Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

219 gasten online

 
Een blik op het trainingsveld achter de Mediacentrale leerde ons dat we het met een kleine groep moesten doen. Vanochtend hebben de mannen van Erwin van de Looi ook al in de sportschool getraind, en wat ons betreft ligt de focus deze week op het niets en niemand ontziende fysieke vlak. Als het met mooi voetbal niet kan, dan maar met het mes tussen de tanden.
 

Wij sluiten ons aan bij de woorden van Erik Post, journalist van de Ommelander Courant, die terecht vaststelde dat de aanpak van Cambuur, jl. zondag tegen Heerenveen, 'simpel en dus effectief' was, en neerkwam op 'Er vanaf de eerste seconde vol op kletsen met passie.' Dit moet wat ons betreft ook a.s. zondag het motto van FC Groningen zijn. De vraag is of de ploeg, die dit seizoen zo'n beetje het laagste aantal gele kaarten in de Eredivisie scoort, deze over-mijn-lijk strijdwijze kan opbrengen en de ultieme wil om te winnen aan de dag kan leggen. Zo niet, dan ligt opnieuw een teleurstelling in een uitwedstrijd in het verschiet, en kunnen de play-offs onderhand uit het hoofd worden gezet.

Naast de keepers hadden 14 veldspelers de moeite gekomen om het ontdooide trainingsveld onder handen te nemen. Om uiteenlopende redenen ontbraken maar liefst tien spelers van de hoofdmacht, te weten Jarchinio Antonia, Nick Bakker, Hilal Ben Moussa, Eric Botteghin, Tom Hiariej, Johan Kappelhof, Martijn van der Laan, Rasmus Lindgren, Yoëll van Nieff en Nick van der Velden. De groep was aangevuld met belofenspelers Jafar Arias, Desevio Payne en Burak Saban en A-junior Juninho Bacuna, en na de warming-up stonden een aantal partijtjes vijf tegen vijf op het programma.

De komende dagen zal duidelijk worden met welke spelers en, nog belangrijker, met welke intenties de spelers van FC Groningen de Friezen zondag denken te gaan bestrijden.

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.