Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

100 gasten online

De selectie van FC Groningen is nog niet eens in Zuid-Spanje gearriveerd of we kunnen ons eerste stukje over de groen-witte voorbereidingen op de tweede seizoenshelft nu reeds de ether inslingeren. Onze eigen Albert Uilenberg is de Trots van het Noorden nl. vooruitgereisd en heeft zijn eerste indrukken terstond aan het digitale papier toevertrouwd. Veel leesplezier gewenst!

Het wordt een traditie. Maar wel een hele leuke, de eerste week van januari het trainingskamp van FC Groningen bezoeken en daarvan verslag te doen voor het thuispubliek via deze supporterssite, vergezeld met beeldmateriaal van de trainingen die dagelijks meestal tot twee keer toe worden gehouden. Na drie jaar achtereen het bivak te hebben opgezet in Oliva, aan de Spaanse oostkust tussen Valencia en Alicante, werd het waarschijnlijk de hoogste tijd om er geen gewenning in te laten sluipen en eens ergens ander de tenten op te slaan. De selectie logeert dit jaar in het Elba Costa Ballena Beach & Thalasso Resort. Dit mediterrane resort ligt pal aan het strand van het kleine stukje Zuid-West Spanje dat aan de Atlantische Oceaan ligt. Ik ben de delegatie uit Groningen vooruit gevlogen en ben vandaag al naar de luchthaven van Jerez gevlogen met een overstap in Madrid. Vanaf de luchthaven van Jerez was het nog een half uur rijden met de auto want ik heb besloten om in hetzelfde resort te logeren maar dan in een hotelkamer en die ziet er echt perfect uit. Het weer zat vandaag echter nog niet mee. Madrid lag in een dikke mistlaag en in Jerez de la Frontera regende het pijpenstelen.

De selectie is vandaag rond het middaguur bijeengekomen op Corpus den Hoorn waar de eerste training in 2016 op het programma stond. Ook morgenvroeg is er nog een training gepland om half tien waarna de selectie richting Schiphol vertrekt en laat in de middag naar Sevilla zal vliegen. Vanaf de luchthaven gaat de afvaardiging (selectie, staf en mediavertegenwoordigers) met de bus naar het resort waar ze laat in de avond zullen arriveren.  Welke spelers afreizen naar het trainingskamp is nog niet bekend. Ik vermoed dat Robbert de Vos en Oussama Idrissi van Jong FC Groningen een uitnodiging zullen krijgen om de eerste selectie te vergezellen. (Namens de beloften zullen Glenn Bijl en Oussama Idrissi meegaan, red.)

Zoals in de voorgaande jaren tijdens de trainingskampen in Oliva, waar ik twee maal het geluk had dat CF Valencia in het eigen Estadio Mestalla een bekerwedstrijd speelde, zo worden ook dit jaar in de eerste week van januari de achtste finales van de Spaanse beker, de Copa del Rey, gespeeld. Ongeveer dertig  kilometer van hier ligt Cádiz. Daar zal donderdag a.s. om half negen in de avond worden afgetrapt voor de wedstrijd tussen de plaatselijke Cádiz Club de Fútbol uit de Segunda División B en Real Club Celta de Vigo uit de Primera División. Ik probeer natuurlijk het Estadio Ramón de Carranza met een bezoekje te vereren. Dat wordt vast weer een fantastische ervaring.  

Cadiz is een stad met 130.000 inwoners en liggend op een landtong in  de Atlantische Oceaan. Cadiz  wordt ook wel klein Havanna genoemd vanwege de boulevard die veel gelijkenis vertoont met de wereldberoemde boulevard in de Cubaanse hoofdstad, de Malecón.

QUIZVRAAGJE

Cádiz is de geboorteplaats van een oud FC Groningen-speler. Wie weet het juiste antwoord? Ik geef drie tips: Deze speler heeft twee nationaliteiten, hij heeft in het seizoen 1999-2000 in de Champions League gespeeld en de zijn laatste club waar hij als laatst als prof hij onder contract stond speelde zijn thuiswedstrijden in het  Estadio Heliodoro Rodríguez López. Heb je zo veel parate kennis dat je het antwoord nu al weet of wordt dit een hersenbreker zonder te googelen? Morgen zal ik het antwoord geven.

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.