Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

197 gasten online

 
Het voorste gedeelte van het achter de Mediacentrale gelegen trainingsveld is door de overvloedige regenval inmiddels zó nat geworden dat de selectie van FC Groningen zich vanochtend gedwongen zag om helemaal achteraan te trainen. Alleen Yoëll van Nieff, die terugkeert van een liesblessure en vanochtend apart met Wouter van den Berg van de medische staf trainde, was vooraan te vinden en stampte door de plassen dat het een lieve lust was. Juninho Bacuna trainde net als gisteren mee met de hoofdmacht; hij zit vanavond niet bij de selectie van Jong FC Groningen. Of dit betekent dat 'het broertje van' inmiddels spelers als Jafar Arias en de momenteel geblesseerde Arjen Hagenauw in de pikorde voorbij is gestreefd?

Van de A-selectie ontbraken net als gisteren de geblesseerde Nick Bakker en Tom Hiariej; Henk Bos en Dino Islamovic spelen vanavond met de beloften mee in de oefenwedstrijd tegen Harkemase Boys en waren eveneens absent. De selectie was aangevuld met Hristijan Denkovski, opnieuw met masker vanwege een operatie aan zijn neus en luchtwegen, en zoals gezegd Juninho Bacuna. De totale groep telde derhalve te weinig spelers om een grote partij te kunnen spelen; de training van vanochtend bood dan ook geen verdere aanknopingspunten met betrekking tot de basisopstelling die vrijdag voor de eerste groen-witte zege ooit in de arena moet zorgen.

Na de warming-up werd vervolgd met afwerkoefeningen in twee groepen, waarna we tot slot getuige waren van een fanatieke rondo. De spelers waren hierbij als volgt ingedeeld:

Geel: Ben Moussa, Lindgren
Groen: Van der Velden, De Leeuw, Kieftenbeld, Denkovski, Tibbling, Chery, Burnet, Mahi
Oranje: Rusnák, Van der Laan, Botteghin, Hoesen, Antonia, Hateboer, Bacuna, Kappelhof

We hebben even in het bijzonder gelet op Simon Tibbling en we kunnen niet anders dan concluderen dat dit toch wel een hele fijne speler is. Met een onvoorstelbare behendigheid beweegt de kleine Zweed zich snel over het veld, met of zonder bal, en heeft een mooie steekpass in huis. Net als Albert Rusnák wat ons betreft een topaanwinst die voor Schwung op het middenveld zorgt!

In een later stadium zal nog bekeken worden of de selectie morgen opnieuw in het moeras achter de Mediacentrale zal trainen, of dat gekozen wordt voor het kunstgras van Corpus den Hoorn. De grasmeesters van de Euroborg zullen zich gelukkig prijzen dat het drieluik aan thuiswedstrijden dat binnenkort op de planning staat niet dit weekend al aanvangt, want onder de huidige kleddernatte omstandigheden zou het veld van de Groene Hel ongetwijfeld aan gort zijn gespeeld.

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.