Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

166 gasten online

Voorbeschouwing FC Groningen - FC Twente

Alle ingrediënten zijn aanwezig om de Euroborg zondag op z'n grondvesten te doen laten schudden. FC Groningen zint op wraak na de in Almelo geleden nederlaag, één van de drie erkende aartsvijanden komt langs en voor een extra dimensie heeft de provocerende bende uit Zeist gezorgd door Reinold Wiedemeijer op het wedstrijdformulier te zetten. Het gaat ons te ver om mee te gaan met de visie van een supporter van de Trots van het Noorden, die vanmorgen op de training de vrees uitsprak dat de blinde poedel maandag in een rioolbuis gevonden zal worden, analoog aan wijlen een bijna zo omstreden heer uit Libië. Desondanks moet achter de nominatie voor Wiedemeijer als scheidsrechter van dienst een vooropgezet plan van de KNVB worden vermoed om ons een uitwedstrijd zonder publiek aan te smeren. Zondag rekenen we echter op één groot feest in de Groene Hel!


 

 

 

Extra leesvoer: lees hier een mooi artikel over onze site in het Dagblad van het Noorden van vrijdagochtend!

 

 

 

 

 

Kijk voor een slotupdate na de zaterdagtraining onderaan de voorbeschouwing, met inmiddels ook een fotoreportage van Patrick Stinissen!

 

Over onze vrees voor een vooropgezet plan ons een wedstrijd zonder publiek aan te smeren:

Anders zou er in nota bene de allereerste de beste thuiswedstrijd na het uitspreken van een voorwaardelijke straf naar aanleiding van de wanprestatie van dezelfde arbiter in onze wedstrijd tegen Heerenveen gekozen zijn voor een andere scheidsrechter om de boel niet op de spits te drijven. Genoemde lachwekkende sanctie wordt onherroepelijk door de Zeister inquisitie verkondigd als er weer wat spreekkoortjes richting dhr. W. te horen zijn, zoals deze vorige week zondag in Nijmegen ook al geuit werden aan diens adres. Vreemd genoeg werden identieke spreekkoren aan dezelfde dwalende knaap wel na Heerenveen-FC Groningen, maar niet na NEC-Vitesse bestraft. De klassejustitie van de KNVB op z'n best. Was Pieter Vink maar nooit ziek geworden op 11 september jl., dan zou hij de noordelijke derby nl. hebben gefloten! (Dat uitgerekend wij berouwen dat dhr. Vink níet heeft gefloten lijkt een uitspraak die rijp is voor TBS.) Maar we dwalen af! De spelers van Pieter Huistra zullen er zondag op klappen, zoals ze dat ook in de vorige, geweldige thuiswedstrijd deden, met een ontgoochelde Amsterdamse tegenstander, drie punten voor de FC en een van euforie exploderende Euroborg tot gevolg. Zondag rekenen we weer op één groot feest in de Groene Hel!


 

 

Voorbeschouwing op de kraker tegen onze rivaal uit Enschede en verslag van training van vrijdagochtend lopen in dit stuk door elkaar, aangezien de trainingssessie van vrijdag niet bijster veel toevoegt aan ons verslag van de training van donderdag. De training van vrijdag had echter wel een paar interessante puntjes die het memoreren waard zijn!


Nog even terug naar  Heracles-uit...

We waren afgelopen zaterdag live aanwezig in Almelo en wie ons wedstrijdverslag van die wedstrijd gelezen heeft, die weet dat we later die nacht met een katterig gevoel het nest zijn ingedoken. Wellicht waren we met te hoge verwachtingen naar Almelo afgereisd, vermoedelijk in de hand gewerkt door de fenomenale prestatie van de FC in de thuiswedstrijd tegen ajax, en ook Pieter Huistra's woorden vooraf (er was nog nooit een ploeg zó goed voorbereid naar Almelo getogen, vanwege het feit dat er volle week op het kunstgras van Be Quick 1887 was getraind) zorgden niet voor een tempering van ons optimisme.

