Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

107 gasten online

 
Afgaande op de training van vanochtend maken Jesper Drost en Kasper Larsen vrijdagavond in de thuiswedstrijd tegen Excelsior hun basisdebuut. Bij de hesjesverdeling werden zij in de basis ingedeeld, ten koste van Jarchinio Antonia en Johan Kappelhof. Tijdens de partij, die de basis door doelpunten van Juninho Bacuna en Robbert de Vos overigens terecht met 2-0 verloor, werd niet gewisseld, waardoor we ervan uit kunnen gaan dat het strijdplan voor vrijdag en de personele invulling daarvan vast lijken te staan.

 

"FC Groningen wil controlerende middenvelder huren"

Na plaatsing van ons trainingsverslag, waarin we melding maakten van het mogelijk door FC Groningen aan Excelsior verhuren van Yoëll van Nieff, is RTV Noord in de zaak gedoken. De omroep citeert manager technische zaken Peter Jeltema aangaande Van Nieff als volgt: "Wij zien voldoende mogelijkheden voor Yoëll bij Groningen dit seizoen, maar hij heeft zelf aangegeven graag een heel seizoen te willen spelen en dat begrijpen wij. Sterker nog, een seizoen veel spelen in de Eredivisie is uitstekend voor zijn ontwikkeling." Jeltema wil niet bevestigen dat Excelsior de club is die Van Nieff wil huren, aldus RTV Noord, dat echter aanvult: 'maar verschillende bronnen hebben dat aan RTV Noord bevestigd.' RTV Noord meldt aansluitend het volgende:

'Wel wil Jeltema benadrukken dat Van Nieff niet eerder verhuurd mag worden voordat er een vervanger gepresenteerd is. FC Groningen is op zoek naar een controlerende middenvelder. Het liefst één met ervaring en duelkracht. De club wil, gezien de beperkte beschikbare financiële mogelijkheden, deze speler huren.'

Zondag berichtte FOX Sports al dat FC Groningen nog op zoek is naar een balafpakkende middenvelder à la Maikel Kieftenbeld.

Toch basisplaats Johan Kappelhof tegen Excelsior?
Op donderdag 19 augustus 2015 speelde Johan Kappelhof bij de afsluitende training in de aanloop naar het duel tegen Exelsior in de basis, ten koste van Kasper Larsen. Morgen zal duidelijk worden voor welke van beide varianten hoofdtrainer Erwin van de Looi uiteindelijk zal kiezen.

Eerder schreven we op woensdag 19 augustus 2015 al het volgende:

Door de entree van Drost in de basis verhuist Albert Rusnák terug naar de positie van linksbuiten, terwijl Bryan Linssen naar rechts doorschuift. Beiden zwerven echter over het halve veld en zullen overal te vinden zijn.

Nieuwe aanwinst Kasper Larsen speelde jl. maandag bij de beloften de eerste helft en deed dat goed. Hij beschikt over een goede pass, is rustig aan de bal en heeft een goed overzicht. De Deen is bovendien sterk in de duels, zo was onze indruk van zijn eerste 45 minuten in wedstrijdverband.

Verhuur Yoëll van Nieff aan Excelsior?
Yoëll van Nieff
speelde bij de tegenstanders van de basis, maar het is de vraag of de trainersstaf ook na de wedstrijd tegen Excelsior nog een beroep op hem kan doen. Er zou na de wedstrijd tegen de Kralingers nl. worden gepraat overeen verhuur van Van Nieff aan Excelsior. Het is op dit moment echter onduidelijk of de blessures van Abel Tamata en Rasmus Lindgren roet in het eten gaan gooien. Met 22 spelers, waarvan vier door blessures niet inzetbare (Tamata, Lindgren, Islamovic, Payne), is de selectie van FC Groningen toch al aan de magere kant, zeker gezien het extreem drukke programma tot de winterstop. Mocht Van Nieff toch vertrekken, dan zal er o.i. minstens één speler aan de selectie van Van de Looi toegevoegd moeten worden.

Vóór de grote partij werden er o.a. passingsoefeningen gehouden. Eerste assistent Dick Lukkien hamerde hierbij op een strakke passing die laag over de grond diende te geschieden: "Grasmaaiers wil ik zien!", zo bulderde hij over het zonovergoten Corpus den Hoorn.

Opstellingen grote partij:

Basis:

Rusnák - De Leeuw - Linssen
Hiariej - Drost - Tibbling
Burnet - Larsen - Reijnen - Hateboer
Padt

Tegenstanders:

Mahi - Hoesen - Antonia
Bacuna - De Vos - Bos
Baas - Van Nieff - Kappelhof - Bijl
Van der Vlag

Foto's training woensdag 19 augustus 2015:

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.