Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

290 gasten online

 
Voor het eerst deze week kon Erwin van de Looi over een praktisch volledige selectie beschikken. Alleen Nick Bakker en Jarchinio Antonia misten we vanochtend op een winderig Corpus den Hoorn, maar Michael de Leeuw en Albert Rusnák trainden weer volop mee en lijken fit, net als de van interlands teruggekeerde Simon Tibbling, Dino Islamovic, Juninho Bacuna en Desevio Payne.

Michael de Leeuw kreeg in de afsluitende partij meteen een basishesje aangereikt, om dat vervolgens ook niet meer af te staan. Danny Hoesen moest hierdoor genoegen nemen met een plek in het elftal van de tegenstanders.

Dat de uitwedstrijd tegen Vitesse niet als een veredelde oefenwedstrijd wordt beschouwd, bleek uit de samenstelling van de defensie. Eric Botteghin zal woensdag tegen Excelsior tandenknarsend op de tribune moeten toekijken door een schorsing, maar zaterdagavond zal hij in de Arnhemse sporthal gewoon aan de aftrap staan. Er wordt dus niet vroegtijdig overgegaan op de verdediging die woensdagavond om 20 uur in een kolkende Euroborg voor de taak zal staan om de Rotterdammers van scoren af te houden.

Ook met Michael de Leeuw in de gelederen bleek het vlotjes scoren nog een probleem voor het basiselftal. Wel stond de verdediging als een huis, en legde de ploeg diverse mooie aanvallen op de kunstgrasmat. De als immer fanatiek en met een hese stem coachende Peter van der Vlag had desondanks echter geen drukke ochtend. Hij wist zich gesteund door een centrale verdediging waarin Gibril Sankoh andermaal een prima indruk wekte. Hij doet geen rare dingen, is rustig in de passing en geeft sturing daar waar hij kan.

Gerard Wiekens, trainer van FC Groningen C2 (het elftal dat komend seizoen net als FC Groningen B2 niet meer zal bestaan) was present op het trainingsveld, zoals de laatste weken veel vaker het geval is. We zijn benieuwd wat zijn rol komend seizoen zal zijn. Het lijkt aannemelijk dat Marcel van Buuren doorschuift van FC Groningen B1 naar Jong FC Groningen en Sander van Gessel van FC Groningen B2 naar B1, maar de rol van Gerard Wiekens in het komende seizoen is ons nog niet helemaal duidelijk.

Opstellingen van beide ploegen in de partij elf tegen elf:

Basis:

Rusnák - De Leeuw - Mahi
Kieftenbeld - Chery - Tibbling
Burnet - Lindgren - Botteghin - Kappelhof
Padt

Tegenstanders:

Islamovic
Van der Velden - Bacuna - Hoesen
Van Nieff - Ben Moussa
Payne - Van der Laan - Sankoh - Hateboer
Van der Vlag

Foto's van de training van donderdag 2 april 2015:

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.