Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

98 gasten online

Het heeft even geduurd, maar Sergio Padt is terug op het trainingsveld. De doelman kampte met een enkelblessure, maar hij is duidelijk op de weg terug. Mimoun Mahi, die we gisteren met ijs op zijn bovenbeen waarnamen, kon aan de groepstraining niet meedoen, en hij zal vermoedelijk ook morgenmiddag tijdens de oefenwedstrijd tegen KV Oostende ontbreken. Albert Uilenberg was bij beide trainingen weer een aandachtig toeschouwer en leverde onderstaand met fraai fotomateriaal gelardeerd verslag aan!


Costa Ballena, donderdag 7 januari 2016

Ondanks het feit dat het zonnetje vanochtend niet echt wilde meewerken was er toch een aangename temperatuur om er een fanatieke training van te maken. Sergio Padt (enkelblessure) en Mimoun Mahi (bovenbeenblessure) bleven achter in het hotel waardoor er 2 keepers en 21 veldspelers op het trainingsveld verschenen. Er werd begonnen met een rondo in  twee groepen. Daarna werd op een half veld een partij van 9 (geel) tegen 9 (groen) gespeeld zonder keepers maar met 3 vrije mensen die team rood vormden en steeds aansloten bij het team wat balbezit had. Team geel bestond uit Drost, Reijnen, De Leeuw, Antonia, Sørloth, Hateboer, Tamata, Maduro en Idrissi. Voor team groen speelden Tibbling, Payne, Burnet, Larsen, Veendorp, Bacuna, Hoesen, Lindgren en Linssen. De vrije mensen van team rood waren Hiariej, Rusnák en Kappelhof. De bedoeling van deze partij was om simpel te spelen en daarbij zo lang mogelijk balbezit te houden. Tijdens deze partij werden de keepers van der Vlag en van der Lei onder handen genomen door keeperstrainer Sierd van der Berg.

Na een korte pauze werden o.l.v. Marcel Groninger aanvalsoefeningen gedaan met passes naar de buitenkant van waaruit de voorzet in de zestien moest komen en aldaar worden afgerond. Bij het andere doel vond o.l.v. Dick Lukkien een andere oefening plaats. Vrij spelen tegen de zestienmeterlijn en dan proberen te scoren.

De laatste oefening was wederom een partij Rood (Van der Vlag, Hateboer, Reijnen, Kappelhof, Tamata, Maduro, Tibbling, Rusnák, de Leeuw, Sørloth, en Linssen) tegen Groen (Van der Lei, Payne, Lindgren, Veendorp, Burnet, Hiariej, Drost, Bacuna, Antonia, Hoesen en Idrissi) Deze partij werd ook op een half veld gehouden en dat werd een partijtje agressief voetbal waarbij het rode team met 2-1 aan het langste eind trok.

De middagtraining, die om vier uur begon, was voor Sergio Padt de eerste training in Costa Ballena. De door Sjoerd van der Berg aangegeven ballen waren de eerste ballen die door Padt op het trainingskamp werden gevangen of uit het doel werden geslagen. Op het veld waren Hateboer, Rusnák, Veendorp, Payne, Reijnen, de Leeuw, Sørloth, Tibbling, Drost, Hiariej, Idrissi, Antonia en Bacuna bezig terwijl de andere selectiespelers in het krachthonk verbleven of een fietsroute op de mountainbike reden.  

Morgenvroeg wordt er niet getraind omdat de oefensessie tegen de Belgische eersteklasser KV Oostende al om twee uur in de middag zal worden gespeeld. Deze wedstrijd vindt plaats op het trainingscomplex van Oostende, Montecastillo. Dat ligt naast het bekende circuit van Jerez waar de MotoGP ieder jaar op visite komt en is het bekend als het meest gebruikte testcircuit van de Formule 1 teams. Van deze wedstrijd volgt morgen een verslag.

Fotoreportage trainingskamp donderdag 7 januari 2016 van Albert Uilenberg:

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.