Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

119 gasten online

 
Gibril Sankoh speelde op 9 mei 2010 zijn laatste wedstrijd voor FC Groningen, maar heeft bijna vijf jaar later zijn rentree op het trainingsveld van de FC gemaakt. Vorige week berichtte Guus Daamen overigens dat Gibril zijn conditie bij PEC Zwolle op peil zou houden, en uit navraag is gebleken dat hij jl. vrijdag daadwerkelijk met de selectie van Ron Jans heeft meegetraind. Voor Jans was dit een vriendendienst, maar niet uitgesloten moet worden dat de voormalig trainer van FC Groningen komende zomer werk wil maken van het contracteren van de verdediger, zoals hij dat ook afgelopen winter (tevergeefs) heeft geprobeerd. Wat ons betreft is FC Groningen Jans vóór. Sankoh kan komend seizoen met zijn routine van grote waarde zijn voor het elftal van Erwin van de Looi, dat het dan wellicht zonder Eric Botteghin zal moeten doen.

 

Erwin van de Looi: "Gibril Sankoh mag bewijzen dat hij een versterking is"
Gibril Sankoh: "Ik hou van FC Groningen"

Lees onderaan het artikel hoe Erwin van de Looi denkt over het meetrainen van Gibril Sankoh, en wat Gibril zelf te zeggen heeft.

De training zelf bood vanochtend geen aanknopingsponten met betrekking tot de kraker van komende zondag tegen FC Twente, met name door het grote aantal afwezigen en wel presente, maar van blessures herstellende spelers.

Op woensdag is het geen ongebruikelijk beeld dat Eric Botteghin en Nick van der Velden buiten niet te bewonderen zijn, en het was vanochtend op het zonnige trainingsveld achter de Mediacentrale niet anders. Ook Rasmus Lindgren, Gibrils voormalige ploeggenoot bij FC Groningen, was afwezig. Verder misten we Tjaronn Chery en Albert Rusnák. Van de B-kern moest Jafar Arias helaas verstek laten gaan. Jafar ligt met een zware keelontsteking op bed, voorzien van antibiotica, en zal zijn ziekte als een streep door de rekening ervaren. Richting zondag lag hij nl. net aardig 'op koers'.

Van blessures aan het terugkomen zijn Jarchinio Antonia, Tom Hiariej, Michael de Leeuw en Yoëll van Nieff van de A-selectie, en Wieger Sietsma en Glenn Bijl van de B-kern. Geen van deze zes spelers kon aan alle onderdelen van de groepstraining meedoen. Het zou ons niet verbazen als zondag van het eerstgenoemde viertal alleen Jarchinio Antonia en Yoëll van Nieff bij de selectie zullen zitten, maar in dat geval ongetwijfeld niet als basisspeler. We denken dat FC Groningen - FC Twente voor Michael de Leeuw nog te vroeg komt. Na zondag ligt de competitie een week stil, en met het oog op de belangrijke bekerwedstrijd tegen Excelsior kunnen we ons goed voorstellen dat men met Michael de Leeuw mikt op een rentree na het wedstrijdloze weekeinde.

Gibril Sankoh kwam vanochtend goed gemutst aanlopen. Hij droeg het oude tenue van Género Zeefuik, en nam bij alle oefeningen plaats in het hart van de verdediging. Hij wees, coachte en dirigeerde dat het een lieve lust was, en alleen al om zijn ervaring lijkt een contract bepaald geen weggegooid geld. Zo gaf hij bij een andere verdediger aan dat die snel op Mimoun Mahi moest afspelen, om vervolgens Mahi te zeggen dat hij alle tijd had en geen gehaaste oplossing zou moeten zoeken. Het zijn van die kleine voorbeelden die aangeven hoe waardevol een begin dertiger voor een elftal kan zijn.

Het voetballen kan de Chinese Verdediger van het Jaar 2014 onmogelijk zijn verleerd. Maar wil hij zelf ook? Of gaat zijn voorkeur uit naar PEC Zwolle? De tijd zal het leren.

De eerste foto's van de training van woensdag 18 maart 2015:

Fotoreportage training woensdag 18 maart 2015 van Wouter Pauwels:

 

Erwin van de Looi: "Gibril Sankoh mag bewijzen dat hij een versterking is"
Gibril Sankoh: "Ik hou van FC Groningen"

RTV Noord heeft met Erwin van de Looi gesproken over de terugkeer op het trainingsveld van Gibril Sankoh. De hoofdtrainer van FC Groningen zegt: "Hij mag bewijzen dat hij een versterking is."

Gibril zelf laat tegenover RTV Noord het volgende weten over zijn vertrek uit China: "Ik zou nog een jaar daar blijven, maar er zijn zoveel dingen gebeurd dat ik heb besloten om terug te komen in Nederland. Er zijn 22 spelers weggegaan. De trainer heeft een compleet nieuw team, dus heb ik besloten weg te gaan." Over FC Groningen: "Ik hou van FC Groningen. Daarom heb ik gevraagd of ik hier mag meetrainen."

Het blijft o.i. merkwaardig waarom Gibril Sankoh eerst aan PEC Zwolle heeft gevraagd of hij daar mag meetrainen, maar hierover wordt in een later stadium wellicht iets meer duidelijk. RTV Noord schrijft hierover niets.

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.