Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

394 gasten online

Petter Andersson heeft bij de clubleiding van FC Groningen aangegeven zijn kruisbandletsel graag in Amerika bij Dr. Richard Steadman te willen laten behandelen. Deze arts is vaak in het nieuws geweest als dé specialist op het gebied van knieoperaties en heeft eerder andere topvoetballers, waaronder vrij recent nog Ruud van Nistelrooij, geopereerd en voor een vroegtijdig einde van de carriere bewaard.

De clubleiding van FC Groningen moet uitzoeken of het financieel haalbaar is de operatie bij Dr. Steadman uit te laten voeren, aangezien op dit moment niet duidelijk is in hoeverre de verzekering de naar verwachting toch wel forse kosten dekt. Volgens een trouwe trainingsbezoeker, die dit nieuws van iemand binnen de organisatie van FC Groningen vernomen heeft, is Petter inmiddels in afwachting van meer duidelijkheid rondom de operatie naar Zweden vertrokken, omdat de knie toch een tijdje moet rusten voordat de ingreep kan plaatsvinden.

De training van vandaag, 8 oktober, was een conditietraining. Onder toeziend oog van Roy Beukenkamp, die volgens mij beter wat vaker naar de trainingen van Twente kan kijken dan alsmaar bij Groningen rond te hangen, en een handjevol andere supporters, gingen de spelers in een heerlijk zonnetje aan de slag. Omdat er diverse spelers niet in Groningen zijn i.v.m. interlandverplichtingen, waren het eerste elftal en de beloften gezamenlijk aan het trainen. Luciano was afwezig, zijn blessure lijkt nog niet echt vorderingen te maken. Terwijl er op de achtergrond partijtjes van 8 tegen 8 gespeeld werden, moest er steeds een groepje van 9 spelers rondjes lopen, en wel zo snel mogelijk. Het eerste groepje bestond uit De Roover, Jansen, Koc, Van Loo, Lachman, Krohne, Olijve, Kluin en Leonardo (jawel, hij is er nog steeds bij en liep de eerste twee rondjes zowaar voorop!). Het zal niemand verbazen dat Sepp met vlag en wimpel eerste werd, maar voor de rest bleef dit groepje nog wel redelijk bij elkaar. Dat kon je van het tweede groepje niet zeggen. Dit groepje bestond uit Lovre, Stenman, Nordstrand, Holla, Dijkstra, Tripsas, Kunst(?) en keeper Nienhuis. Laatsgenoemde werd behoorlijk gelost, terwijl Goran Lovre, ondanks dat hij een geheel andere reputatie heeft, fier voorop liep en aan het einde een aardig gaatje geslagen had. Het derde en laatste groepje bestond uit Van de Laak, Hiariej, Garcia, Zonneveld, Pedersen, Bacuna, Menting, keeper Ter Wielen en tot ieders verrassing wederom Sepp de Roover. Dat Sepp over een ongelooflijke conditie beschikt, werd vandaag weer eens duidelijk, want ook in dit groepje liep hij met een straatlengte voorsprong voorop. Alleen Leandro Bacuna kon hem nog enigzins bijhouden. Het leek erop dat Sepp nu echt los ging en er helemaal zin in kreeg, want deze rondjes gingen toch echt een stuk sneller dan in het eerste groepje (misschien vond hij het wel leuk er een wedstrijdje met Bacuna van te maken?). Uiteindelijk wisten De Roover en Bacuna zelfs nog een aantal spelers in te halen. Na alle inspanningen mogen de spelers van een lekker lang weekend genieten, de eerstvolgende training staat pas voor maandagmiddag in de planning.