Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

138 gasten online

 
Op een zonovergoten trainingsveld achter de Mediacentrale hebben staf en selectie de voorbereiding op de clash tegen Heerenveen voortgezet. Met name in de verdediging moest er vanochtend gepuzzeld worden. Net als gisteren ontbraken Martijn van der Laan (blessure) en Johan Kappelhof (privé-omstandigheden), en Yoëll van Nieff, de beoogde vervanger van Kappelhof centraal achterin, moest vanmorgen verzorgd worden toen hij krimpend van de pijn op de grond lag.

Yoëll kon uiteindelijk doorspelen. Tegenover de afwezigheid van Van der Laan en Kappelhof stond de terugkeer op het trainingsveld van Tom Hiariej. Twee maanden minus één dag geleden brak hij in de uitwedstrijd bij FC Dordrecht zijn arm, en vandaag kon hij de veldtraining hervatten. Hij trainde samen met Nick Bakker apart.

Of Johan Kappelhof ook zondag in Heerenveen ontbreekt hopen we morgen tijdens het perspraatje te vernemen. Yoëll van Nieff is niet de enige optie om Kappelhof indien nodig te vervangen. Vandaag zagen we tijdens een oefening aanval versus defensie dat ook Maikel Kieftenbeld als verdediger werd uitgetest, en Roland Baas nam korte tijd de rol van Yoëll van Nieff over toen deze een blessure had opgelopen. In de afsluitende partij werd echter voor Van Nieff - Botteghin als centraal verdedigersduo gekozen.

Door het doorschuiven van Yoëll van Nieff naar het centrum werd de positie van linksback vacant, en Lorenzo Burnet nam de honneurs op die plek waar. Burnet speelde zijn laatste officiële minuten op 25 januari 2015, toen hij in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht met een enkelblessure uitviel; we hopen dat hij wedstrijdfit wordt bevonden, al moet worden aangetekend dat hij nog geen minuten bij de beloften heeft gemaakt.

In de basis zagen we in vergelijking met de uitwedstrijd tegen Excelsior op de terugkeer van Lorenzo Burnet na geen personele veranderingen. Erwin van de Looi koos er echter voor om Mimoun Mahi naar de buitenkant te halen, en Tjaronn Chery om Michael de Leeuw heen als vrije spits op te stellen. Dit kon ons meer bekoren dan de keuze voor Mahi als spits, die dat domweg niet is.

Oplettende toeschouwers van de training waren cultheld Angelo Cijntje en zijn zoontje Darvin. Als de spelers van FC Groningen zondag spelen als Cijntje vanochtend verbeten keek, dan kan met een gerust hart een twee op het totoformulier worden ingevuld.

Opstellingen partij elf tegen elf:

Basis:

Chery - De Leeuw
Mahi - Kieftenbeld - Tibbling - Rusnák
Burnet - Van Nieff - Botteghin - Hateboer
Padt

Tegenstanders:

Van der Vlag, Payne, Ben Moussa, Baas, Bijl, Van der Velden, Lindgren, Denkovski, Islamovic, Hoesen, Bacuna

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.