Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

121 gasten online

Koen van de Laak lijkt plek Enevoldsen over te nemen tegen Feyenoord

Op een waterkoud trainingsveld bij de Euroborg verschenen de spelers vanmorgen pas rond half elf om de eerste training van deze week in volle bezetting af te werken. Aan deze training was een bespreking voor de wedstrijd van zondag aanstaande tegen Feyenoord vooraf gegaan. In lange truien en broeken gehuld en veelal ook met mutsen op, kwam de spelers in groepjes aangelopen. Alle internationals waren weer aanwezig en zijn gelukkig zonder blessures teruggekomen van hun interlandverplichtingen. De gezichten stonden strak vanmorgen. De spelers lijken zich ervan bewust dat zij iets recht te zetten hebben na de ontluisterende verliespartij in Almelo. We zullen de training van morgen moeten afwachten voordat we het helemaal zeker weten, maar alles duidt erop dat Thomas Enevoldsen zijn basisplaats kwijt is. Na een aantal zwakke optredens van de Deen, lijkt Peter Huistra te kiezen voor Koen van de Laak aan de rechter kant.

 

Zoals wel vaker dit seizoen is de ziekenboeg geheel leeg. Alle spelers zijn fit en konden meetrainen, en dus waren er vanmorgen twintig veldspelers en twee keepers aanwezig om de training af te werken. Pieter Huistra zal dus keuzes moeten maken, en niet alleen voor de basisopstelling. Alle spelers zijn in ieder geval fit genoeg voor een invalbeurt. Het is wel leuk dat er keuzes gemaakt kunnen worden, maar voor sommige spelers zal het een hele teleurstelling zijn als zij niet eens op de bank, maar op de tribune plaats moeten nemen. Een van de spelers die de wedstrijd zondag vanaf de tribune zal moeten volgen, is in ieder geval Nicklas Pedersen. Hij heeft de hele week zonder beperkingen met de groep mee kunnen trainen en krijgt aanstaande maandag tijdens de thuiswedstrijd van Jong FC Groningen tegen Jong AZ de gelegenheid weer wedstrijdritme op te doen.

 

De training begon met de gebruikelijke warming-up. Na wat rondjes lopen werd de groep onderverdeeld in twee groepen van 7 spelers en één groep van 6 spelers. Hierbij waren nog duidelijk basis- en niet-basisspelers door elkaar gehusseld, maar werd er al wel rekening gehouden met de verschillende linies. Zo zaten Granqvist, Stenman, Ivens en Sparv bij elkaar in een groepje (aangevuld met Andersson, Holla en Pedersen). Matavz en Tadic zaten bij elkaar en hadden verder Bacuna, Kunst, Lachman en Veldmate bij zich. Kieftenbeld, Hiariej, Garcia en Van de Laak mochten samen met Femi, Enevoldsen en Metaj spelen. Opvallend blijft hoe scherp Huistra de spelers tijdens de hele training in de gaten houdt. Verslappen is er niet bij, hij wil volle inzet zien! De keepers Luciano en Van Loo werden zoals altijd apart onder handen genomen.

 

Tweede deel van de training was een rondo in twee groepen van elk 10 spelers. Hierbij werd de onderverdeling basis en niet-basis duidelijk. Waar Tom Hiariej en Koen van de Laak bij de rest van de te verwachten basis mochten aanschuiven, moest Thomas Enevoldsen zich bij de groep wisselspelers voegen. We moeten natuurlijk nog wel een slag om de arm houden omdat het vandaag niet de afsluitende training was, maar onze voorspelling voor zondag ziet er als volgt uit:

 

Matavz

Tadic - García - Van de Laak

Sparv - Hiariej

Stenman - Granqvist - Ivens - Kieftenbeld

Luciano

 

Ook uit de hesjesverdeling voor het afsluitende partijtje bleek de bovenstaande basisopstelling. Uiteraard willen wij dit graag morgen ook nog eens op de training bevestigd zien en zullen er dan ook nog even een kijkje nemen.

 

Nog een paar foto's van de training, wederom beschikbaar gesteld door Eric Smit:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 De basis heeft hesjes gekregen en ontvangt instructies voor het partijtje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook de reserves ontvangen aanwijzingen voor het partijtje

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Overleg met de hele groep

 

 

 

Pieter Huistra als grensrechter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Geen verslag zonder foto van Petter Andersson

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Corners: dit seizoen een belangrijk wapen van FC Groningen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Uitlopen aan het einde van de training

 

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.