Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

255 gasten online

Het wachten is nog even op het moment dat de spelers van FC Groningen hun eerste voetstappen op de Spaanse grasmatten zetten, maar onze razende en reislustige reporter Albert Uilenberg presenteert nu reeds zijn tweede stukje. Foto's van het gebeuren zullen ongetwijfeld vanaf morgen volgen. Opnieuw veel leesplezier gewenst!

Costa Ballena, maandag 4 januari 2016.

Vooruit kijken.

Na de recente sportieve dieptepunten in Marseille, met name in de eerste helft, en in de laatste competitiewedstrijd in Almelo tegen Heracles, hebben de selectiespelers en de technische staf de afgelopen veertien dagen vast wel enige tijd gehad om de eerste competitiehelft even weer terug te zien of na te lezen. Ik hoop dat ze dat ook allemaal hebben gedaan. Je kunt tenslotte overal iets van leren. Velen hebben inmiddels een vinger op de zere plekken gelegd zoals Wim Masker regelmatig in de Groninger Gezinsbode deed en pal voor de Kerst gleed de laatste uitgave van d'Olle Grieze van de supportersvereniging door de brievenbus, waarin Gerard Postma het gevoel van veel supporters heel goed verwoorde.

Maar er is een nieuw jaar, een nieuw begin en nieuwe kansen met een nieuwe start. En die start is in Costa Ballena, wat geen streek of regio is maar gewoon een dorp (Urbano Costa Ballena) blijkt te zijn in het uiterste Zuid-Westen van de Spaanse autonome regio Andalusië. Daar heeft de selectie een kleine week de tijd om zich voor te bereiden op de tweede competitiehelft. Het elftal moet nog vol aan de bak, vooral in de Euroborg waar we dit seizoen nog als gastheer zullen optreden voor achtereenvolgens FC Utrecht, NEC, Ajax, PSV, Vitesse en Heracles, ploegen die op dit moment allemaal boven FC Groningen staan in de ranglijst. Een voorjaarsdip kunnen we ons dus niet veroorloven want de ongeslagen status in de Euroborg dit seizoen staat op het spel!

De geruchten over een eventuele komst van spelers als Bart van Hintum (28), linksback van PEC Zwolle, Tarik Tissoudali (22), aanvaller van Telstar, Miloš Kosanović, de 25-jarige Servische verdediger van KV Mechelen, Jerome Sinclair (19), spits van de beloften van  Liverpool, Charly Musonda (19), middenvelder van Chelsea en Ulrik Yttergård Jenssen, de 19-jarige  linksbenige Noorse centrale verdediger van de beloften van  Olympique Lyon, zijn de laatste weken verstomd. Of er ooit serieuze besprekingen of zelfs al onderhandelingen zijn gevoerd blijft onduidelijk.

Na de overvloedige regenval van gisteren in dit gedeelte van Spanje is het vandaag nog niet veel beter geworden. De regen was iets minder en de wind ging behoorlijk te keer. Rond het middaguur klaarde het op en kwam er een flauw zonnetje door het wolkendek. Toen toch maar naar het trainingsveld (Barceló Campos de Fútbol) gelopen. De hekken waren nog gesloten maar het veld leek er goed bij te liggen. Via het strand teruggelopen en daar waren flinke golven te zien. Vanaf morgen zal het droog worden maar voor zaterdag heeft Pluvius weer het e.e.a. in petto volgens de plaatselijke Harma Boer. Afwachten dus.

FC Groningen gaat zich de komende dagen voorbereiden op de tweede competitiehelft en doet dat met de complete selectie m.u.v. Dino Islamovic die langdurig geblesseerd is en in Groningen is achtergebleven. De selectie heeft inmiddels Alexander Sørloth in de armen gesloten en van Jong FC Groningen gaan Stefan van der Lei, Oussama Idrissi en Keziah Veendorp vandaag met de selectie mee, waardoor er vandaag 3 keepers en 22 veldspelers naar Spanje gereisd zijn. Keziah Veendorp nam de plaats in van Glenn Bijl die vanmorgen alsnog overeenstemming bereikte om op huurbasis naar FC Dordrecht te vertrekken. Stefan van der Lei was al eens eerder mee op het trainingskamp in Oliva in 2014 en weet dus wat hem te wachten staat. Oussama Idrissi is 19 jaar, geboren in Bergen op Zoom en speelde achtereenvolgens voor de amateurs van RKSV Halsteren, NAC Breda en Feyenoord tot hij voor aanvang van dit seizoen besloot om bij Jong FC Groningen te gaan spelen ofschoon hij ook een aanbieding van Feyenoord op zak had om nog een jaar bij de A1 te blijven spelen. Het toont zijn ambitie om zich bij FC Groningen zo snel mogelijk in het eerste elftal te willen spelen. Keziah Veendorp (Jong FC Groningen), 18 jaar, uit Sappemeer, heeft al eerder aan de eerste selectie mogen ruiken maar dan alleen in trainingen en vriendschappelijke wedstrijden tegen o.a. RWE Eemsmond.

Tijdens het trainingskamp staat er één oefenwedstrijd op het programma. Op vrijdag 8 januari is de sparringpartner het Belgische KV Oostende, ook wel 'Kustboys' genoemd, die momenteel op een vierde plaats staat in de Belgische eerste klasse, de Jupiler Pro League. Het wordt waarschijnlijk geen normale wedstrijd maar wordt er afgeweken van de reguliere twee keer drie kwartier en gaat er een oefening plaatsvinden die drie sessies van een half uur zal behappen.

De oplossing van het quizvraagje van gisteren is: Mariano Bombarda, geboren in Cádiz op 10 september 1972, heeft een Italiaanse vader en een Argentijnse moeder en heeft beide nationaliteiten gekregen. Hij kwam van ACV Assen naar FC Groningen, speelde korte tijd voor FC Metz in Noord Frankrijk, daarna terug naar FC Groningen, Willem II (waarvoor hij uitkwam in de Champions League tegen o.a. Girondins de Bordeaux en Sparta Praag), Feyenoord en als professional het laatst voor Club Deportivo de Tenerife uit Santa Cruz.

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.