Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

166 gasten online

 
Op 21 april 2012 berichtten wij in dit artikel dat Desevio Payne, toen nog de rechtsback van A.V.V. Zeeburgia B1, vanaf het seizoen 2012-2013 in de jeugdopleiding van FC Groningen te bewonderen zou zijn. Drie jaar later wordt Desevio voor zijn harde werken beloond met een basisplaats in de kraker tegen Heerenveen. Dit kunnen we opmaken uit de afsluitende training in de aanloop naar de noordelijke clash, waarin Desevio een basishesje mocht dragen. Hij treedt hiermee in de voetsporen van Morten Nordstrand, die op 12 september 2009 in de uitwedstrijd tegen Heerenveen zijn debuut maakte voor FC Groningen, overigens als invaller. Dankzij het doelpunt van de debutant won de Trots van het Noorden het duel met 1-0.

 

"Joey van den Berg ontbreekt bij sc Heerenveen"


Volgens FeanOnline.nl zal Joey van den Berg morgen niet in de basis staan van sc Heerenveen. De voor de Friezen belangrijke middenvelder ondervindt nog steeds hinder van zijn tegen Cambuur opgelopen knieblessure.

Vermoedelijke opstelling sc Heerenveen:
Nordfeldt; Marzo, Schmidt, Van Aken, Van Anholt; De Roon, Duarte, Thern; Van Amersfoort, Uth, Slagveer

Aan het verslag hebben we een fotoreportage toegevoegd.

De training van FC Groningen, die in de Euroborg werd gehouden, bood verder geen verrassingen. Zoals we al hadden verwacht ontbraken Lorenzo Burnet en Martijn van der Laan, terwijl Yoëll van Nieff wel present was maar net als gisteren geen onderdeel van de basis uitmaakte. Er wordt met zijn hamstringblessure niet nog meer risico genomen.

Jarchinio Antonia en Johan Kappelhof trainden eveneens niet mee. Gisteren maakte Erwin van de Looi al bekend dat beiden zondag niet bij de selectie zullen zitten.

Er werd op een half veld getraind, aangezien het zonarme gedeelte aan de zuidkant met verwarmings'kassen' bedekt was. Op het andere gedeelte werd met name op standaardsituaties getraind, waarbij opviel dat Mimoun Mahi het vizier aardig op scherp had staan.

Opstellingen van beide ploegen:

Basis:

Chery - De Leeuw
Mahi - Kieftenbeld - Tibbling - Rusnák
Payne - Lindgren - Botteghin - Hateboer
Padt

Tegenstanders:

Islamovic - Hoesen - Arias
Boutzamar - Bacuna - Van der Velden
Van Nieff - Baas - Saban - Bijl
Van der Vlag

Vermoedelijke bankbezetting FC Groningen tegen sc Heerenveen:
Van der Vlag, Van Nieff, Baas/Bijl, Van der Velden, Saban, Bacuna, Hoesen

Vermoedelijk niet bij de selectie:
Antonia, Bakker, Ben Moussa, Burnet, Hiariej, Islamovic, Kappelhof, Van der Laan

De eerste trainingsfoto's:

Fotoreportage training zaterdag 21 februari 2015 van Wouter Pauwels:

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.