Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

160 gasten online

Voorbeschouwing PSV - FC Groningen

Als het ons uitkomt betrekken wij de door GVAV behaalde resultaten in onze analyses om tot een gezonde portie optimisme aangaande bepaalde uitwedstrijden te komen. Staat de overwinningenteller van FC Groningen na 34 uit bij PSV gespeelde wedstrijden nog op 0 en zijn de doelcijfers van 18 vóór en 104 tegen nipt in ons nadeel, GVAV maakte twee maal korte metten met de tegenstander van komende zaterdagavond. Recentelijk nog op 2e Kerstdag 1965, toen Martin Koeman en Gerrit van Tilburg voor een keurige 0-2 einduitslag zorgden en Stad en Ommeland in vuur en vlam zetten. Tien jaar daarvoor boekten we zelfs een 1-5 victorie in het stadion dat toen nog voorzien was van een sintelbaan. En niet alleen fcgonline ziet de kraker van a.s. zaterdag vol vertrouwen tegemoet. Maar liefst 500 trouwe supporters reizen de mooiste club ter wereld achterna. De 26e november 2011 zal de boeken ingaan! Laten we maar even vergeten dat de clubkas van FC Groningen dit seizoen (en komend seizoen) rammelt als PSV zich voor de Champions League kwalificeert... 

 

Kijk voor een update na de afsluitende vrijdagtraining onderaan de voorbeschouwing!

 

 

Wie aan PSV-uit denkt, die denkt misschien wel aan de 6e december van 2008. Nooit zal ik onze gebalde vuisten vergeten waarmee we in de rust de tribunes van het Philips Stadion trots afliepen, op jacht naar koffie en wat dies meer zij, met een dijk van een 0-2 voorsprong op zak, om na rust in een mum van tijd vertwijfeld en vol ongeloof een 4-2 stand op de borden te zien.

 

Het gelukzalige gevoel van de schoonheid van de openingsgoal, gescoord door Marcus Berg maar weergaloos voorbereid door Gonzalo García, was toen ook al lang en breed naar de achtergrond verdreven. Gelukkig is het juweeltje van een doelpunt digitaal voor het nageslacht bewaard gebleven en drie jaar na dato durven we het weer aan om ain en aander tot ons te nemen. En werkelijk waar, 't is en blijft genieten geblazen:

 

 

Diezelfde García was vorig seizoen met een formidabele uithaal in de 88e minuut verantwoordelijk voor de 1-1, en op veel meer hadden we die avond ook geen recht. Maar omdat 13 van de 14 daarvóór in Eindhoven gespeelde potjes in sneue nederlagen waren geëindigd kleefde aan het behaalde punt bepaald geen gevoel van teleurstelling.

 

Met de opstelling van de wedstrijd uit 1973 sluiten we het statistische gedeelte van deze voorbeschouwing af. Op de 14e januari van dat jaar werd nl. het eerste bij PSV-uit behaalde punt behaald. De wedstrijd eindigde in de uitslag die Frits van Turenhout zo fraai kon uitspreken: 0-0. We traden die dag als volgt aan (met dank aan FCG Stats!):

 

Jan Nordström, Jan Schipper, Martin Koeman, Henk Cornelis, Henk Oosterwold, Piet Fransen (Sip Bloemberg), Wim van der Heide, Hugo Hovenkamp, Jaap Bos, Ab Gritter, Jan Streuer

 

Martin Koeman en Gerrit van Tilburg, scorend voor GVAV dat in 1965 uit bij PSV won

(pins zijn van Van Houten chocolade)

(Van Tilburg was jarenlang scout bij PSV; Koeman nog altijd bij de FC)

 

Op de wind van gisteren kun je echter niet zeilen!

Zo is het maar net! En dus gaan we ons anno 2011 opmaken voor opnieuw een poging om de volle buit weg te kapen uit het Eindhovense. Wij zouden niet weten waarom dat zaterdag niet zou kunnen lukken. PSV won slechts twee van haar laatste vijf wedstrijden (net als wij overigens, maar dit terzijde), en kon in eerdere thuiswedstrijden maar ternauwernood van RKC Waalwijk en FC Utrecht winnen. Beide malen werd de thuisploeg met een 1-0 overwinning weggehoond en RKC had zelfs het betere van het spel laten zien. Dat PSV thuis wel iets dikker van Roda JC en Excelsior wist te winnen (7-1 resp. 6-1) doet er in dit verband even niet toe.

