Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

149 gasten online

Voorbeschouwing FC Groningen - VVV-Venlo

De verschillen tussen Limburg en Groningen zijn groot. Daar waar wij onze auto's inmiddels dagelijks ijsvrij moeten krabben, daar waant men zich in het diepe zuiden in een lentezonnetje. Storten supporters van FC Groningen zich bij uitwedstrijden massaal op aangeboden autocombikaarten (de (slechts) 240 autokaarten voor PSV-uit waren in een poep en een scheet uitverkocht), daar zijn zelfs vrij vervoer-kaarten niet besteed aan supporters van VVV. Op de Limboose clubsite valt te lezen dat er niemand met de bus komt en dat tot nu toe slechts 42 supporters met de auto deze kant opkomen (prijs van een kaartje: € 1,50). Het laatste verschil heeft te maken met omgang en respect: daar waar Koen van de Laak ondanks zijn knieletsel met een klein contractje de ruimte kreeg om te revalideren, daar kreeg Frank van Kouwen in een ijskoud gesprek tussen neus en lippen door te horen dat er vanwege de diagnose kanker geen plaats meer voor hem was bij VVV. Frank heeft geknokt en gewonnen en speelt inmiddels bij FC Eindhoven. Er zijn ook overeenkomsten. Limburgse fans die wél deze kant opkomen hebben, net als wij, zin in de wedstrijd. Zo schreef Venlose Danny op Twitter: "Zondag naar Groningen;) busje is geregeld... 1,50 voor uitkaart en vrij vervoer. Hulde voor FC Groningen." Wij snakken naar een hervatting van de competitie, die stil lag vanwege interlandvoetbal. Interlands die het aankijken niet waard waren, al was het optreden van Virgil van Dijk bij Jong Oranje een opsteker. Zondag krijgen we de uitgelezen kans om met een fikse dosis zelfvertrouwen naar PSV te reizen. VVV pakte hier voor het laatst punten in 1993 en verloor nadien al haar wedstrijden (twee in de eerste divisie en drie in de Eredivisie). Wat ons betreft gaat Venlo eraan en wordt ook de grootste overwinning (7-3, behaald in 1989) van een update voorzien!

VVV verloor dit seizoen al haar vijf uitwedstrijden en scoorde de doelcijfers 2 vóór, 17 tegen ;-)

 

Virgil van Dijk met criminele outfit op de training;

kijk voor meer foto's van de donderdagtraining verderop!

 

Kijk voor een update na de afsluitende zaterdagtraining onderaan de voorbeschouwing!

 


Eindelijk weer aan de bak!

Beide ploegen die zondag de strijd met elkaar aanbinden zullen zich meer hebben voorgesteld van de afgelopen competitieronde. VVV bleef, thuis nog wel, tegen het zo mogelijk nóg armetieriger Excelsior op een bloedeloze 0-0 steken, en wij lieten op de formidabele veegpartij tegen Feyenoord een ontluisterende 1-1 bij RKC volgen.

 

Nadien mochten wij onze nagels stukbijten op frustrerende potjes van Oranje en Jong Oranje. Het gevoel in de bovenkamer werd treffend verwoord door een blik uit het raam: leegte en mist. We konden ons voornamelijk vermaken met de dagelijkse portie roddel en achterklap uit Duivendrecht. Dit zal echter ongetwijfeld zijn langste tijd gehad hebben, want nu de gewraakte en gehate club er zelfs in is geslaagd vanuit de eigen, van voetbal-know-how gespeende, geledingen een bom onder de eigen organisatie te leggen kan op een roemloos einde van de al even roemloze Amsterdamse bende worden gehoopt. Treffend kan dit als volgt worden geïllustreerd:

 

 

Waar staan we als FC zijnde nu eigenlijk?

