Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

113 gasten online

 
Tijdens de zgn. Engelse weken volgen uitloop- en afsluitende trainingen elkaar in snel tempo op. Vanochtend stond de laatste sessie in de aanloop naar de thuiswedstrijd tegen AZ op het programma, en vanwege de tegen Heracles opgelopen enkelblessure moest de hiernaast zichtbare Jarchinio Antonia de training aan zich voorbij laten gaan. Hij wordt morgen in de basis vervangen door Mimoun Mahi. Yoëll van Nieff, die met hamstringklachten kampt, trainde wel mee, maar bij de hesjesloze ploeg. Als linksback zal morgenmiddag Johan Kappelhof opdraven; Hans Hateboer speelt op de andere backpositie.

Het is duidelijk dat er met de al enkele weken durende hamstringklachten van Yoëll van Nieff geen risico (meer) wordt gelopen. De keuzen ging tussen een centraal verdedigersduo Eric Botteghin - Johan Kappelhof met Martijn van der Laan als linksback, en een centrale verdediging met Eric Botteghin en Martijn van der Laan met Johan Kappelhof als linksback. De keuze is op de laatste optie gevallen.

Tijdens de afsluitende partij zagen we een scherp spelende basis, die na balverlies echter wel wat beter had mogen dekken. Dit lijkt ons een aandachtspunt voor de wedstrijd tegen AZ, want de omschakelingsvaardigheden van de Alkmaarders lijken ons vrij aardig ontwikkeld. De aanvallen die de basis op de nu al afgetrapt lijkende grasmat legde waren mooi. Zo scoorde Mimoun Mahi met een simpele intikker nadat hij schitterend was aangespeeld door Hans Hateboer, en Maikel Kieftenbeld testte de kwaliteit van de netten toen hij een voorzet van Mahi in één keer op zijn pantoffel nam. Een formidabel doelpunt.

Michael de Leeuw en Mimoun Mahi speelden in de punt van de aanval en beiden lijken elkaar erg goed aan te voelen. We zijn benieuwd hoe dit morgen tegen AZ uitpakt, als de aanvallers van FC Groningen met een andere defensie dan Payne/Ben Moussa/Baas/Van Nieff te maken hebben.

Michael de Leeuw trainde zeer gedreven, zette slidings in waar hij kon en lijkt nu al gebrand om zijn status van topscorer morgen verder cachet te geven. Wij hebben zin in de wedstrijd van morgen!

Opstellingen afsluitende partij:

Basis:

Mahi - De Leeuw
Rusnák - Tibbling - Kieftenbeld - Chery
Kappelhof - Van der Laan - Botteghin - Hateboer
Padt

Tegenstanders:

Van der Velden - Hoesen - Arias
Islamovic - Bacuna - Lindgren
Van Nieff - Baas - Ben Moussa - Payne
Van der Vlag

Foto's training zaterdag 7 februari 2015:

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.