Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

64 gasten online

 
Gevoelsmatig hing het al een tijdje in de lucht, maar afgaande op de training van vanochtend gaat het er nu dan toch echt van komen. De hese stem van tweede doelman Peter van der Vlag zal zondag door de Euroborg schallen, want hij werd vanochtend bij de basisploeg ingedeeld. Van der Vlag speelde sinds 2005 voor Cambuur, Veendam, Go Ahead Eagles en Emmen, maar nog nooit stond hij in een Eredivisiewedstrijd onder de lat. Zondag is het eindelijk zover. Een prachtig hoogtepunt voor deze voor de groep en zeker voor Sergio Padt belangrijke mentor en steun!

Vergeleken met de gewonnen bekerfinale keren ook Jarchinio Antonia en Hans Hateboer terug in de basis. Onzeker is nog wie als linksback mag opdraven. In de grote partij startte Johan Kappelhof als linker verdediger, maar in het tweede bedrijf verhuisde hij naar de reserves, waarna Lorenzo Burnet zijn plaats innam.

Het is voor ons de grote vraag hoe gemotiveerd FC Groningen zondag aan de aftrap zal staan, en hetzelfde geldt eigenlijk voor PEC Zwolle, dat de play-offs normaal gesproken niet meer kan ontgaan. Het wordt òf zevende, òf achtste, maar in het laatste geval wordt het voorbijgestreefd door FC Groningen en speelt het alsnog in de play-offs. Kortom - Ron Jans zien we in het toetje van dit seizoen terug. Een toegift die FC Groningen lui vanuit een zetel mag gadeslaan. Wat een weelde!

Opstellingen grote partij:

Basis:

Rusnák - De Leeuw - Antonia
Kieftenbeld - Chery - Tibbling
Kappelhof/Burnet - Lindgren - Botteghin - Hateboer
Van der Vlag

Tegenstanders:

Islamovic
Hoesen - Van der Velden - Mahi
Bacuna - Van Nieff
Burnet/Kappelhof - Van der Laan - Hiariej - Payne
Padt

Bij de tegenstanders was er één speler extra. Er werd doorlopend gewisseld zodat ook Hilal Ben Moussa aan speeltijd kon komen.

Gibril Sankoh traint de laatste tijd mee met B-kern. Ook vandaag was hij met andere spelers van Jong FC Groningen achter de Mediacentrale te bewonderen. We zijn benieuwd of hij binnenkort een voorstel voor een contract tegemoet kan zien.

Michael de Leeuw kreeg in de eerste helft twee dotten van kansen. De eerste verzilverde hij gedecideerd; de assist kwam van Jarchinio Antonia. Bij de tweede mogelijkheid schrok hij kennelijk zó van de imposante verschijning van Sergio Padt dat hij de bal hoog in de tweede ring joeg. Aan de andere kant scoorde Danny Hoesen door een woud van benen, terwijl Peter van der Vlag een kanonskogel van Yoëll van Nieff met een geweldige reflex uit de doelmond ranselde.

De sfeer onder de spelers was opperbest, en dat gold ook voor de stemming onder de aanwezige fans die elkaar feliciteerden met de bekerwinst. Wat een seizoen!

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.