Als we Pieter Huistra mogen geloven, dan valt het hem tegen en had hij gehoopt op dit moment verder te zijn met zijn team. Hij zal met name doelen op het nog altijd eclatante verschil in optreden van de Trots van het Noorden tussen thuis- en uitwedstrijden. Daar waar we in onze eigen Groene Hel een ongekende flair, drive en passie aan de dag leggen en hiermee praktisch elke tegenstander van het veld blazen, daar komen we, zodra we de stadsgrenzen eenmaal hebben verlaten, bleu en passief voor de dag en lijken de pressievoornemens in Stad en Ommeland achtergebleven te zijn. Zo begonnen we deze competitie niet (de eerste helften bij Roda JC en bij NAC waren formidabel), maar ja, als je in die goede fases niet voldoende scoort, tja dan gaat het zelfvertrouwen bij deze jonge ploeg op de loop en dan kan het gebeuren dat uitwedstrijden steeds meer gaan lijken op die van de vorige seizoenen - zelden een winstpartij en voetbal dat in niets lijkt op de vechtmachine die we thuis zijn.

 

Gelukkig hoeven we ons hierover nu niet druk te maken, want er staat een thuiswedstrijd op het programma. Hoe staat de FC er momenteel op?

 

Blik op de blessurelijst (stand van zaken vóór beide trainingen van donderdag!)

Tja, de tijden dat de medische staf de trainingen duimendraaiend kon volgen omdat er praktisch geen gekwetsten zijn is voorbij. Noemden we in ons trainingsverslagje van dinsdagmiddag al een handvol afwezigen, ook Emil Johansson hadden we toen moeten noemen. Dit is er toen helaas bij in geschoten. De Zweed, van wie we op de trainingen en ook bij Jong FC Groningen al geweldige dingen hebben gezien, lijkt verre van fit. Woensdag moest hij zich met iemand van de medische staf in het Martini Ziekenhuis vervoegen. Wij nemen aan dat er eens goed gekeken werd naar zijn lies, maar dit is koffiedik kijken. Wij hopen dat zijn liesproblemen niet chronisch blijken te zijn, want dat zijn vervelende, onvoorspelbare blessures.

 

De spoeling voorin is dun. Hyun Jun Suk was er ook dinsdag na een weekje rust nog niet bij, en na het aanschouwen van de dramatische invalbeurten van Nicklas Pedersen in de wedstrijden tegen ajax en RKC weten we het zeker: van de Deen kun je alleen op het trainingsveld genieten. In competitiewedstrijden komen er fysieke facetten als duelkracht en slidings om de hoek kijken en daarin geeft Pedersen helaas niet thuis. In de week voorafgaande aan RKC-uit trainde Nicklas indrukwekkend goed en liet fraaie dingen zien, maar de 29 minuten durende invalbeurt in Waalwijk hebben dit even oplevende goede gevoel weer in de kiem gesmoord. Het is ook een veeg teken dat de Deense bondscoach, die Pedersen steevast voor kwalificatiewedstrijden nomineerde, ook al speelde hij in Grunn nait te best, hem nu links heeft laten liggen. Voor een onbeduidend oefenpotje tegen Finland nog wel. Heeft hij het krediet van Morten Olsen verspeeld? John Watts laat zien en horen dat er aan het leveren van arbeid zekere grenzen gesteld kunnen worden, maar er moet toch een zekere middenweg gevonden kunnen worden met betrekking tot de gewenste inspanningen bij de Deen?

 

 

Kees Kwakman deed dinsdag weer mee, maar we betwijfelen of hij voor komende zondag wedstrijdfit kan worden gestoomd. Met zijn lies- en schaambeenproblematiek moet voorzichtig worden omgesprongen, en wat ons betreft mikt de FC op een rentree van Kwakman in de uitwedstrijd tegen PSV. Dat is zo'n wedstrijd waarin een jonge ploeg een (positief bedoeld) type klootzak, iemand die de boel eens goed op scherp kan zetten, heel goed kan gebruiken. Tegen VVV moet het duo Ivens-Van Dijk het centraal achterin kunnen redden, zo zegt ons wellicht wel erg van vertrouwen in ene goede afloop blakende gevoel. Natuurlijk ook door de huidige vorm en fitheid van deze kanjer:

