Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

230 gasten online

 
Zoals op grond van de beide laatste trainingsdagen al verwacht mocht worden is Danny Hoesen nog niet dusdanig hersteld van zijn woensdag opgelopen knieblessure dat hij de gisteren aan zijn hamstring geblesseerd geraakte Michael de Leeuw in de basis kan vervangen. Hoesen keerde vanochtend weliswaar terug op het veld, maar Nick van der Velden zal morgen tegen ADO Den Haag in de punt van de aanval spelen.

Ook een wijziging in het spelsysteem wordt doorgevoerd. Door de mutatie in het concept, die zich al wat langer aandiende, wordt er in een 4231-systeem gespeeld met Tjaronn Chery in de as achter Nick van der Velden. Chery wordt geflankeerd door Mimoun Mahi en Albert Rusnák; achter hen spelen Maikel Kieftenbeld en Simon Tibbling in een controlerende rol.

Vanochtend werd op het veld in de Euroborg begonnen met een aantal felle sprintjes. Na de rondo's stonden twee partijtjes op het programma, en wel eentje op het hele veld en één op een half veld. Het zag er voor wat betreft de basis wel goed uit. FC Groningen heeft in het verleden vaker in een 4231-systeem gespeeld, maar dat kwam toen niet goed uit de verf doordat de bezetting op de flanken niet optimaal was. Dat is nu met de aanwezigheid van Mimoun Mahi en Albert Rusnák wel anders, zodat de enige spits, in dit geval Nick van der Velden, zich niet als een eenzame eilandbewoner hoeft te voelen.

Opstellingen:

Basis (4231):

Van der Velden
Mahi - Chery - Rusnák
Kieftenbeld - Tibbling
Payne - Lindgren - Botteghin - Hateboer
Padt

Tegenstanders (343):

Islamovic - Hoesen - Arias
Burnet - Van Nieff - Ben Moussa - Bacuna
Van der Laan - Baas - Bijl
Van der Vlag

Afwezig op het trainingsveld waren van de eerste selectie Jarchinio Antonia, Nick Bakker, Johan Kappelhof, Michael de Leeuw en Tom Hiariej. Laatstgenoemde trainde binnen, en nam daarna een kijkje bij de training van zijn fitte collega's.


Sprintjes aan het begin van de training


Partij op een groot veld


Beide ploegen vlak vóór aanvang van de partij op een half veld

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.