Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

99 gasten online

 
Voor de allerlaatste maal heeft de selectie van FC Groningen vandaag achter de Mediacentrale getraind. Na de traditionele seizoensopening van het nieuwe trainingsseizoen in Haren zal er op de nieuwe velden van Corpus den Hoorn getraind gaan worden. Vanochtend werd er een luchtige training afgewerkt, waarin werd toegewerkt naar de oefenwedstrijd die morgenmiddag in Foxhol tegen FVV op het programma staat. Hierna zit dit memorabele seizoen er definitief op.

 

Aan het verslag hebben we een fotoreportage toegevoegd!

Vanochtend misten van de 22-koppige A-selectie alleen de internationaal actieve Hans Hateboer (Jong Oranje) en Simon Tibbling (Jong Zweden); verder ontbraken Nick Bakker en Peter van der Vlag op het appèl.

Jarchinio Antonia verscheen met een wisselbord op het veld, het bord dat bij wedstrijden door de vierde official wordt gehanteerd als er spelers van het veld gaan. Hij gaf met het rode cijfer vijf aan dat Lorenzo Burnet wat hem betreft kon vertrekken, terwijl de naast hem staande Johan Kappelhof het veld in mocht, getuige het groene cijfer twee. Voetbalhumor is bij Antonia in goede handen!

Gibril Sankoh, die de laatste tijd niet met de hoofdmacht meetrainde, was weer present. We zijn benieuwd of we hem komend seizoen ook weer in het groen-wit zullen zien, maar dan als contractspeler.

Na de rondo's werden er vier korte partijtjes gespeeld, waarna er afwerkoefeningen op het programma stonden. Wat ons betreft vormde een fraaie, doeltreffende streep van Gibril Sankoh het hoogtepunt.

Morgenmiddag zal FC Groningen met twee verschillende elftallen tegen FVV aantreden. FC Groningen ligt op de clubsite het volgende toe:

Bij FC Groningen is de insteek alle fitte en beschikbare spelers een helft in actie te laten komen. De FC zal dan ook met twee verschillende teams aantreden in de eerste en tweede helft. Trainer Erwin van de Looi heeft niet de beschikking over internationals Simon Tibbling, Hans Hateboer en Desevio Payne. Ook Nick Bakker en Hristijan Denkovski komen niet in actie. “We willen de andere spelers van de eerste selectie in actie laten komen en de jongens van de B-kern die volgend jaar ook nog bij de FC spelen. Daarnaast zal verdediger Gibril Sankoh gaan spelen en ben ik ook benieuwd naar Ajdin Hrustic van FC Groningen A1.”

De eerste foto's van de training van vrijdag 22 mei 2015:

Fotoreportage training vrijdag 22 mei 2015 van Wouter Pauwels:

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.