Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

184 gasten online

 
Op een zonovergoten Corpus den Hoorn werkte FC Groningen vanochtend een training af. De selectie was verre van compleet: Hilal Ben Moussa, Eric Botteghin, Tjaronn Chery, Dino Islamovic en Nick van der Velden ontbraken. Michael de Leeuw was terug op het veld, maar trainde apart van de groep; voor hem komt de wedstrijd tegen PSV ongetwijfeld te vroeg. Jarchinio Antonia kon echter weer 'volle bak' meetrainen. De hiernaast afgebeelde Hans Hateboer blesseerde zich vanmorgen, en verliet het veld met een knieblessure. Het gewricht was in een laag ijs verpakt.
 

 

Erwin van de Looi: "Het is duidelijk dat Nick van der Velden geen spits is"
 

In de papieren versie van Voetbal International laat Erwin van de Looi het volgende weten: "Het is duidelijk dat Nick van der Velden geen spits is, maar hij heeft ons wel uit de  brand geholpen." Het sterkt onze verwachting dat Danny Hoesen zondag terugkeert in de basis. Het feit dat een niet-spits de laatste wedstrijden de voorkeur kreeg boven spitsen als Danny Hoesen, Jafar Arias en Dino Islamovic blijft opvallend in onze ogen, zeker bezien in het licht van bovenstaand citaat van de hoofdtrainer, aannemende dat Van de Looi correct geciteerd is.

Eerder vanmiddag schreven wij al het volgende

Interessant was een tactische wijziging die bij het afsluitende partijtje negen tegen negen werd doorgevoerd. Albert Rusnák, die bij de afwerkoefeningen samen met Jarchinio Antonia nog verantwoordelijk was voor de voorzetten vanaf rechts, werd in het afsluitende partijtje van negen tegen negen als linksbuiten opgesteld in een systeem met drie aanvallers. Danny Hoesen keerde terug als diepe spits, en Jarchinio Antonia was de rechter aanvaller. Het lijkt er dus op dat het systeem van 4231, dat de laatste wedstrijden de voorkeur kreeg boven 442, wordt omgezet in 433. Slachtoffer hiervan kon wel eens Mimoun Mahi worden, die in de partij bij de reserves speelde.

Voorste linie basis: Rusnák - Hoesen - Antonia
Voorste linie tegenstanders: Mahi - Islamovic - Arias

Als we even kijken naar de afwezige spelers, dan vermoeden we de verdrietige privé-omstandigheden van Tjaronn Chery als reden van diens absentie. Tjaronn sluit ongetwijfeld tijdig aan voor de wedstrijd tegen PSV - hij wil zijn team vast en zeker weer helpen, zoals hij dat zondag tegen FC Dordrecht ook al op indrukwekkende wijze heeft gedaan. Eric Botteghin laat vaker een midweekse training schieten, en Hilal Ben Moussa en Dino Islamovic hebben maandag met Jong FC Groningen meegespeeld. Martijn van der Laan overigens ook, maar Martijn was er vandaag wel. Of Nick van der Velden een blessure heeft is ons niet bekend.

Desevio Payne trainde vanochtend ook niet mee; hij zal nog steeds door een in de wedstrijd tegen ADO opgelopen kuitblessure worden geplaagd. De spoeling achterin wordt dus steeds dunner.

Vóór de afsluitende partij werd er langdurig in twee groepen getraind. De niet-aanvallend ingestelde spelers trainden op positie. Hieruit bleek dat het centrale verdedigersduo afwisselend bestond uit Rasmus Lindgren - Johan Kappelhof en, als tweede alternatief, Roland Baas - Martijn van der Laan. Dit was in de fase dat Hans Hateboer nog geen blessure aan zijn linker knie had opgelopen. Johan Kappelhof hoefde toen dus niet als vervanger van zowel Eric Botteghin als Hans Hateboer op te treden. Op het middenveld nam Yoëll van Nieff de positie van Tjaronn Chery in.

De aanvallers mochten in allerlei varianten afwerken op het doel. Van Dick Lukkien mocht er geen enkele bal over of naast het doel geschoten worden, maar dit bleek toch iets te hoog gegrepen voor de mannen. Links stonden Mimoun Mahi en Hristijan Denkovski, centraal voorin Danny Hoesen en Jafar Arias en rechts Albert Rusnák en Jarchinio Antonia. Met name de oefening waarbij vier poppen als verdedigers werden opgesteld was een lust voor het oog. De aanvallers legden prachtige combinaties op de mat (ook Rusnáks voorzetten vanaf rechts waren zeer goed) met soms heerlijke doelpunten. Gevreesd moet overigens worden dat de verdedigers van PSV zondag iets minder statisch zullen acteren dan de poppen vandaag.

Michael de Leeuw liep aanvankelijk rondjes om het veld, en voerde daarna samen met Nick Bakker de door de medische staf opgelegde kwellende oefeningen uit. Bij het uitlopen voegde Tom Hiariej zich bij hen.

Aannemende dat Eric Botteghin en Tjaronn Chery zondag tegen PSV inzetbaar zijn, dan kon dit de opstelling van FC Groningen wel eens gaan worden:

Rusnák - Hoesen - Antonia
Kieftenbeld - Chery - Tibbling
Burnet - Lindgren - Botteghin - Hateboer/Kappelhof
Padt

Later deze week zullen we zien welke kant het opgaat met de ploeg. Keert Nick van der Velden tijdig terug op het veld en verdrijft hij Danny Hoesen naar de bank? Vóór de kraker tegen PSV wordt er nog drie keer getraind, dus niets is zeker, en zelfs dat niet ;-)

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.