Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

161 gasten online

 
Op een zonovergoten maar fris kunstgrasveld op Corpus werkte FC Groningen toe naar de wedstrijd tegen FC Utrecht van komende zondag, de eerste van een drieluik van thuisduels die binnen één week in de Euroborg worden afgewerkt. Erwin van de Looi moest het doen zonder Michael de Leeuw en Maikel Kieftenbeld. Beiden zijn geblesseerd, maar lijken zondag inzetbaar, aldus de medische staf.

De grijns waarmee dit werd verkondigd deed onmiddellijk de vraag opwerpen voor welke club De Leeuw zondag inzetbaar is, maar hierover wordt gezwegen, net als over de aard van de blessure van Kieftenbeld.

De IJslandse proefspeler Árni Vilhjálmsson was vanochtend voor het eerst present; hij zal deze week meetrainen en zondag in de Euroborg aanwezig zijn. Zijn verrichtingen werden gadegeslagen door Patrick Busby en Jurrie Koolhof, scouts van FC Groningen.

Na de warming-up en rondo's werd een oefening van acht tegen acht gespeeld, waarbij een derde ploeg meespeelde die bestond uit vier spelers. De indeling was als volgt:

Oranje: Hateboer, Botteghin, Kappelhof, Burnet, Chery, Antonia, Hoesen, Rusnák
Groen: Mahi, Van Nieff, Islamovic, Van der Velden, Bacuna, Bijl, Vilhjálmsson, Payne
Geel: Van der Laan, Lindgren, Tibbling, Ben Moussa

Al voordat de oefening begon was ons duidelijk dat de acht spelers van de groep oranje allen als basisspeler geïnterpreteerd moesten worden, en dat er van de groep geel twee bij hen gevoegd zou worden als er een grote partij gespeeld zou worden. Exact zo gebeurde het ook. Toen de partij 11 tegen 11 op het programma stond mochten Rasmus Lindgren en Simon Tibbling een oranje hesje aantrekken. De partij werd gespeeld in (minstens) drie gedeeltes, waarbij de opstellingen in de eerste twee partijtjes als volgt waren:

Basis:

Chery - Hoesen
Rusnák - Lindgren - Tibbling - Antonia
Burnet - Kappelhof - Botteghin - Hateboer
Padt

Reserves:

Bacuna - Vilhjálmsson
Mahi - Ben Moussa - Van der Velden - Islamovic
Van Nieff - Van der Laan - Payne - Bijl
Van der Vlag

In het derde gedeelte van de partij werd er in de basis een tweetal mutaties doorgevoerd. Danny Hoesen werd vervangen door Mimoun Mahi, en Hans Hateboer door Martijn van der Laan. Tactisch betekende dit ook een paar omzettingen: Tjaronn Chery, begonnen in de punt van de aanval, liet zich een linie terugzakken, en Jarchinio Antonia schoof juist door naar voren, waar hij samen met Mimoun Mahi in de spits ging spelen. Achterin werd Johan Kappelhof de nieuwe rechtsback, en Martijn van der Laan ging centraal achterin naast Eric Botteghin spelen. De basis zag er toen dus als volgt uit:

Mahi - Antonia
Rusnák - Lindgren - Tibbling - Chery
Burnet - Van der Laan - Botteghin - Kappelhof
Padt

In de eerste partij werd er door de basis gescoord. Het was Danny Hoesen die een uitstekend doelpunt scoorde. Dom balverlies leidde in het tweede partijtje tot de 1-1. Juninho Bacuna gaf prima voor op Mimoun Mahi die de bal achter Sergio Padt gleed.

Derdegraads bevriezingsverschijnselen noopten ons het sportpark te verlaten, maar bij het weglopen zagen we nog net hoe Mimoun Mahi, inmiddels tot basisspeler gepromoveerd, in het derde partijtje opnieuw scoorde, nu uit een voorzet van Jarchinio Antonia.


Árni Vilhjálmsson uit IJsland

Eerste indruk Árni Vilhjálmsson
We hebben natuurlijk goed op de IJslandse proefspeler gelet. Sergio Padt had zijn centrale verdedigers, Eric Botteghin en Johan Kappelhof, de opdracht meegegeven de duels met Vilhjálmsson fysiek stevig in te gaan, 'want een goede proefspeler kan daar goed mee omgaan', aldus Padt. Als dit een graadmeter is voor het niveau van Vilhjálmsson, dan is dit een goede speler, want hij mocht een paar stevige beuken incasseren maar stond steeds snel weer op.

Voorin kreeg hij maar weinig ballen, dus we kunnen op dit moment nog niets zeggen over zijn kwaliteiten als spits. Hij oogde wel scherp en was erg beweeglijk; hij vertoont zekere overeenkomsten met Simon Tibbling.

Stefan van der Lei was één van de aanwezige keepers en deed na de training zijn zegje voor FC Groningen TV. Het is duidelijk dat hij in Emmen geen kans heeft gehad; zijn verhuuravontuur kan bepaald geen succes worden genoemd.

Foto's van de training van donderdag 22 januari 2015:

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.