 

 

Bijstelling blessurelijst na inventarisatie van de beide donderdagtrainingen

Onze fotograaf Eric had het koud vandaag, en met hem diverse spelers, zoals uit de fotoreportages blijkt. Vandaag gaan we voornamelijk nog in beeld in op het wederom mistige TCN trainingsveldgebeuren, maar vrijdag en zaterdag zullen we ook wat tactische bespiegelingen wijden aan het optreden van de selectie.

 

Vandaag ontbraken opnieuw beide linksbacks, Lorenzo Burnet en Emil Johansson. Lorenzo heeft maandag, toen hij voor Jong Oranje debuteerde (en bepaald niet zijn beste wedstrijd van het seizoen speelde) een maaggriepje opgelopen. De verwachting is echter dat hij er morgen, vrijdag, weer bij is. Dat is maar goed ook, want zijn beoogde vervanger, Emil Johansson, ontbreekt ook en we moeten afgaan op wat onze intuïtie ons ingeeft en dat is dat hij voorlopig niet inzetbaar is. Dit geldt ook voor Kees Kwakman. Vanmiddag liep hij samen met Hyun Jun Suk rondjes rond het veld. Kwakman verdween eerder dan zijn collegae van het podium, maar Suk heeft met de partijtjes meegedaan. Kortom - op Kwakman rekenen we zondag niet, maar we hebben wel goede hoop dat Suk bij de wedstrijdselectie gehaald kan worden.

 

Thomas Enevoldsen en Tim Sparv waren er vandaag ook niet bij. Enevoldsen heeft een vervelende blessure; Sparv heeft dinsdag de volle 90 minuten gespeeld in de met 2-1 verloren oefeninterland tegen Denemarken. Eigenlijk hadden we hem vandaag verwacht, maar Tim was er niet. Vooralsnog gaan we niet uit van een blessure, maar dit oordeel gaat subiet de prullenbak in als de Fin morgenochtend wederom schittert door afwezigheid.

 

Brian van Loo was er vandaag gewoon bij, dus aan zijn afwezigheid op de dinsdagmiddag-training hoeven we geen conclusies te verbinden.

 

Door de vele afwezigen kunnen we uit de partijtjes nog geen vermoedelijke opstelling destilleren. Laten we er daarom op ons gevoel maar een slag naar slaan:

 

Texeira

Tadic - Andersson - Bacuna

Sparv - Kieftenbeld

Burnet - Ivens - Van Dijk - Hiariej/Kappelhof

Van Loo

 

Voor wat betreft de positie rechtsback is het interessant om morgen te kijken aan wie Huistra de voorkeur zal geven. Tom Hiariej stond de laatste wedstrijden in de basis omdat Johan Kappelhof geblesseerd was. De gewezen ajacied lijkt inmiddels hersteld, en dus valt niet uit te sluiten dat hij Hiariej komt aflossen.

 

Overigens zouden wij met Danny Holla in plaats van Jonas Ivens starten. Tegen VVV moet je vanaf seconde één massief druk zetten op de vijandelijke stellingen, en dat kon met Holla wel eens beter lukken dan met Ivens, die zich niet hoeft te vervelen omdat hij naast profvoetballer bij de FC ook nog student Toegepaste Economische wetenschappen (richting: Handelsingenieur) aan de Universiteit van Antwerpen is, en tevens éénvoudig maar binnenkort tweevoudig vader is. We zijn er echter niet zeker van dat Pieter Huistra voor dit scenario (Holla centrale verdediger naast van Dijk) zal kiezen.

