Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

165 gasten online

Opnieuw kunnen we dankzij de tekstuele en grafische berichtgeving van Albert Uilenberg verslag doen van het trainingskamp dat FC Groningen in Costa Ballena heeft belegd - een oord dat qua weersomstandigheden momenteel in een niet nóg schriller contrast met die van Stad en Ommeland kan staan. Was het gisteren Abel Tamata die het twijfelachtige genoegen van een in ijs verpakt gewricht smaakte, vandaag was het de beurt aan Mimoun Mahi om noodgedwongen met ijs in aanraking gebracht te worden.

Costa Ballena, woensdag 6 januari 2016.

De selectie werd  vanmorgen vóór het ontbijt getrakteerd op een duurloop van ongeveer dertig minuten in de omgeving van het hotel in Costa Ballena.  De geplande ochtendtraining begon om half elf. De zon deed zijn best om boven de 20° Celsius uit te komen, de voorwaarden daarvoor waren uitstekend want er was geen zuchtje wind vandaag. Een geïnteresseerd toeschouwer was Peter Jeltema, de technisch manager van FC Groningen die zich  gisteravond aansloot bij de delegatie in het bivak in Zuid-West Spanje. 23 spelers waren present bij de aanvang van de training. Doelman Sergio Padt, met een enkelblessure, en Abel Tamata, die gisteren van het veld strompelde met een pak ijs om zijn enkel, kwamen later naar het trainingsveld om een aangepast programma te volgen. Juninho Bacuna, die de eerste dag met griep in het hotel achterbleef, was ook weer van de partij.

Vandaag stond het partijspel centraal, eerst elf tegen elf en daarna werd de groep gesplitst in drie groepen die een onderling toernooitje deden. Mimoun Mahi zat toen al aan de kant met een pak ijs op zijn bovenbeen. Winnaar werd uiteindelijk het team dat bestond uit Hedwiges Maduro, Rasmus Lindgren, Michael de Leeuw, Hans Hateboer, Stefan van der Lei, Oussama Idrissi en Etiënne Reijnen. De laatste kwam verheugd van het veld met de mededeling dat hij in 2016 nog geen enkele partij had verloren. Waarvan akte, ik hoop dat hij dat nog vele malen kan herhalen in de competitie. Toen de ochtendtraining werd afgesloten was het dan toch nog gelukt: de thermometer bereikte de 20° Celsius. Een heerlijke temperatuur die de hoofden deed gloeien.

Vanmiddag kon iedereen doen waar hij zin in had en ging er een groepje met o.a. Simon Tibbling, Jarchinio Antonia, Sergio Padt, Bryan Linssen, Keziah Veendorp, Danny Hoesen en Albert Rusnak op de mountainbike een parcours afleggen vanuit het hotel. Mimoun Mahi, Stefan van der Lei, Lorenzo Burnet en enkele anderen verbleven in het krachthonk.

Fotoreportage trainingskamp woensdag 6 januari 2016 van Albert Uilenberg:

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.