Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

148 gasten online

Voorbeschouwingen

 
Voor FC Groningen kent het relatief pittige wedstrijdschema vanavond z'n volgende etappe. In de omgeving van Duivendrecht mag getracht worden de allereerste overwinning ooit uit het vuur te slepen. De Trots van het Noorden gaat dit doen met een opnieuw aangepaste basis, waarin maar liefst zes spelers met een vaag 020-gerelateerd verleden prijken. Hedwiges Maduro heeft er zin in, en stelt zich voor vandaag als doel zijn voormalige werkgever op de pijnbank te leggen. De juiste spirit!

Erwin van de Looi hield gistermiddag weer een perspraatje. De belangrijkste zaken hieruit noemen we graag!


Was het credo van de trainersstaf vorig seizoen nog om elke wedstrijd met het sterkst mogelijke elftal voor de dag te komen, het huidige speelschema met minimaal 24 wedstrijden tot de winterstop noopt tot ingrijpen. Onder het mom van 'manage the season' zullen vanavond in de bekerkraker tegen FC Twente een paar vaste waardes toekijken, mede op advies van de medische staf. Afgaande op de afsluitende training van gisterochtend zullen we vanaf het bespottelijke tijdstip van 18:30 uur in elke linie mutaties doorgevoerd zien.


Het zijn uitdagende tijden voor de trainersstaf van FC Groningen, en die van AZ. Binnen een paar dagen moet de knop worden omgezet van Europa League naar Eredivisie. Voor de Trots van het Noorden volgde op de hersteltraining van vrijdag meteen de afsluitende training van zaterdagochtend - geen wonder dat er wordt vastgehouden aan de opstelling die Heerenveen vorige week zondag van de mat speelde, maar tegen Olympique Marseille tekort kwam.

  
Vanmiddag is de selectie van Olympique Marseille aangekomen op Groningen Airport. In Eelde was Karim Rekik(i) één van de aanwezigen in een selectie die morgen behoorlijk zal afwijken van het sterker geachte gezelschap dat zondag in de competitie met duidelijke cijfers (4-1) afrekende met Bastia. Later vanmiddag deden hoofdtrainer Erwin van de Looi en captain Rasmus Lindgren hun zegje tijdens een persconferentie. In bulletvorm geven we een aantal vermeldenswaardige uitlatingen weer.

  
Daar waar Stad en Ommeland meer en meer in de ban raakt van de Europa League-kraker tussen FC Groningen en Olympique Marseille, daar zullen de Fransen met een op papier verzwakte basis in de stijf uitverkochte Groene Hel opdraven. Afgaande op een vraag en antwoord-sessie tussen Michiel Jongsma, werkzaam bij o.a. OptaJohan en gewaarderd columnist van onze site, en Nicolas Faure, freelance journalist en commentator uit Marseille en daarnaast supporter van  L’OM, zal Marseille de wedstrijd tegen FC Groningen zeker serieus nemen.

Dit seizoen geniet kwalificatie voor de Champions League echter de prioriteit bij onze eerste groepsfase-opponent, die na vijf competitieduels op elfde plaats in de Ligue 1 is terug te vinden. In onderstaand interview wordt dieper ingegaan op de selectie van Olympique Marseille.