Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

217 gasten online

 
Op het trainingsveld van FC Groningen vallen we momenteel van de ene verbazing in de andere. Afgaande op het partijspel lijkt Erwin van de Looi tegen FC Dordrecht te willen vasthouden aan een ongewijzigd basiselftal. Dit betekent dat er in de punt van de aanval opnieuw een plaats wordt ingeruimd voor middenvelder Nick van der Velden, tegen ADO de slechtste man van het veld die in offensief opzicht alleen opviel met een hakballetje (eerste helft) en een onbeduidend rollertje vanaf de strafschopstip na rust.

 

Aan het verslag hebben we een fotoreportage toegevoegd.

Wie vandaag de moeite heeft genomen op Corpus den Hoorn te kijken, die zal Jafar Arias daar hebben gezien. De spits, die kort vóór de winterstop nog twee maal met het eerste elftal meespeelde, moest met de A-junioren meetrainen, en lijkt zelfs voor de bank van het eerste elftal uit beeld.

Danny Hoesen lijkt geen hinder meer te ondervinden van zijn maandag opgelopen knieklachten, en speelde vandaag bij de tegenstanders van de basis, net als Dino Islamovic. Michael de Leeuw ontbrak vanwege een vorige week vrijdag opgelopen hamstringblessure.

Wie terugdenkt aan de eerste helft van dit seizoen, die zag dat Género Zeefuik in partijtjes consequent genegeerd werd. De motivatie hierachter was dat Zeefuik Danny Hoesen en Dino Islamovic vóór zich moest dulden, en dat de trainersstaf bovendien aan twee jeugdspelers, te weten Jafar Arias en Arjen Hagenauw, de voorkeur wilde geven. Kortom - Género Zeefuik was de vijfde spits in de pikorde. We zijn inmiddels een aantal maanden verder en momenteel wordt er op niemand van genoemd vijftal spitsen nog een beroep gedaan. Zeefuik en Hagenauw zijn verhuurd, Hoesen en Islamovic zijn gepasseerd en Arias is naar een jeugdelftal teruggezet. Vanwege de blessure van Michael de Leeuw wordt hierdoor gekozen voor Nick van der Velden, ook al omdat men Juninho Bacuna nog niet voor de leeuwen lijkt te willen gooien. Van der Velden is echter domweg geen spits. Hij was zondag ook veelal niet in de as van het veld, laat staan in de spitspositie, te vinden; hij is bovendien erg ver verwijderd van de vorm van vorig seizoen. Een wonderlijke gang van zaken, die zondag mogelijk opnieuw tot een tranendal in offensief opzicht zal leiden.

Tijdens het perspraatje van vrijdag 20 februari jl. ging Erwin van de Looi in op de ontwikkeling van Jafar Arias. De trainer gaf toen o.a. het volgende aan: "Dat is wisselend. Hij heeft last van teleurstellingen. We proberen hem daarin te sturen, maar hij zou het moeten omdraaien. Hij moet blij zijn dat hij soms mag meedoen en blij zijn met de faciliteiten die hij hier heeft. Hij mag zijn handen dichtknijpen, en zou niet teleurgesteld moeten zijn als hij níet speelt." We zijn twee weken verder en Jafar stelt zich reëel op. Hij rekent nergens op, en traint hard en goed. Dat hij nu met de A-junioren moet meetrainen hadden we dan ook niet zien aankomen, en Jafar vermoedelijk zelf ook niet.

Vanochtend werd er op de training slechts een korte partij gespeeld. Doelpunten waren er niet te bewonderen, en het spelniveau was niet hoog, al werd er wel scherp gespeeld. De nadruk lag vandaag achter de Mediacentrale op oefeningen die in het kader stonden van kaatsen en afwerken.

Basis FC Groningen:

Van der Velden
Mahi - Chery - Rusnák
Kieftenbeld - Tibbling
Payne - Lindgren - Botteghin - Hateboer
Padt

Fotoreportage training donderdag 5 maart 2015 van Wouter Pauwels:

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.