Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

106 gasten online

Training vrijdag 8 juli 2011: steeds meer contouren lijken zichtbaar te worden

De laatste training in de aanloop naar de oefenwedstrijd van morgen tegen Beerschot AC werd vanmorgen in Haren gehouden. Op het gevaar af dat we over een paar weken moeten erkennen vandaag veel te voorbarig te zijn geweest: afgaande op de verschillende trainingsvormen lijkt het FC Groningen van komend seizoen steeds meer vorm te krijgen. Zo trainden vandaag Emil Johansson en Dusan Tadic als koppel op links en Tim Sparv en Tom Hiariej als controleurs, net als Danny Holla en Maikel Kieftenbeld. Rechts speelde Johan Kappelhof samen met Thomas Enevoldsen. Leandro Bacuna en Petter Andersson trainden vandaag echter niet op het veld maar in het krachthonk.

 

Aangezien Leandro Bacuna echter samen met o.a. Petter Andersson in de sportschool trainde, en niet samen met de overige spelers op het veld, kunnen we aan het feit dat Enevoldsen aan de rechterkant speelde geen conclusies verbinden: de strijd om twee basisplaatsen zal gaan tussen Andersson, Bacuna, Enevoldsen en Nicklas Pedersen (en Matías Jones, zodra de Uruguayaan ook is aangesloten). Jonas Ivens ontbrak wederom vanwege een lichte bovenbeenblessure en de FC zal geen enkel risico met hem willen nemen en hem tegen Beerschot vermoedelijk niet opstellen. Zijn vervanger staat te popelen: de vandaag 20 jaar geworden Virgil van Dijk deed ook vandaag weer van zich spreken en zal dolgraag naast Kees Kwakman in het hart van de verdediging willen spelen. Voor de positie van diepe spits komen Tim Matavz en Hyun Jun Suk in aanmerking. Volstrekt onduidelijk wat ons betreft: wie wordt eerste keeper: Luciano of Brian van Loo?

 

Vanmorgen moesten we het op de training doen zonder Renze Fij, Petter Andersson, Hilal Ben Moussa, Tim Keurntjes, Leandro Bacuna, Koen van de Laak en Jonas Ivens. Dit zevental trainde in de sportschool. Het is in de voorbereiding heel normaal dat sommige spelers op enig moment even gas terug nemen en een eigen programma gaan volgen, hieraan moeten we geen voorbarige conclusies verbinden. Wel gaf de medische staf van de FC tegenover ons aan dat er in de voorbereiding geen enkel risico met spelers gelopen wordt en dat ze bij kleine blessures aan de kant worden gehouden. Het is daarom niet aannemelijk dat we Jonas Ivens morgen in Winsum aan het werk zullen zien tegen Luciano’s vorige werkgever, Beerschot AC: de Belg kampt met een lichte bovenbeenblessure, heeft de laatste veldtrainingen aan zich voorbij moeten laten gaan en zal morgen ongetwijfeld moeten toekijken. Bij geen enkele speler is echter sprake van een zorgelijke blessure, we mogen ons gelukkig prijzen!

 

Bij het begin van de training was de aanwezige selectie in vier groepen verdeeld:

 

Groep 1: keepers o.l.v. Ruud Hesp

Luciano, Brian van Loo, Leonard Nienhuis

 

Groep 2: Verdedigers o.l.v. Erwin van de Looi

Lorenzo Burnet, Virgil van Dijk, Emil Johansson, Joost Broerse, Kees Kwakman, Nick Bakker, Luis Pedro, Johan Kappelhof

 

Groep 3: Verdedigende middenvelders o.l.v. Dick Lukkien

Femi, Tim Sparv, Danny Holla, Maikel Kieftenbeld, Tom Hiariej, Atilay Batbay

 

Groep 4: Aanvallende middenvelders en aanvallers o.l.v. Pieter Huistra

Dusan Tadic, Henk Bos, Thomas Enevoldsen, Nicklas Pedersen, Hyun Jun Suk, Tim Matavz

 

Zowel bij de groepen 2 (verdedigers) als 4 (aanvallende middenvelders en aanvallers) werd gehamerd op snelle balaanname, snel inspelen en 100% controle. Huistra gaf zijn spelers ook mee dat ze duidelijk naar elkaar moesten zijn en wilde een snel voetenwerk zien.

 

Bij de drie keepers kwam bij ons de vraag op wie vanaf de eerste competitiewedstrijd de eerste keeper van FC Groningen zal zijn: Luciano of Brian van Loo? Er valt door ons geen zinnig woord over te zeggen. Als de lijn van eind vorig seizoen wordt doorgetrokken, dan zal aan Van Loo de voorkeur worden gegeven: Luciano moest na de zeperd in de play-offs tegen ADO Den Haag het stokje doorgeven aan de inmiddels 36-jarige Van Loo. Maar we moeten het afwachten. De voorbereiding op het nieuwe seizoen is pas twee weken onderweg, en beide heren zullen ongetwijfeld in de resterende oefenwedstrijden voldoende kansen krijgen om zich van de ander te onderscheiden. Qua prestaties in Haren doen ze niet voor elkaar onder, wat dat betreft heeft de trainersstaf een luxeprobleem.

 

Op een gegeven moment werden de keepers bij de verdedigers gevoegd waarna er van links en rechts voorzetten de doelmond werden ingeslingerd. Vanaf de linkerkant werden ze genomen door Johansson en Tadic, en vanaf rechts door Kappelhof en Enevoldsen. Als verdedigers dienden Van Dijk, Kwakman en Burnet, terwijl Bakker, Luis Pedro en Broerse als aanvallers dienden.

