Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

550 gasten online

 
De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Het behalen van Europees voetbal mag na acht (!) inzet- en futloze Europa League-duels op rij (nul overwinningen) geen prijs voor de supporters meer worden genoemd, FC Groningen is inmiddels de buitenshuis allerslechtst presterende Eredivisieploeg geworden en doet ook thuis vaker niet dan wel aan klantenbinding. Bovendien lijkt vrijwel geen speler beter te worden, laat staan een significante ontwikkeling door te maken. Desondanks heeft de vervroegd Sinterklaas vierende clubleiding het gesprek met de hoofdtrainer geopend, met als doel het continueren van de samenwerking.

Wij zouden eerst een fors deel van de tweede seizoenshelft hebben afgewacht, en zeker nimmer het behalen van de beker (na wedstrijden tegen over het algemeen povere tegenstanders) als succesbewijs hanteren, maar wie zijn wij.

Vandaag werd in een steenkoude Euroborg de afsluitende training in de aanloop naar de thuiswedstrijd tegen N.E.C. afgewerkt. Dit duel begint vrijdagavond om 20:00 uur en kan uitsluitend het met passie, strijd en aanvallend voetbal het wegspoelen van o.a. de minne smaak van de desolate pot tegen FC Utrecht als doel hebben.

Afgaande op de training van vanochtend keert Rasmus Lindgren terug in de basis, ten koste van Hedwiges Maduro die op de bank zal moeten plaatsnemen. Abel Tamata lijkt eveneens fit genoeg voor een terugkeer in de startopstelling. Mocht hij na de training van vanochtend geen reactie krijgen, dan verdrijft hij Desevio Payne uit de basis.

Er werd vanochtend veel getraind op spelhervattingen, geen overbodige luxe na het debacle van jl. zondag waren FC Utrecht de ene na de andere goal uit standaardsituaties scoorde. In de afsluitende partij zagen we een fraai doelpunt van Simon Tibbling, die middels een prachtige steekbal van Michael de Leeuw in stelling werd gebracht.

Mimoun Mahi lijkt nog ver verwijderd van een terugkeer. Hij begon wel aan de grote partij, maar haakte af en moest zich door Roland Baas laten vervangen. Jarchinio Antonia en Lorenzo Burnet deden niet mee aan het partijtje.

Opstellingen grote partij:

Basis:

Rusnák - Sørloth - Linssen
Tibbling - De Leeuw - Kappelhof
Tamata - Lindgren - Reijnen - Hateboer
Padt

Tegenstanders:

Mahi /Baas - Hoesen - Bacuna
Idrissi - Drost - De Vos
Veendorp - Larsen - Maduro - Payne
Van der Vlag

Fotoreportage training donderdag 21 januari 2016 van Wouter Pauwels:

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.