 

Vrijdag weten we meer. Vandaag presenteren we graag de door Eric gemaakte foto's:

 

Fotoreportage van de training van donderdagochtend 17 november 2011:

 

tn_DSC_0004 (Small)
tn_DSC_0009 (Small)
tn_DSC_0013 (Small)
tn_DSC_0016 (Small)
tn_DSC_0017 (Small)
tn_DSC_0020 (Small)
tn_DSC_0023 (Small)
tn_DSC_0032 (Small)
tn_DSC_0033 (Small)
tn_DSC_0043 (Small)
tn_DSC_0053 (Small)
tn_DSC_0055 (Small)
tn_DSC_0061 (Small)
tn_DSC_0063 (Small)
tn_DSC_0064 (Small)
tn_DSC_0077 (Small)
tn_DSC_0082 (Small)
tn_DSC_0100 (Small)
tn_DSC_0114 (Small)
tn_DSC_0116 (Small)
tn_DSC_0118 (Small)
tn_DSC_0128 (Small)
tn_DSC_0130 (Small)
01/23 
start stop bwd fwd

 

Fotoreportage van de training van donderdagmiddag 17 november 2011:

 

tn_DSC_0001 (Small)
tn_DSC_0005 (Small)
tn_DSC_0007 (Small)
tn_DSC_0010 (Small)
tn_DSC_0013 (Small)
tn_DSC_0015 (Small)
tn_DSC_0017 (Small)
tn_DSC_0018 (Small)
tn_DSC_0019 (Small)
tn_DSC_0021 (Small)
tn_DSC_0025 (Small)
tn_DSC_0027 (Small)
tn_DSC_0030 (Small)
tn_DSC_0046 (Small)
tn_DSC_0048 (Small)
tn_DSC_0052 (Small)
tn_DSC_0059 (Small)
tn_DSC_0065 (Small)
tn_DSC_0070 (Small)
tn_DSC_0074 (Small)
tn_DSC_0084 (Small)
tn_DSC_0089 (Small)
tn_DSC_0092 (Small)
tn_DSC_0097 (Small)
tn_DSC_0108 (Small)
tn_DSC_0122 (Small)
tn_DSC_0124 (Small)
tn_DSC_0137 (Small)
tn_DSC_0141 (Small)
tn_DSC_0148 (Small)
tn_DSC_0151 (Small)
tn_DSC_0153 (Small)
tn_DSC_0154 (Small)
01/33 
start stop bwd fwd

 

Wie nu echt de weg omhoog gevonden lijkt te hebben is Petter Andersson. Hoe norser hij er op de foto's en tijdens wedstrijden uitziet, hoe beter hij in z'n vel zit. Tegen RKC liet hij zo'n typische Petter-actie zien. Hij wurmde zich langs een Brabantse opponent en rondde prachtig af. Zijn gebalde vuist sprak boekdelen. Zijn doelpunt van een week eerder, zijn goal tegen Feyenoord, mocht er ook zijn. Een voorzet van Hiariej nam hij in één keer op z'n pantoffel, en de die middag duizend doden gestorven goalie Mulder had het nakijken. Ook toen genoten we van Petters reactie op z'n doelpunt. Lijkt hij de toegenomen verantwoordelijkheden, verbonden aan het aanvoerderschap, een plaatsje gegeven te hebben en kan hij dit nu combineren met een lekkere tweede seizoenshelft? Mocht dit lukken, dan gaan we absoluut Europees voetbal halen. Bekijk de stand nl. maar eens goed en concludeer met ons dat de verschillen klein zijn:

 

 

Ain en aander resumerend: hoewel het puntverlies tegen RKC toch voor een domper heeft gezorgd hoeven we bepaald nog niet te panikeren, laat staan suïcidaal te worden. Een simpele dan wel zwaarbevochten zege op VVV brengt ons weer stevig in de buurt van de plaatsen die goed zijn voor rechtstreekse plaatsing voor de Europa League. En rechtstreekse plaatsing is dan wel niet ons doel, heerlijk zou het bepaald zijn als we de play offs eens niet nodig zouden hebben om ons voor het op voorhand heilige podium dat Europees voetbal heet te kwalificeren!

