Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

164 gasten online

 
De aanblik op het trainingsveld van FC Groningen was vanochtend een bijzondere. Alle 22 A-selectiespelers waren present, en dat mag een unicum worden genoemd. Lorenzo Burnet en Albert Rusnák waren zelfs dermate goed hersteld van hun recent opgelopen blessures dat ze vanmorgen meteen weer in de basis konden starten. Kind van de rekening lijken Hans Hateboer en Jarchinio Antonia, die in de afsluitende partij bij de reserves speelden. De rentree van Lorenzo Burnet betaalde zich meteen uit. Bij de 1-0, gescoord door de vlijmscherp spelende Michael de Leeuw, verzorgde hij een pracht van een assist. De 2-0 werd eveneens gescoord door De Leeuw, hetgeen de geklopte verdediging van de tegenstanders verleidde tot aan duidelijkheid niets te wensen overlatende kreten als 'focking hell' en andere oprechte uitingen van onbehagen.

 

Aan het verslag hebben we een fotoreportage toegevoegd!

Er werd vanochtend langdurig getraind in twee groepen. Bij de ene groep zagen we de beide controleurs, Maikel Kieftenbeld en Simon Tibbling, met twee verschillende aanvalslinies (Rusnák - De Leeuw - Mahi en Bacuna - Hoesen - Antonia), die het de verdediging lastig moest maken, en omgekeerd. Druk zetten en doordekken waren hierbij essentiële kernbegrippen.

Bij de andere groep werd gehamerd op zuiverheid en snelheid van passing. Vanwege de grote groep eerste elftalspelers waren er vanochtend slechts drie veldspelers van de B-kern present, en wel Juninho Bacuna, Noureddine Boutzamar en Desevio Payne. Ook Gibril Sankoh, inmiddels niet meer weg te denken van het trainingsveld, was aanwezig.

In de afsluitende partij werd twee keer gescoord. Michael de Leeuw was zoals gezegd de maker van beide doelpunten. Hij speelde gedreven, stoorde goed op de defensie van de tegenstanders en was bovendien scherp voor het doel.

Aanwezig langs het trainingsveld waren mevrouw Kappelhof, Johans moeder, en Seven, het hondje van Johan Kappelhof.

Opstellingen afsluitende partij:

Basis:

Rusnák - De Leeuw - Mahi
Kieftenbeld - Chery - Tibbling
Burnet - Lindgren - Botteghin - Kappelhof
Padt

Tegenstanders:

Hoesen
Antonia - Van der Velden - Bacuna
Van Nieff - Ben Moussa
Payne - Van der Laan - Hiariej - Hateboer
Van der Vlag

Na afloop van de training werd er nog een uitvoerige sessie cabrio-schieten op een Mercedes van autosponsor Wensink gehouden; Nick Bakker ontpopte zich hierbij als glorieuze winnaar. Hij was de trefzekerste schutter; in de finale rekende hij af met Hilal Ben Moussa, Tjaronn Chery, Dino Islamovic en Yoëll van Nieff. Foto's van dit spektakel plaatsen we later vandaag.

De eerste foto's van de training van donderdag 23 april 2015:

Fotoreportage training donderdag 23 april 2015 van Wouter Pauwels:

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.