Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

179 gasten online

 
Op een opnieuw zonnig trainingsveld achter de Mediacentrale maakte de selectie van FC Groningen vanochtend de eerste echte stappen in de richting van de kraker tegen FC Twente. Na de trainingsvrije dinsdag ontbraken gisteren diverse steunpilaren op het veld; pas vanmorgen kon er gericht in partijvorm naar de clash tegen de Tukkers worden toegewerkt.

Trainde Michael de Leeuw gisteren nog een beetje mee, vandaag ontbrak hij op het veld. In de spits werd Danny Hoesen geposteerd, die Nick van der Velden lijkt te gaan vervangen. Het was de bedoeling dat Danny Hoesen jl. zondag tegen PSV ook al aan de aftrap had gestaan, maar een ziekte gooide op het laatste moment roet in het eten, waardoor in Eindhoven andermaal een beroep op Nick van der Velden als valse spits werd gedaan. Hoesen lijkt echter hersteld; we verwachten hem zondag in de basis.

Ons gevoel zegt dat Michael de Leeuw wordt klaargestoomd voor de uitwedstrijd tegen Vitesse, die na een competitieloos weekeinde op 4 april a.s. op het programma staat. Zeker ook gezien de binnenkort te spelen 'wedstrijd aller wedstrijden' tegen Excelsior zal met De Leeuw geen enkel risico worden gelopen, zo is ons stellige vermoeden.

De trainersstaf kon vandaag beschikken over een bijna complete groep. Michael de Leeuw was nl. de enige speler van de hoofdmacht die verstek moest laten gaan. Nick Bakker trainde apart van de groep, monter en hard werkend aan zijn herstel; Tom Hiariej kan steeds meer met de groep meetrainen en deed alleen aan de afsluitende partij niet mee. Hij keek vanaf de kant toe.

Van de B-kern ontbrak opnieuw Jafar Arias, die door een zware keelontsteking uit de running is.

Gibril Sankoh was wederom van de partij, en het blijft mooi om te zien hoe hij in een grote partij bij de tegenstanders van de basis coachend en wel zijn mannetje staat. Hij stond naast Martjin van der Laan in het hart van de verdediging, kwam soms mee op, verstrekte aanwijzingen en hij wekt bovendien een hele fitte indruk. De eerste impressie van de terugkeer van Gibril is zonder meer positief.

Opstellingen partij elf tegen elf:

Basis:

Rusnák - Hoesen - Mahi
Kieftenbeld - Chery - Tibbling
Burnet - Lindgren - Botteghin - Kappelhof
Padt

Tegenstanders:

Antonia - Islamovic
Bacuna - Van Nieff - Ben Moussa - Van der Velden
Payne - Van der Laan - Sankoh - Hateboer
Van der Vlag

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.