 

Het liep allemaal even anders. Ook Huistra zal teleurgesteld zijn over de manier van spelen en over het resultaat, al heeft hij zijn gevoel nogal verbloemd uitgesproken. Wij vonden dat er vooraf te weinig druk werd gezet door de voorste vier spelers (Andersson, Bacuna, Tadic en Texeira), en de slag op het middenveld hebben we domweg verloren. Tegen ajax werd er wél goed druk gezet op de tegenstander, en was ons middenveld minimaal gelijkwaardig aan de vijand. Gevolg: tegen Heracles Almelo wist de FC zich amper kansen te creëren. De nederlaag was jammerlijk terecht.

 

Pieter Huistra, na afloop van de verloren wedstrijd tegen Heracles (foto: Eric Smit)

 

Zelden zal een wedstrijd zó zijn nabesproken door trainers en supporters. De meningen liepen uiteen, dat moge duidelijk zijn. En dat mag ook. Als de goede punten punten maar worden gekoesterd en als er maar van mindere punten wordt geleerd, dan kunnen we met de blik ferm en trots vooruit toeleven naar Twente-thuis!

 

En afgaande op de trainingen van deze week hoeven we niet bang te zijn dat het scenario van Heraclieden-oet wordt doorgetrokken naar komende zondag. Gisteren hadden de heren Suk en Texeira het vizier dermate scherp afgesteld, dat de goalie van Twente moet vrezen voor een strafexpeditie die zijn kant op zal stormen.

 

Snel even de training van vrijdagochtend doornemen

Op zich kon het partijspel van vanmorgen ons niet in alle opzichten bekoren. De vermoedelijke basis speelde niet héél dominant tegen de opponent, maar met grote regelmaat zien we op de training een partijspel van 11 tegen 11 met twee verrassend aan elkaar gewaagd zijnde ploegen. Het was vanochtend niet anders. Beide ploegen streden in de volgende samenstellingen tegen elkander:

 

Ploeg één (de vermoedelijke basis van komende zondag):

 

Texeira

Tadic - Andersson - Bacuna

Sparv - Kieftenbeld

Burnet - Ivens - Van Dijk - Kappelhof

Van Loo

 

Ploeg twee:

 

Suk

Bos - Pedersen - Jones

Keurntjes - Hiariej

Luis Pedro - Bakker - Holla - Johansson

Luciano

 

Enkele constateringen van het partijspel:

 • Jonas Ivens raakte geblesseerd nadat hij een sliding had ingezet en zijn tegenstander vermoedelijk trof, met letsel voor hemzelf tot gevolg. Scheidsrechter Henk Hagenauw trok zijn pet van verzorger op en behandelde de Belg, die kon doorspelen. Hij lijkt zondag inzetbaar. Danny Holla zou zijn vermoedelijke vervanger zijn geweest.
 • David Texeira oogde vandaag wat flets en liep na afloop van de training met fysiotherapeut Peter Eppinga terug naar de Euroborg. De Uruguayaan, die gisteren nergens last van leek te hebben, oogde niet geheel fit. Morgen zullen we zien hoe de vlag er bij de spits bijhangt. Hyun Jun Suk zal hem ongetwijfeld vervangen mocht Texeira niet basisrijp worden bevonden. Zelfs een opgelegde kans was aan David Texeira niet besteed. Hij was duidelijk niet in zijn normale doen.
 • Ploeg 1 won met 2-0 door doelpunten van Petter Andersson en Leandro Bacuna. Met name Leandro's goal mocht er zijn. De basis speelde verre van dominant maar trok dus wel aan het langste eind.
 • Een oogstrelende combinatie tussen Maikel Kieftenbeld, Leandro Bacuna en Johan Kappelhof verdient zondag tegen Twente navolging. Wat een heerlijk direct spel was dat zeg!
 • Brian van Loo keepte overtuigend, coachte goed en riep gedicideerd 'Los!' en had de bal vervolgens ook klemvast. Niks op aan te merken, zo doorgaan Brian!
 • Bij ploeg 2 speelden Luis Pedro en Emil Johansson op voor hun vreemde posities: Luis Pedro staat vaak rechtsback maar speelde linksachter, en voor Johansson geldt het omgekeerde. We zijn erg benieuwd of er ook in de toekomst gekeken gaat worden of er in Johansson een goede rechtsback schuilt. Wellicht dat dit zijn kansen op een plek in het eerste elftal vergroot. Momenteel is Lorenzo Burnet onomstreden als linksachter en dit gaat ten koste van het rendement op de investering in de Zweed.
 • Pieter Huistra legde de partij een aantal malen stil om zijn bevindingen met de groep te delen. 's Mans bevlogenheid blijft een genot om te zien, en we hebben nog nooit een coach zien trainen met zo'n gevarieerd arsenaal aan oefenstof.
 • Wel aanwezig op de training waren Hilal Ben Moussa en Atilay Batbay, maar zij deden niet mee aan het partijspel. Wij nemen aan dat deze beide spelers van de B-kern op dit moment het verst verwijderd zijn van een nominatie bij de selectie voor een wedstrijd van het eerste elftal.
 • Danny Holla wisselde soms met Tom Hiariej van positie, maar soms ook met Nick Bakker. Nog altijd weten we niet waarom Holla niet bij de wedstrijdselectie zat tegen Heracles. De FC communiceerde op de site dat Tim Keurntjes van de B-kern zou aansluiten, maar vrijdag na de training kreeg ook Henk Bos van de B-kern te horen dat hij bij 'de 18' zat. Was Holla ontstemd over het feit dat hij de laatste tijd als centrale verdediger moet trainen? Of had hij na een week trainen als centrale verdediger gerekend op een basisplek, nu Kees Kwakman geblesseerd is, en uitte hij zijn teleurstelling dat niet hij maar Jonas Ivens als vervanger werd aangewezen iets te duidelijk?
 • Thomas Enevoldsen was vrijdag afwezig. Hij heeft een hamstringblessure, en dinsdagmiddag heeft hij aangegeven dat het daarmee niet goed gaat. Hij heeft veel pijn en is kennelijk behoorlijk geblesseerd.
 • Kees Kwakman kwamen we later in de Euroborg nog tegen. Hij had zojuist in Plaza Sportiva getraind en gaf met de duim omhoog aan dat het goed met hem gaat. Wij hopen met hem dat hij er volgende week zondag in weer een geweldig affiche (Feyenoord-thuis) bij kan zijn. Kwakman-Van Dijk is in onze ogen momenteel het beste centrale verdedigersduo dat we kunnen opstellen.

Genoeg over de training van vrijdagochtend! Later plaatsen we hier nog een fotoreportage van deze training, en zaterdag nemen we zoals te doen gebruikelijk een kijkje op de afsluitende training. Onze ervaringen zullen we dan onderaan de voorbeschouwing met jullie delen!


 

Wedstrijden tegen Twente: altijd speciaal

Steevast leeft Stad en Ommeland net even wat fanatieker en verbetener naar een thuiswedstrijd toe dan anders, als de tegenstander uit Amsterdam, Heerenveen of Enschede komt. Als we kijken naar potten tegen Twente, dan gebeurt er altijd wel wat. Neem de 1-0 van 21 oktober 2007, op de dag af vier jaar geleden. Het betrof de laatste thuiszege tegen de Tukkers (alleen daarom al wordt het de allerhoogste tijd dat de punten in Grunn blijven), en we herinneren ons Martijn Meerdinks poeier, in het doel bij de Noord Curve, en de daaropvolgende explosie van lawaai als de dag van gisteren. Wat een formidabele goal! De FC knokte voor wat het waard was en won verdiend. Het was een emotionele dag. Voorafgaande aan de wedstrijd werd werd "You’ll Never Walk Alone" gedraaid voor de op 46-jarige leeftijd overleden EHBO-vrijwilligster Yvonne Arends-Barske, zoals ook op FCG Stats is te lezen.