 

Zover is het in november natuurlijk nog niet, maar 't is wel zaak om tegen VVV niks te laten aanbranden, om eens een foeilelijk germanisme van stal te halen.

 

UPDATE na de training van vrijdagochtend: de spoeling voorin wordt wel erg dun...

 

 

Afgaande op de training van vrijdagochtend laat Pieter Huistra het elftal dat twee weken geleden teleurstellend gelijk speelde tegen RKC Waalwijk intact. Johan Kappelhof, wel aanwezig vandaag, is onvoldoende hersteld van zijn knieblessure om zijn rentree te kunnen maken. Afwezig vanochtend waren Emil Johansson, Kees Kwakman, Hyun Jun Suk en Nicklas Pedersen. Thomas Enevoldsen trainde met de groep mee maar deed niet mee aan de afsluitende partij, die we even afdoen met 'slechte generale, goede uitvoering'.

Vermoedelijke opstelling tegen VVV-Venlo:

Van Loo; Hiariej, Van Dijk, Ivens, Burnet; Kieftenbeld, Sparv; Bacuna, Andersson, Tadic; Texeira

 

Verslag training vrijdagochtend

De training van vanmorgen vond onder duidelijk aangenamere weersomstandigheden plaats dan gisteren, waardoor de spelers wel een stuk herkenbaarder rondliepen. Kennelijk was de kou van gisteren voor Nicklas Pedersen een beetje teveel van het goede, hij was er vanmorgen niet bij. Ook Suk, Kwakman en Johansson konden de training niet bijwonen. Hier stond de aanwezigheid van Burnet en Sparv tegenover, voor wie het de eerste training van de week onder Pieter Huistra was. Ook Koen van de Laak en Thomas Enevoldsen waren aanwezig, al heeft Enevoldsen niet de hele training met de groep afgewerkt. Beiden zullen zondag nog niet bij de selectie zitten. Door het wegvallen van Suk en Pedersen (en de afwezigheid van Enevoldsen) wordt het groepje aanvallend ingestelde spelers wel erg klein.

 

De training begon met het gebruikelijke warmlopen, gevolgd door een passing oefening en een soort grote rondo, waar de contouren van de basis voor de wedstrijd van zondag al duidelijk werden. Van de basiself van de wedstrijd tegen RKC Waalwijk kreeg alleen Tim Sparv geen hesje, maar dit was om tot even grote groepen te komen. Na de rondo mocht ook hij een hesje in ontvangst nemen en werd er, onder toeziend oog van Henk de Haan, overgegaan tot groot partijspel van 11 tegen 11.

 

De hesjes waren voor de basis:

Texeira

Tadic - Andersson - Bacuna

Sparv - Kieftenbeld

Burnet - Ivens - Van Dijk - Hiariej

Van Loo

 

Zij namen het op tegen:
Van de Laak
Jones - Ben Moussa - Bos
Holla - Batbay
Keurntjes - Bakker - Luis Pedro - Kappelhof
Luciano

 

Huistra lijkt dus niet voor de wat aanvallender ingestelde variant met Danny Holla als centrale verdediger te kiezen, en dat is toch wel jammer. Al vroeg in de 'wedstrijd' scoorde Burnet, maar helaas wel in eigen doel. De reserves hadden tot aan het doelpunt al het beste van het spel gehad, en dat beeld veranderde ook in de rest van het partijspel niet, hoewel de basis zich na een zeer zwak begin wel een klein beetje herstelde. Toch moeten we al met al praten over een tam en zwak spel van de basis, en dat was wel teleurstellend om te zien. Het interlandweekend kwam wat dat betreft ook op een ongunstig moment, want van de woede en de wil om iets recht te zetten na het teleurstellende gelijkspel tegen RKC, die direct na de wedstrijd in Waalwijk wel van de gezichten van de spelers afgelezen konden worden, lijkt niets meer over te zijn. Misschien moet Pieter Huistra overwegen om de wedstrijd van twee weken geleden morgen nog een keer integraal met de spelersgroep te bekijken...

