Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

154 gasten online

 
Vanochtend werd op het meer en meer afgetrapte trainingsveld achter de Mediacentrale met een ongewijzigde basis voortgeborduurd op de wedstrijd tegen ADO Den Haag, maar een hamstringblessure van Michael de Leeuw gooide tegen het einde van de training roet in het eten. Hij kon het veld nog wel gewoon lopend verlaten en verdween met verzorger Johan van der Ploeg naar binnen. In de punt van de aanval werd De Leeuw vervangen door Nick van der Velden.

 

Aan het artikel hebben we een fotoreportage toegevoegd!

Net als gisteren kon de trainersstaf geen beroep doen op Jarchinio Antonia, Johan Kappelhof en Danny Hoesen. De reden van de afwezigheid van Antonia en Kappelhof is bekend; we nemen aan dat Hoesen door een blessure is geveld, maar hierover wenste de medische staf geen mededelingen te doen. Straks tijdens het perspraatje zal hierover ongetwijfeld meer duidelijk worden.

De aanwezige spelers werden al snel in twee groepen verdeeld, en hieruit werd duidelijk dat Erwin van de Looi wil vasthouden aan het elftal dat zondag in Friesland met lege handen stond. Desevio Payne mocht de basishesjes verdelen en trok er zelf ook eentje aan; de jonge verdediger van de beloften stevent op zijn tweede basisplaats af. In het vervolg van de training werd op snelle aannames en afspelen getraind. We verwachten zondag een FC Groningen dat de tegenstander met hoog tempo kapot zal willen spelen.

Of de er zondag om 14:30 uur daadwerkelijk een ten opzichte van jl. zondag ongewijzigd elftal aan de aftrap zal staan, zal de komende dagen uitwijzen. Michael de Leeuw liep zoals gezegd een hamstringblessure op, maar van trekkebenend van het veld gaan was geen sprake. Misschien kan hij tijdig worden opgelapt, maar risico zal er met hem niet worden genomen.

Het was Nick van der Velden die bij de tegenstanders als vervanger van De Leeuw werd weggeplukt, en niet de daar eveneens beschikbare Jafar Arias en Dino Islamovic. Het zegt veel over het vertrouwen dat er momenteel niet in beide laatstgenoemde spitsen is.

Basisopstelling FC Groningen:

De Leeuw/Van der Velden
Mahi - Chery - Rusnák
Kieftenbeld - Tibbling
Payne - Lindgren - Botteghin - Hateboer
Padt

Nick Bakker en Tom Hiariej trainden vanochtend apart van de groep, en Lorenzo Burnet, die eerst wel met de fitte spelers meetrainde, voegde zich later bij hen. We hopen dat hij en Martijn van der Laan al zover zijn dat ze maandag minuten bij de beloften kunnen maken, zodat er in de defensie weer wat meer wisselmogelijkheden zijn. De spoeling is nu wel erg dun.

De eerste foto's van de training van vrijdag 27 februari 2015:

Fotoreportage training vrijdagochtend 27 februari 2015 van Wouter Pauwels:

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.