 

Op de prachtige website Trots van het Noorden kunnen we middels een indrukwekkende fotoreportage even teruggaan in de tijd. Een paar foto's van deze memorabele dag:

 

gro-twe0708a22
gro-twe0708a25
gro-twe0708a26
gro-twe0708a32
gro-twe0708a47
gro-twe0708a49
gro-twe0708a50
1/7 
start stop bwd fwd
 

 

Een andere wedstrijd die in 1-0 eindigde betrof de editie uit 2005. Op deze atmosferisch koude, maar inwendig warme decembermiddag zwaaiden we Blaise N'Kufo al na 20 minuten uit die er op los trapte en door Van Egmond met rood werd weggestuurd, en Yuri Cornelisse (van wie juist in de hierboven genoemde wedstrijd in 2007 afscheid werd genomen!) zette het Oosterpark met zijn doelpunt in vuur en vlam.

 

Ook op 9 maart 1997 was er sprake van een heetgebakerde stemming, maar deze beperkte zich niet tot het speelveld. Ook buiten het stadion werd een aantal veldslagen uitgevochten, in de hand gewerkt door een grote menigte Enschedeërs die met ultieme provactiedoeleinden naar Groningen was afgereisd. Wederom op Trots van het Noorden kan worden nagenoten van deze onvergetelijke dag.

 

 

Dat deze kraker onder de krakers ook nog eens met 2-1 werd gewonnen gaf nog meer glans aan deze dag. Dankzij FCG Stats weten we wie er voor deze heldendaad verantwoordelijk waren:

 

Patrick Lodewijks, Roël Liefden, Erwin Koeman, Melchior Schoenmakers, Raymond Beerens (1x), Raymond Atteveld, Dean Gorré, Kurt Elshot (Peter Sörensen), Mathias Rosén (Sergio Ommel), Harris Huizingh, Magno Mocelin (1x) (Jeffrey Kooistra)

 

Zo mogelijk nóg legendarischer was de eclatante 6-1 overwinning die we op 7 mei 1983 boekten, en de Tukkers daarmee naar de Eerste divisie joegen. Het doornemen van de ploeg van die dag is meer dan de moeite waard:


Johan Tukker, Jan van Dijk, Karel Hiddink, Walter Waalderbos (1x), Anne Mulder, Ronald Koeman (1x), Erwin Koeman (1x), Theo Keukens, Bud Brocken, Rob McDonald (2x), Ron Jans

 

Het werkelijk imponerende KKK-middenveld (Koeman Keukens Koeman) herinneren we ons zeer goed, daar kon je mee aankomen in die tijd!

 

 

Met deze korte terugblik in de tijd denken we in de juiste stemming gekomen te zijn. We begonnen met dhr. Wiedemeijer, en we eindigen met hem. Met dank aan Voetbalzone weten we weer waartoe de beste man vorig jaar in Almelo in staat was. Wij citeren:

 

Algemeen directeur Hans Nijland van FC Groningen dient bij de KNVB een officiële klacht in tegen scheidsrechter Reinold Wiedemeijer. Dit meldt Voetbal International maandag. Groningen ging zaterdag in een tumultueus duel, geleid door Wiedemeijer, met 4-3 ten onder bij Heracles Almelo.


Op dat moment stonden de gasten uit Groningen met nog slechts negen spelers op het veld: Gibril Sankoh kreeg een directe rode kaart voor een overtreding op Everton, terwijl Leandro Bacuna even later met twee keer geel kon inrukken. De veldverwijzingen waren echter niet eens de beslissingen waar de Groningers zich het meest over opwonden.


Voor rust werd een loepzuivere treffer van Thomas Enevoldsen namelijk ten onrechte niet goedgekeurd. Wat op de tv-beelden duidelijk zichtbaar was (de bal had de doellijn helemaal gepasseerd) werd door Wiedemeijer en zijn assistent niet geconstateerd. In de tweede helft scoorde Heracles-aanvaller Bas Dost in buitenspelpositie, maar zijn doelpunt werd wél goedgekeurd.