 

Morgen is er nog een laatste training voor de wedstrijd, en ook daar zullen we weer een kijkje nemen. Laten we hopen dat er dan meer te genieten valt dan vandaag!

 

Overigens is het niet geheel uitgesloten dat Luciano, Matías Jones en Danny Holla de enige spelers van de A-selectie zijn die zondag de bank kunnen warmhouden. De overige vier plaatsen zullen in dat geval door enthousiaste doch niet geheel ervaren spelers uit de B-kern worden ingenomen... Mogelijk kan Johan Kappelhof bij de achttien aansluiten, maar dan nog worden er drie B-kerners genomineerd, hetgeen een unicum zou zijn...

 

Fotoreportage van de training van vrijdagochtend van Eric Smit

tn_DSC_0005 (Small)
tn_DSC_0007 (Small)
tn_DSC_0008 (Small)
tn_DSC_0010 (Small)
tn_DSC_0012 (Small)
tn_DSC_0017 (Small)
tn_DSC_0018 (Small)
tn_DSC_0019 (Small)
tn_DSC_0026 (Small)
tn_DSC_0030 (Small)
tn_DSC_0033 (Small)
tn_DSC_0037 (Small)
tn_DSC_0044 (Small)
tn_DSC_0050 (Small)
tn_DSC_0058 (Small)
tn_DSC_0059 (Small)
tn_DSC_0063 (Small)
tn_DSC_0065 (Small)
tn_DSC_0066 (Small)
tn_DSC_0077 (Small)
tn_DSC_0080 (Small)
tn_DSC_0087 (Small)
tn_DSC_0109 (Small)
tn_DSC_0113 (Small)
tn_DSC_0122 (Small)
tn_DSC_0125 (Small)
tn_DSC_0127 (Small)
tn_DSC_0133 (Small)
tn_DSC_0138 (Small)
tn_DSC_0144 (Small)
tn_DSC_0152 (Small)
tn_DSC_0172 (Small)
tn_DSC_0175 (Small)
tn_DSC_0179 (Small)
tn_DSC_0192 (Small)
tn_DSC_0204 (Small)
tn_DSC_0209 (Small)
tn_DSC_0216 (Small)
tn_DSC_0228 (Small)
tn_DSC_0239 (Small)
tn_DSC_0246 (Small)
tn_DSC_0248 (Small)
tn_DSC_0249 (Small)
tn_DSC_0251 (Small)
01/44 
start stop bwd fwd

 

Training zaterdag 19 november 2011: Spelers weer op scherp

In tegenstelling tot gisteren hebben we vanochtend genoten van een scherpe training waarin de spelers tot het uiterste wilden gaan. Thomas Enevoldsen had dit ook graag gewild, maar al na de rondo's aan het begin van de training speelden zijn hamstringklachten dermate op dat hij het trainingsveld moest verlaten. Zelf gaf hij aan dat het "too long" duurt met z'n blessure, en zijn gezichtstrekken spraken boekdelen. Jammer!

 

Eveneens afwezig waren Koen van de Laak, Emil Johansson en Kees Kwakman. Over de blessure van Kwakman valt vandaag in het Dagblad van het Noorden te lezen dat deze hardnekkiger is dan aanvankelijk werd gedacht. Dit schreven wij onlangs ook al. De diagnose lijkt van week tot week te wisselen. Na liesklachten en een schaambeenontsteking wordt nu gesproken over een irritatie bij de aanhechting van zijn buikspieren. Over het herstel van Van de Laak is men wat positiever. Zijn revalidatie verloopt voorspoedig en we zien dat hij steeds vaker met de groep kan meetrainen. Vandaag was hij er echter niet bij.

 

Aan twee keepers had de trainersstaf vanochtend ook voldoende en daarom mochten Renze Fij en Agil Etemadi thuis blijven.

