Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

116 gasten online

Voor de selectie van FC Groningen, en dus ook voor onze opmerkzame reporter Albert Uilenberg, zit het trainingskamp Zuid-Spanje er bijna op. Vandaag stond een potje footgolf op het programma, en vanavond nemen de spelers plaats op de tribunes van het stadion van Sevilla FC dat een duel tegen Athletic Bilbao zal afwerken. Morgenochtend wordt nog getraind, waarna zondagavond de terugreis naar Groningen wordt aanvaard. Albert was ook bij de footgolfende spelers aanwezig en zond opnieuw een mooi verslag. Bedankt voor je bijdrages, Albert!

Costa Ballena, zaterdag 9 januari 2016.

Vanmorgen eerst Hans Hateboer gefeliciteerd met zijn verjaardag. Hij is vandaag 22 jaar geworden. De selectie van FC Groningen deed het vanmorgen rustig aan. Men kon ontbijten tot tien uur en om twaalf uur stond er een spelletje footgolf op het programma. Footgolf is een variant van golf. Het is een combinatie van golf en voetbal en wordt met een voetbal gespeeld. Doel is de bal in zo min mogelijk trappen in de hole te krijgen, die speciaal voor dit spel een doorsnede van een halve meter heeft. Daarvoor kon men terecht op de Costa Ballena Golf Resort, op loopafstand van het hotel.

Er werd gespeeld in groepjes van drie die allemaal de negen ‘tees’ moesten afwerken. De spelers konden hun traptechniek laten zien op een perfect geprepareerde grasmat die erg nat was geworden van de regen die de afgelopen nacht was gevallen. Naast inzicht, precisie en traptechniek moesten spelers ook rekening houden met bunkers (met zand gevulde hindernissen), wind in het heuvelachtige landschap en…..een palmboom. Tenminste, voor Rasmus Lindgren was dat een niet te nemen hindernis. Hij wilde de palmboom middels een lobje verrassen maar de bal kwam midden in de palm  terecht en was er met geen mogelijkheid weer uit te krijgen. Zowel Rasmus als Bryan Linssen probeerden het, maar de bal bleef in de palmboom zitten. Abel Tamata, die in het groepje met Rasmus en Bryan zat, lag schaterlachend op de grond om het e.e.a. te aanschouwen. Costa Ballena heeft in ieder geval een blijvende herinnering aan het bezoek van FC Groningen over gehouden. 

Het complete gezelschap gaat vanavond op bezoek bij de voetbalwedstrijd in de Primera Division  Sevilla FC, de oude club van Hedwiges Maduro, tegen Athletic Bilbao in het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán in Sevilla.

Morgenvroeg zal er nog een lichte training op het veld worden gehouden waarna de ploeg zich gaat voorbereiden op de terugreis. Zij zullen om 20.20 uur vanaf de luchthaven van Sevilla naar Amsterdam vliegen. Ook ik vertrek morgen maar dan iets eerder. Ik vlieg namelijk om 13.40 uur  vanaf Jerez de la Frontera naar Amsterdam via Madrid.

Dit was dus mijn laatste bijdrage vanuit het trainingskamp en ik hoop dat ik jullie weer veel plezier heb gedaan door jullie op de hoogte te houden het wel en wee van onze FC.

Fotoreportage trainingskamp zaterdag 9 januari 2016 van Albert Uilenberg:

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.