 

Het moge duidelijk zijn dat dergelijke wandaden het publiek komende zondag in blinde woede zullen zetten, waarna de vlam in de pan slaat en we ons vermoedelijk verbaal niet in kunnen houden. Dit is precies wat de KNVB wil. Gevolg zal zijn een tijdelijk stilliggen van de wedstrijd door de onverlaat. Hij zal de boel wel weer hervatten, speaker Wildeman zal verzoeken om minder kwetsende spreekkoren waarna het publiek tandenknarsend ziet dat de wedstrijd wordt uitgespeeld. Wel zal Reinold braaf alles op het wedstrijdformulier noteren en de voorwaardelijke straf wordt omgezet in een onvoorwaardelijke. RKC-uit is verboden terrein voor FC Groningen-fans (tot vreugde van niet alleen de KNVB, maar ook de dwarsliggende autoriteiten in Waalwijk), met afhakende sponsoren als bijkomend neveneffect die niks kopen voor gerechtigheid maar uitsluitend oog hebben voor de gekleurde stukjes in kranten.

 

Dit sleutel om de handel zondag niet te laten escaleren ligt bij Wiedemeijer. Als hij er eindelijk eens in weet te slagen een zesje te scoren, of desnoods een vijf, dan zullen de mannen van Huistra de rest doen en Twente naar de slachtbank leiden.

 

Staat Wiedemeijer zondag wederom als vanouds te schutteren, dan ontploft de Euroborg, het zal koken en de gevolgen zijn op voorhand niet helemaal te overzien. Want tegen arbitersonrecht kan geen goed voetballende thuisploeg op, voetbal legt het altijd af tegen bedrog. Dus Reinold, pak het spelregelboekje er nog eventjes bij, kijk hoe het allemaal werkt en doe je best!

 

 

De tegenstander van komende zondag

Wij beperken ons tot een analyse die we hier hebben gelezen. een citaat:

 

FC Twente's Nacer Chadli is niet ver verwijderd van zijn eerste wedstrijd als basisspeler. De aanvaller, die donderdavond tegen Odense zijn rentree maakte na drie maanden blessureleed, zal volgens trainer Co Adriaanse al zondag tegen FC Groningen in de basis kunnen beginnen. Adriaanse betoogde in de voorbeschouwing op de lastige uitwedstrijd in de eredivsie tegen FC Groningen , dat technisch begaafde voetballers als Chadli gemakkelijker de draad weer oppakken na een langdurige blessure dan doorsneespelers. Overigens gaf Chadli zelf na de wedstrijd tegen Odense - waarin hij scoorde en een assist gaf - te kennen dat hij verwacht tegen FC Groningen opnieuw op de bank te beginnen. Adriaanse kan verder over een vrijwel geheel fitte selectie beschikken. Alleen reserve doelman Sander Boschker (kuit) en de langdurig geblesseerde Nicky Kuiper (knie) zijn de enigen die ontbreken.

 

Gisteren tegen Odense BK (1-4) startte FC Twente met de volgende spelers:

 

Mihaylov, Wisgerhof, Rosales, Douglas, Tiendalli, Brama, Landzaat, Bajrami, De Jong, Janko, John

 

Tegen RKC (0-4) speelden vorige week zondag overigens de volgende spelers:

 

Marsman, Wisgerhof, Cornelisse, Douglas, Tiendalli, Brama, Landzaat, De Jong, Janssen, Janko, John

 

Co Adriaanse over FC Groningen (bron: clubsite FC Twente):

In de laatste thuiswedstrijd won FC Groningen van ajax. “Het viel mij op dat in die wedstrijd zeven basisspelers van FC Groningen rond de twintig jaar waren. En dan toch van ajax winnen. Net als in andere thuiswedstrijden zal Groningen tegen ons er bovenop willen zitten en druk willen zetten. Gesteund door het eigen publiek. Elke ploeg die in de Euroborg speelt heeft het moeilijk en dat zal zondag niet anders zijn. Wij moeten zorgen dat we onder die druk uitkomen.” Het feit dat FC Twente door de Europese wedstrijd een korte voorbereiding heeft, maakt volgens Adriaanse niet uit. “Deze spelers zijn dat gewend en hebben al een paar jaar met dit ritme te maken. Voor ons is het belangrijkste dat we mee blijven doen om de bovenste plaatsen.”

