Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

124 gasten online

 
Michael de Leeuw was vanochtend present op het trainingsveld achter de Mediacentrale, al arriveerde hij wel als allerlaatste van de veldspelers. In de grote partij moest hij zich aanvankelijk met een plaats bij de reserves tevreden stellen, maar in de tweede helft nam hij het basishesje over van Danny Hoesen. De beide nieuwelingen, Albert Rusnák en Simon Tibbling, speelden van begin tot eind in de basis; dit gold ook voor Lorenzo Burnet, die de met liesklachten kampende Yoëll van Nieff verving.

 

Aan het artikel hebben we een fotoreportage toegevoegd, waarop ook proefspeler Dominik Masek te zien is!

Ondanks de relatief milde temperaturen waarmee we momenteel in Groningen te maken hebben, zullen de spelers de overgang van Oliva naar Nederland toch als extreem zien. Diverse spelers waren in bivakmutsen gestoken alsof het vroor dat het kraakt.

De groep spelers was aangevuld met twee A-junioren, te weten Roland Baas, die we eigenlijk als beloftenspeler moeten zien, en Juninho Bacuna; ook de van het tweede elftal van Hamburger SV afkomstige proefspeler Dominik Masek was present. Van de hoofdmacht ontbraken naast Yoëll van Nieff alleen Nick Bakker, Hilal Ben Moussa en Tom Hiariej. Er is dus sprake van een behoorlijke concurrentiestrijd in de hoofdmacht; dit is wel eens anders geweest!


Dominik Masek traint voor het eerst mee met FC Groningen

Een goedlachse Hans Nijland wenste de aanwezige supporters een gelukkig nieuwjaar. Vanochtend citeerde het Dagblad van het Noorden hem nog als volgt over de Chinese interesse in Michael de Leeuw: "Ik heb nog nooit zaken gedaan met een Chinese club. Alleen nog maar met het Chinese afhaalrestaurant bij mij in Kropswolde en dat gaat goed." De tijd zal leren of de Chinezen aan de door FC Groningen gewenste transfersom en financiële garanties kunnen of willen voldoen.

Na de warming-up werden de veldspelers in drie groepen verdeeld. De samenstelling was als volgt:

Groep 1: Antonia, Kieftenbeld, Lindgren, Botteghin, Burnet, Kappelhof, Hoesen, Rusnák
Groep 2: Chery, Tibbling, Hateboer, De Leeuw, Van der Laan, Van der Velden, Islamovic, Mahi
Groep 3: Bacuna, Arias, Denkovksi (met masker vanwege een operatie), Masek, Bijl, Baas, Bos, Payne, Saban

Het meeste interessante gedeelte van de training, de grote partij elf tegen elf, stond daarna op het programma. Bij de hesjesverdeling kreeg Michael de Leeuw aanvankelijk geen begeerd stukje textiel aangereikt, maar na de hervatting speelde hij wel bij de basis. De opstellingen waren als volgt, met hierbij de wisselingen na rust aangegeven:

Basis:

Antonia - Hoesen/De Leeuw
Chery - Kieftenbeld - Tibbling - Rusnák
Burnet - Kappelhof - Botteghin - Hateboer
Padt

Tegenstanders:

De Leeuw/Hoesen - Islamovic/Bos - Mahi
Bacuna/Masek - Lindgren - Van der Velden
Baas - Van der Laan - Payne - Bijl
Van der Vlag

Bovenstaande opstellingen lijken op een 442-concept bij de basis te wijzen, maar met deze klinische typering doen we de strijdwijze van het team tekort. Er zat veel beweging in het team, met veel drang naar voren, en soms bestond de voorste linie uit vier spelers. Ook speelde Tjaronn Chery meer in de as dan aan de buitenkant. Dit werd mede mogelijk gemaakt door de offensieve drang van Lorenzo Burnet, die veel aanvallender is ingesteld dan Yoëll van Nieff en met grote regelmaat de achterlijn haalde.

De rust werd ingegaan met een 1-0 voorsprong voor de basis, die tot stand kwam door een snelle aanval die uiteindelijk met een bekeken schot van Jarchinio Antonia werd bekroond. Antonia speelde met grote regelmaat in de punt van de aanval, terwijl Albert Rusnák aan de linkerkant te vinden was. Simon Tibbling en Maikel Kieftenbeld speelden controlerend, waarbij Tibbling vaak vóór Kieftenbeld te vinden was. Centraal achterin werd vastgehouden aan het duo Eric Botteghin/Johan Kappelhof. Botteghin verliet het trainingsveld na de grote partij, en deed aan de afstuitende kleine partijtjes niet mee. De Braziliaan had in Oliva met liesklachten te maken en zal zich ongetwijfeld nog wat ontzien.

In de tweede helft kwamen de reserves, met Danny Hoesen in hun midden, langszij; voor de toeschouwers was niet waarneembaar wie het laatste beslissende tikje had gegeven. Gesteld kan worden dat Danny Hoesen in beide helften bij de winnende ploeg speelde, maar we vonden hem toch wat onopvallend acteren.

Tot en met donderdag wordt er door de eerste selectie elke dag getraind; we zijn benieuwd of de trainersstaf vasthoudt aan bovenstaande basis, en hoe de voorste linie er in Amsterdam-Zuidoost uit zal zien!

Fotoreportage training maandag 12 januari 2015 van Wouter Pauwels:

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.