Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

122 gasten online

De selectie van FC Groningen heeft het goede voorbeeld van Albert Uilenberg gevolgd en is in Zuid-Spanje gearriveerd. Albert maakte van de gelegenheid gebruik door nieuwe aanwinst Alexander Sørloth met een spervuur aan vragen te verblijden. De jonge Noor voelt zich nu al thuis bij zijn nieuwe club, zoals uit onderstaand verslag van de eerste echte dag in Spanje zonneklaar blijkt. In het fraaie door Albert aangeleverde fotomateriaal is niet alleen Sørloth prominent aanwezig. Ook Abel Tamata, en dan met name zijn in het ijs gestoken enkel, kan bewonderd worden.


Costa Ballena, dinsdag 5 januari 2016.

De selectie en de staf van FC Groningen zijn gisteravond laat in het Elba Costa Ballena Beach & Thalasso Resort gearriveerd. De vlucht vanuit Amsterdam, die drie uur duurde, eindigde om kwart voor acht ’s avonds op de luchthaven van Sevilla. Daarna volgde nog een busreis van Sevilla naar het hotel, een slordige 125 kilometer verderop. Vanwege het late tijdstip van aankomst in het hotel had ik verwacht dat fysiektrainer Robbert de Groot vanmorgen zou beginnen met een lichte duurloop op het strand, maar het tegenovergestelde bleek waar, ze moesten direct vol aan de bak want de fysiektrainer kende geen genade met de spelers, ze hadden tenslotte al twee keer getraind op Corpus den Hoorn.

Om half elf vanmorgen stonden er 23 spelers op het trainingsveld. Sergio Padt was afwezig wegens enkelklachten en Juninho Bacuna was  ziek geworden. Beide spelers bleven in het hotel achter en ontbraken dus op het appèl. Robbert de Groot begon zoals al gezegd met de fysieke training. Daarna werden de spelers onder handen genomen door de assistent-trainers Dick Lukkien (positiespel) en Marcel Groninger (balvaardigheidsoefeningen), waarna de training werd afgesloten met enkele partijvormen. Tijdens het laatste partijtje kreeg Abel Tamata van Mimoun Mahi een ongelukkige tik tegen de linker enkel. Tamata schreeuwde van de pijn en even later werd de enkel door verzorger Henk Hagenauw in het ijs gelegd. Teammanager Bas Roorda bracht de ongelukkige speler alvast naar het hotel met de auto. Voor Hedwiges Maduro is het hotel een bekende plek. Hij vertelde na afloop van de ochtendtraining tijdens de wandeling op de terugweg naar het hotel dat hij tijdens zijn tweejarig verblijf bij Sevilla enkele keren met de ploeg in Costa Ballena verbleven om te trainen wanneer er in Sevilla temperaturen van 45° Celsius of meer werden gemeten. Aan de kust was het dan altijd beter vertoeven.    

Tijdens de middagtraining, die om vier uur begon, werd ik de dug-out ingejaagd vanwege de regenval. Dick Lukkien had zelfs hagelsteentjes gevoeld. Dat heb ik dus niet kunnen vaststellen. Er waren vanmiddag maar 18 spelers present op de training. Buiten Sergio Padt, Juninho Bacuma en Abel Tamata deden Johan Kappelhof, Hedwiges Maduro, Rasmus Lindgren en Mimoun Mahi hersteltrainingen in het krachthonk wegens vermoeidheid of terugkomen na een blessure.

Alexander Sørloth
Iemand die ik vandaag heb gevolgd is de nieuweling in de selectie: Alexander Sørloth. Een hele aardige jongen met een behoorlijke lengte en iemand die alle kracht in het duel om de bal weet te leggen. Prima eigenschappen voor een spits. Ik vroeg hem hoe het beviel in Groningen. “Ik voel me nu al thuis hier, ik ben goed ontvangen.” Is er veel verschil met het voetbal in Noorwegen? “Ja, dat is een verschil van dag en nacht. Het is hier veel technischer, in Noorwegen spelen ze een soort ‘kick and rush’ voetbal, spelen meestal de lange bal en wordt het middenveld overgeslagen. Ik heb hier goede voetballers om me heen en ik weet nu al dat ik de juiste beslissing heb genomen om voor FC Groningen te kiezen.” Op welke positie speel je het liefst: “Ik speel het liefst in de punt van de aanval want daar voel ik me het sterkst.” Dat willen we graag geloven want ook in de trainingspartijtjes kwam er telkens een glimlach op zijn gezicht als hij weer scoorde. Spelvreugde heet dat. Alexander is op 5 december 1995 geboren in de Noorse stad Trondheim. Zijn vader is Gøran Sørloth die heeft geschopt tot Noors international, was ook een aanvaller en scoorde in zijn interlandperiode van 1985 tot 1994 vijftien doelpunten in 55 interlands. Alexander speelde bij Strindheim IL uit Trondheim alvorens hij bij Rosenborg BK terechtkwam. Hij maakte op 11 juli 2013 zijn debuut voor Rosenborg BK in de kwalificatiewedstrijd van de UEFA Europa League tegen Crusaders FC uit Belfast in Noord-Ierland. Hij kwam na een uur spelen in het veld en maakte 12 minuten later het zesde doelpunt van Rosenborg in een wedstrijd die met 7-2 werd gewonnen. Gedurende het seizoen 2015 werd Alexander verhuurd aan FK Bodø/Glimt, waar hij een vaste waarde werd in het elftal. FK Bodø/Glimt eindigde het afgelopen jaar als 9e in de hoogste Noorse divisie, de Eliteserien.  Alexander eindigde met 13 doelpunten op een gedeelde 5e plaats op de topscorerslijst. Alexander heeft zich eergisteren op Corpus den Hoorn bij de selectie van FC Groningen gevoegd en was vandaag dus al enigszins gewend aan zijn medespelers. FC Groningen moest voor het afkopen van zijn nog doorlopende contract bij Rosenborg BK ruim een half miljoen euro betalen.

Fotoreportage trainingskamp dinsdag 5 januari 2016 van Albert Uilenberg:

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.