 

Het moge duidelijk zijn dat de ploeg uit Enschede het net makkelijk weet te vinden. Nu Chadli ook op de weg terug is zal het niet zomaar een walk-over voor ons worden. Maar als we analoog aan ajax-thuis druk kunnen zetten op de verdediging van de Tukkers, dan lijkt ons dit de opmaat voor wederom een heerlijke middag Euroborg!

 

Wij wensen iedereen een geweldige pot toe, met punten die daar blijven waar ze horen - bij de Trots van het Noorden!

 

Nog een laatste tip: Kevin met Holla op de radio! Wij citeren en raden van harte aan morgen aan de radio op op het WWW gekluisterd te zitten om te horen hoe de zoon van de jullie welbekende Wouter Danny Holla aan de tand voelt:

De dertienjarige Kevin Pauwels, lid van de Supportersvereniging, heeft een eigen radioprogramma bij de locale omroep Tynaarlo lokaal. Aanstaande zaterdag 22 oktober komt Danny Holla bij hem langs en tevens komt FC Groningen TV opnames maken van die uitzending. Tussen 14.00 en 15.00 uur zal Holla bij hem te gast zijn. Er kan mee geluisterd worden via www.tynaarlolokaal.nl. Zoals het er nu naar uitziet zal de reportage van FC Groningen TV op 28 oktober om 18.00 uur te zien zijn.

De uitzending kan live meegeluisterd worden via www.tynaarlolokaal.nl en dan in het menu Luister Live of op de radio via de ether op 105.9 / 107.4 of op de kabel via 105.5 als je tenminste in de buurt woont van Eelde - Paterswolde.

 

Voorbeschouwing op de wedstrijd tegen FC Twente van FC Groningen TV:

 

 

Fotoreportage van de training van vrijdag 21 oktober 2011 van Eric:

 

tn_DSC_0004 (Small)
tn_DSC_0005 (Small)
tn_DSC_0006 (Small)
tn_DSC_0007 (Small)
tn_DSC_0008 (Small)
tn_DSC_0010 (Small)
tn_DSC_0012 (Small)
tn_DSC_0013 (Small)
tn_DSC_0014 (Small)
tn_DSC_0016 (Small)
tn_DSC_0018 (Small)
tn_DSC_0022 (Small)
tn_DSC_0024 (Small)
tn_DSC_0026 (Small)
tn_DSC_0027 (Small)
tn_DSC_0029 (Small)
tn_DSC_0034 (Small)
tn_DSC_0036 (Small)
tn_DSC_0043 (Small)
tn_DSC_0044 (Small)
tn_DSC_0045 (Small)
tn_DSC_0048 (Small)
tn_DSC_0052 (Small)
tn_DSC_0054 (Small)
tn_DSC_0061 (Small)
tn_DSC_0062 (Small)
tn_DSC_0063 (Small)
tn_DSC_0064 (Small)
tn_DSC_0066 (Small)
tn_DSC_0067 (Small)
tn_DSC_0069 (Small)
tn_DSC_0071 (Small)
tn_DSC_0074 (Small)
tn_DSC_0076 (Small)
01/34 
start stop bwd fwd

 

UPDATE na de zaterdagtraining: opstelling vermoedelijk ongewijzigd t.o.v. Heracles-uit
Vanochtend werd de afsluitende training vóór de clash tegen FC Twente afgewerkt. De gisteren nog wat suboptimaal ogende David Texeira was er gewoon bij en uit niets blijkt dat hij morgen niet in de basis zal staan. Kortom, wij zetten onze centen op de volgende startformatie:

 

Texeira

Tadic - Andersson - Bacuna

Sparv - Kieftenbeld

Burnet - Ivens - Van Dijk - Kappelhof

Van Loo

 

Wij denken dat de bankbezetting de volgende zal zijn:

 

Luciano, Holla, Hiariej, Suk, Jones, Johansson, Pedersen/Keurntjes/Bos

 

Nicklas Pedersen lijkt fit genoeg om bij de achttien gevoegd te worden, maar we weten natuurlijk niet of de medische staf hem 'opgetraind' genoeg vindt. Mocht hij buiten de boot vallen, dan zal Tim Keurntjes of Henk Bos uit de B-kern worden geplukt.