 

Gisteren waren we al erg positief over Virgil van Dijk en ook vandaag bewees hij weer aan een half woord van de trainers genoeg te hebben om de uitvoering conform hun wens te laten zijn. Hij pikt alles snel op en laat zich bovendien goed horen. Hij lijkt echt alles op alles te willen zetten om komend seizoen een vaste waarde voor het eerste elftal te willen worden.

 

Johan Kappelhof lijkt de eerste keus voor de positie rechtsback te worden en naast het nodige aanvallende vermogen is hij ook niet te beroerd om een bal zonder pardon richting Assen te schieten, zoals vandaag een keer gebeurde - het leder kan vermoedelijk worden afgeschreven.

 

Bij de groep verdedigende middenvelders kon Atilay Batbay, de jonge Duitser die elke dag op en neer tuft tussen Emden en Groningen, complimenten van o.a. de heren Lukkien, Holla en Kieftenbeld in zijn zak steken. Hij doet het in de voorbereiding erg goed en gedijt prima onder de nieuwe trainingsstructuur (A- en B-selectie trainen samen).

 

Bij de aanvallers moest Henk Bos af en toe vaststellen dat hij ongeveer een halve meter te klein is om iets met de meer op de lengte van Matavz afgestemde voorzetten te kunnen doen, of ook hij komend seizoen speelminuten in de hoofdmacht gaat maken moeten we nog zien. Het is zeker wel een interessant spelertje!

 

De intensieve trainingsarbeid van de laatste weken heeft inmiddels zijn sporen achtergelaten op het aanvankelijk mooie hoofdveld van VV Haren. Ook volgende week wordt er weer getraind, soms twee maal per dag, en vermoedelijk is er eind volgende week geen groene spriet meer zichtbaar.

 

Bij de volgende oefening moesten de aanvallende middenvelders (Tadic, Enevoldsen, Pedersen) en aanvallers (Bos, Suk, Matavz) afwerken op doel, terwijl de rest een apart soort rondo speelde, met veel fysieke inzet. Bij het afwerken zagen we de mooiste doelpunten! Zo bewezen Matavz, Pedersen, Suk en Bos dat er wel degelijk ijskoude afmakers in hun schuilen. Tadic had het vizier iets minder op scherp staan. Huistra hamerde bij dit onderdeel op het goed diepte kiezen en op het zuiver en hard aanspelen, hij zat er weer bovenop. Huistra gaf zelf ook af en toe de pass op een buitenspeler, en ook al was één pass op Tadic volkomen onhaalbaar voor de Serviër - Huistra gaf droog aan dat hij verwachtte dat Dusan met de ziekenhuisbal iets moois zou doen: "Hebben!"

 

We zagen mooie aanvalspatronen tussen tweetallen en ook werden er leuke driehoekjes op de (aftakelende) grasmat gelegd. Af en toe dolde Matavz met Luciano als hij de Braziliaan weer eens kansloos had gelaten, de sfeer zat er vanmorgen goed in!

 

Hyun Jun Suk bewees vandaag over een gezonde portie dynamiet in zijn voeten te beschikken, af en toe haalde hij nl. ongenadig hard uit. Sommige kanonskogels troffen op fraaie wijze doel, andere ballen teisterden het houtwerk dat het Zuid-Koreaanse geweld ternauwernood overleefde. En zelfs koppen kan deze alleskunner die we gratis uit Amsterdam konden oppikken. Ze zullen zich daar nog wel eens achter de oren krabben hoe ze deze topper hebben konden laten lopen! Het Suk, Suk, Suk, Suk kon vanaf augustus wel eens veelvuldig vanaf Noord over hem worden uitgestort!

 

We dachten dat er tot slot een partij werd gehouden, maar toen de beide groepen eenmaal waren geformeerd werd er op aanval en verdediging gespeeld, zonder wedstrijdelement. De groepssamenstelling was de volgende, waaruit we enkele interessante koppels konden halen:

 

Groep met hesjes:

Sparv, Kappelhof, Broerse, Batbay, Hiariej, Bos, Burnet, Bakker, Pedersen, Luis Pedro, Suk

Koppels: Sparv en Hiariej, Burnet en Batbay, Luis Pedro en Bos

 

Groep zonder hesjes:

Van Dijk, Kwakman, Holla, Kieftenbeld, Femi, Johansson, Tadic, Enevoldsen, Matavz

Koppels: Kwakman en Van Dijk, Holla en Kieftenbeld

 

Duidelijk was dat de beide diepe spitsen, Suk en Matavz, keurig over beide teams verdeeld waren, maar er werd niet in een bepaald systeem tegen elkaar gespeeld, zodat er bv. geen invulling van de 'tien'-positie uit kon worden afgeleid.

 

Echter, morgen in Winsum wordt er een heuse wedstrijd gespeeld. Dan zal er meer duidelijk zijn. Tot morgen! De pot is live op deze site te volgen!

 

Fotoreportage van de ochtendtraining van vrijdag 8 juli 2011:

 

20110708_001 (Small)
20110708_002 (Small)
20110708_003 (Small)
20110708_004 (Small)
20110708_005 (Small)
20110708_008 (Small)
20110708_009 (Small)
20110708_011 (Small)
20110708_012 (Small)
20110708_014 (Small)
20110708_017 (Small)
20110708_019 (Small)
20110708_020 (Small)
20110708_021 (Small)
20110708_022 (Small)
20110708_023 (Small)
20110708_027 (Small)
20110708_028 (Small)
20110708_030 (Small)
20110708_031 (Small)
20110708_032 (Small)
20110708_034 (Small)
20110708_035 (Small)
20110708_036 (Small)
20110708_038 (Small)
20110708_040 (Small)
20110708_042 (Small)
20110708_043 (Small)
20110708_044 (Small)
20110708_045 (Small)
20110708_051 (Small)
20110708_055 (Small)
20110708_056 (Small)
01/33 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.