 

Hyun Jun Suk was wel één van de aanwezige 24 spelers, maar hij beperkte zich tot rondjes lopen en werd ook door de medische staf begeleid. Hij sprintte echter vol overtuiging langs de zijlijn en lijkt weinig hinder van z'n knie te ondervinden.

 

Na de rondo's werd op een verkleind speelveld getraind op spelhervattingen, waarbij er na een corner of vrije schop langer dan normaal werd doorgespeeld in een partij van 11 tegen 11. De basis tegen VVV viel opnieuw uit de hesjes af te lezen en is inderdaad de opstelling die we al eerder hebben genoemd.

 

Bij deze oefening viel de bereidheid om strijd te leveren op. Normaal toch, zou je zeggen, maar hoe anders was dit gisteren... Vanochtend zagen we echter slidings en mooie duels. Maikel Kieftenbeld had het hierbij goed op z'n heupen en toonde zich een echte fighter.

 

Jonas Ivens blonk uit met mooie, verre passes; David Texeira werd, net als in wedstrijden, niet denderend aangespeeld; als hij de bal kreeg was zijn afwerking nog niet optimaal. Wij nemen aan dat hij het betere schutterswerk voor morgen bewaart en tegen VVV zijn eerste doelpunt in de Euroborg gaat maken.

 

Pieter Huistra hield de ruimtes klein op het verkleinde speelveld en gaf de basis mee dat er 'geen muis door mag'. Kortom, VVV heeft morgen niets in te brengen dan lege briefjes - ze zullen met huid en haar worden opgevreten. Diverse spelers namen ook actief een coachingsrol op zich, prima!

 

Luciano zagen we ook weer een keer grabbelen, maar tegen de snoeiharde kopbal van Petter Andersson had hij geen enkel verweer. De bal sloeg hard tegen de touwen. Prachtig!

 

Bacuna kreeg nog een tik en hinkte wat rond, maar verzorging was niet nodig, en de pijnklachten verdwenen gelukkig snel.

 

Traditioneel wordt er op de laatste training vóór een wedstrijd afgesloten met een interland Nederland tegen Buitenland. Bij de allochtonen werden ook Hilal Ben Moussa en Luis Pedro ingedeeld om de verdeling op 11 tegen 11 te krijgen. De interland werd door beide ploegen bloedfanatiek ingestoken, en het geschreeuw was niet van de lucht. Na een overtreding van Luis Pedro op Tim Keurntjes wees scheidsrechter Hagenauw gedecideerd naar de stip. Luciano stopte de door Leandro Bacuna ingeschoten strafschop, maar Danny Holla was succesvol in de rebound: 1-0, en de vregde in het Nederlandse kamp was groot!

 

Luciano verrichtte vervolgens nog een mooie redding. Aan de andere kant was het David Texeira die DE kans op de gelijkmaker kreeg, maar hij schoot jammerlijk over. De 1-1 kwam er tenslotte wel: het was Davids landgenoot Matías Jones die erg mooi inschoot.

 

Om een beslissing te forceren werd met een strafschoppenreeks afgesloten. Het scoreverloop was als volgt:

 

Virgil van Dijk 1-0

Dusan Tadic 1-1

Maikel Kieftenbeld 2-1

Hilal Ben Moussa gestopt door penaltykiller Van Loo

Lorenzo Burnet 3-1

Matías Jones 3-2

Leandro Bacuna 4-2

David Texeira gestopt door penaltykiller Van Loo

 

De buitenlanders beten derhalve in het stof, maar de laatste keren was het precies andersom.

 

Het officiële gedeelte van de training zat er op, maar net als gisteren gingen diverse spelers nog een poos door in de mist, en net als gisteren was Dusan Tadic de allerlaatste die de kleedkamer opzocht.

 

Met een goed gevoel togen we huiswaarts. Wij zien het morgen wel zitten!

 

Later vanmiddag volgen nog fotoreportages van Eric en Patrick!

 

Forza Grunn!

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.