 

Er waren 24 spelers aanwezig vanmorgen, van wie Kees Kwakman en Thomas Enevoldsen apart trainden. Met Kwakman gaat het de goede kant op. Hij hoopt volgende week weer met de groep te kunnen meetrainen, en zijn rentree bij het eerste zal òf volgende week zijn, als we thuis tegen Feyenoord spelen, òf een week later (RKC-uit). Eveneens absent waren Koen van de Laak, Atilay Batbay, Hilal Ben Moussa, Renze Fij en Agil Etemadi.

 

Gestart werd vanmorgen met een paar ontspannen rondo's, die door zeer vrolijke spelers werden uitgevoerd. Zoals zo vaak zagen we op de laatste training vóór de wedstrijd geen partijspel van basis tegen niet-basis. De nadruk wordt in de slot-trainingssessie steevast gelegd op afwerken, en we zagen een aantal interessante zaken. Zo waren de corners van Dusan Tadic prachtig, en Brian van Loo wist ons net als gisteren te overtuigen met een sterk staaltje verbaal coachen. Hij schreeuwde er gericht op los, zette de muur neer, gaf met overtuiging aan dat bepaalde ballen voor hem waren en op dit moment is het in onze ogen volkomen logisch dat aan hem de voorkeur wordt gegeven boven Luciano, hoe jammer dat voor de Braziliaan ook is.

 

Afgelsoten werd met een partij Oranje tegen Buitenland. Dit staat wel vaker op het programma in een laatste training om de handel nóg scherper te krijgen, want dit zijn de potjes die een speler absoluut wil winnen. Omdat er 12 Nederlanders aanwezig waren en slechts 10 buitenlanders werd Luis Pedro bij Buitenland ingedeeld. Van alle Nederlanders heeft hij sowieso de meest buitenlands klinkende naam (voluit gaat onze alweer geschorst zijnde rode kaarten-verzamelaar als Luis Pedro Da Silva Ferreira door het leven), dus met deze nominatie van Huistra konden we leven. De groepen waren als volgt samengesteld:

 

Oranje:

Van Loo, Kappelhof, Holla, Bakker, Burnet, Kieftenbeld, Keurntjes, Bos, Hiariej, Van Dijk, Bacuna

 

Buitenland:

Luciano, Johansson, Sparv, Ivens, Luis Pedro, Andersson, Pedersen, Jones, Suk, Tadic, Texeira

 

Bij Oranje zagen we Danny Holla in een soort zwervende rol. Hij was zowel achterin als ook in de punt van de aanval te vinden. Bij Buitenland speelde Tim Sparv als centrale verdediger, en dit ging hem goed af.

 

Het exacte scoreverloop konden we niet helemaal bijhouden, maar we zagen Matías Jones de score openen, met dolle vreugdetaferelen bij Buitenland tot gevolg, en Leandro Bacuna was verantwoordelijk voor de gelijkmaker. We hebben echter de stellige overtuiging dat Oranje uiteindelijk het onderspit heeft gedolven. Keurntjes en Van Dijk bleven na afloop nl. geruime tijd achter op het veld om een bepaalde situatie te analyseren, en de de gezichten van de heren stonden verre van vrolijk.

 

Morgen gaan de mannen erop klappen, zoveel staat vast. Wij verheugen ons op de duels tussen Virgil van Dijk en Janko, en ook van slager Douglas konden we wel eens het nodige gaan vernemen. Of niet. Wie weet staat de lange Janko op een eiland omdat de strotten van hun verdedigende ploegmakkers als Douglas en andere onverlaten vanaf minuut één worden dichtgeknepen door schuimbekkende Groningers.

 

De pot zal ongetwijfeld met overzichtelijke formaties eindigen, omdat Reinold W. met rode kaarten strooit als Libische verzetsstrijders met kogels. Kortom, op naar een gloeiend hete middag Euroborg! Geniet ervan!

 

Fotoreportage van de training van zaterdag 22 oktober 2011 van Patrick Stinissen:

 

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
01/50 
start stop bwd fwd

 

Forza Grunn!

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.