Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

129 gasten online

 
Noch de deze week geleverde trainingsarbeid, noch de instelling van trainers en spelers kunnen debet zijn aan een eventuele nederlaag bij PSV - iets wat we de 311 groen-witte helden die de club zondag achterna reizen overigens absoluut niet gunnen. De Trots van het Noorden werkte vanochtend een goede, scherpe training af, waarbij een scherp positiespel, snelheid en zuiverheid van passing en afwerken de hoogste prioriteit hadden. Werd gisteren nog getraind met een driemansvoorhoede Rusnák - Hoesen - Antonia, vandaag speelde de basis met Mahi - Hoesen - Rusnák voorin. De rest van het elftal lijkt vast te staan, aannemende dat Hans Hateboer zondag niet inzetbaar is. Johan Kappelhof zal hem in dat geval als rechtsback vervangen.
 

Gisteren zagen we Hans Hateboer met een in ijs gestoken linker knie van het trainingsveld verdwijnen, en vandaag moest hij de training laten schieten. Hij werd vanmorgen zoals verwacht vervangen door Johan Kappelhof.

Net als gisterochtend ontbrak ook Juninho Bacuna. In de blessuretijd van de beloftenwedstrijd van jl. maandag kwam zijn hoofd hard in aanraking met dat van een tegenstander van Jong FC Utrecht, en nadien hebben we Bacuna helaas niet meer gezien.

Michael de Leeuw en Nick Bakker trainden gisterochtend apart van de groep, en hun revalidatieschema voorzag vandaag vermoedelijk in een sportschool-sessie, want op Corpus den Hoorn konden we ze niet signaleren. Door de naam van De Leeuw als het gaat om PSV-uit hebben we een forse streep gezet.

Terug op het veld waren de gisteren absente Hilal Ben Moussa, Eric Botteghin, Tjaronn Chery, Dino Islamovic en Nick van der Velden. Keziah Veendorp, centrale verdediger van FC Groningen A1, was bij de groep gevoegd om een afsluitende partij elf tegen elf met voldoende verdedigers te kunnen houden. Bij aankomst op Corpus zagen we dat Erwin van de Looi apart met Hilal Ben Moussa stond te praten. Onderwerp zal ongetwijfeld het niet verlengen van het aflopende contract van Hilal zijn. Hij heeft bij FC Groningen wel erg veel blessureleed gehad en zal nu opnieuw een gevoel van teleurstelling moeten wegslikken. Sneu!

Aanvankelijk was de groep in tweeën gesplitst, en per groep waren er weer drie subgroepjes. De eerste groep bestond uit 12 spelers; deze staan in pikorde momenteel vermoedelijk boven de rest. De indeling was als volgt:

Groep 1:
Oranje: Botteghin, Lindgren, Burnet, Tibbling
Geel: Hiariej, Rusnák, Antonia, Chery
Groen: Hoesen, Mahi, Kappelhof, Kieftenbeld

Groep 2:
Blauw: Van der Laan, Ben Moussa, Van der Velden
Geel: Baas, Veendorp, Saban, Islamovic
Groen: Denkovski, Boutzamar, Arias, Van Nieff

Beide groepen speelden snelle combinatie- en passingsoefeningen in allerlei varianten. Het was een lust voor het oog. Er werd door Erwin van de Looi en Dick Lukkien, die er allebei fanatiek bovenop zaten, op snelheid gehamerd: "Veel tijd heb je zondag tegen PSV niet!"

Bij het afwerken ging het er al even fanatiek aan toe. Aanvankelijk was het met de kwaliteit droevig gesteld. Zo beklaagde Lukkien zich met niet voor herhaling vatbare bewoordingen over het feit dat er van de eerste 20 ballen maar 10 op goal werden geschoten.

De heren voetballers trokken snel lering uit de vrij duidelijke aanwijzingen van de staf, waarna de ene na de andere prachtige aanval op de keepers afrolde; de doelmannen werden herhaaldelijk door overtuigende inzetten van de aanvallers geklopt. We zijn erg benieuwd hoe dit zondag in Eindhoven gaat uitpakken. Uit alles blijkt dat Danny Hoesen, die terugkeert in de basis ten kosten van Nick van der Velden, aanvoer moet krijgen - situaties met een eenzame spits die zich noodgedwongen op een eiland waant dienen taboe te zijn.

Tijdens de afsluitende partij elf tegen elf speelden de beide ploegen als volgt:

Basis:

Mahi - Hoesen - Rusnák
Kieftenbeld - Chery - Tibbling
Burnet - Lindgren - Botteghin - Kappelhof
Padt

Tegenstanders:

Arias - Islamovic - Antonia
Van der Laan - Van Nieff - Van der Velden
Baas - Ben Moussa - Veendorp - Saban
Van der Vlag

Apart trainden toen Desevio Payne en Tom Hiariej.

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.