 

Het is in punten gezien de pot tussen de nummers twee en vier, en daarmee de topper van de 14e speelronde. Bij beide ploegen staat één speler op scherp: bij PSV kan Marcelo bij de eerstvolgende gele kaart één wedstrijd vanaf de tribune toekijken, en ook onze eigen gele kaarten-pakker pur sang, Maikel Kieftenbeld (51 wedstrijden, 15 gele prenten), bevindt zich alweer in de gevaarlijke regionen. We zullen zien wanneer Maikel, die ook diverse dubieuze kaarten voor niks heeft gepakt en zijn naam gewoon niet meeheeft, door Holla vervangen zal moeten worden omdat de KNVB hem het predikaat 'geschorst' heeft opgespeld.

 

 

Omstandigheden in de broodwinningssfeer maakten het ons vandaag jammerlijk onmogelijk om de zo vurig gewenste gang naar het TCN trainingsveld te maken. Op voorhand verwachten we echter weinig tot geen mutaties in de basisopstelling die PSV voor schut zal moeten gaan zetten. Kortom, met de kennis van vandaag worden de volgende elf toppers zaterdag het veld van het Philips Stadion opgestuurd:

 

Texeira

Tadic - Andersson - Bacuna

Sparv - Kieftenbeld

Burnet - Ivens - Van Dijk - Hiariej

Van Loo

 

Wat ons betreft keert Johan Kappelhof terug in de basis, maar wij zijn nog niet overtuigd van het gerealiseerd zien worden van deze hoop. We gunnen Tom Hiariej het allerbeste, maar eerlijk is eerlijk, hij laat dit seizoen als rechtsback meer steekjes vallen dan Johan Kappelhof en daarom zouden we graag de speler, die vrijwillig ajax heeft gelaten voor wat het is, vanaf minuut één aan het werk zien.

 

Er zijn overigens meer verstandige mensen die zich verre van lovend uitlaten over het door list en bedrog geregeerde zootje ongeregeld uit Duivendrecht. De column van Johan Derksen die deze week de Voetbal International siert verdient het om ingelijst boven het bed gehangen te worden (wij citeren met een brede grijns: "... een verscheurde club, geteisterd door zinloze prestigestrijdjes, onrust, wantrouwen, roddel, rancune en achterklap"), maar ook niemand minder dan Franck Ribéry van Bayern München verdient het om in onze voorbeschouwing met eerbied besproken te worden. Zo tekenden we gisteren op VI.nl uit zijn mond het volgende op: "Ik heb gehoord dat iedereen bij ajax wil vertrekken omdat Van Gaal nu gaat komen. Dat vind ik niet zo heel gek, maar ik ga me er niet druk om maken. Hij is ver weg, dus ik ben gelukkig." Eind vorige maand had hij ook al de loftrompet gestoken over de huidige trainer van de Duitse club, die hem in tegenstelling tot Van Gaal geen bevelen meer geeft, kortom - laat die Van Gaal maar komen naar Amsterdam, dit zal het inmiddels in gang gezette rottingsproces tot een versneld einde brengen, waarna het bestemmingsplan van de plek waar nu de grafbak die arena heet gewijzigd kan worden. Gevoetbald hoeft er dan nl. nimmer meer te worden.

 

 

Ziekenboeg FC Groningen

Aangezien we deze week de heren Kwakman en Suk nog niet op het veld hebben gesignaleerd (ook vandaag ontbraken beiden op het appèl) moet gevreesd worden dat we hen op korte termijn nog niet bij de selectie mogen verwachten. Wij zijn hier bepaald niet blij mee. Kees Kwakman kan de boel net even iets makkelijker dan Jonas Ivens op scherp zetten als de situatie daarom vraagt, en met Hyun Jun Suk heb je voorin net even iets meer mogelijkheden om de ban te breken. Helaas, we moeten het voorlopig zonder hen doen, zo zijn wij van mening.

 

Ook voor Thomas Enevoldsen en Koen van de Laak zal PSV-uit ongetwijfeld nog te vroeg komen, maar beiden lijken duidelijk op de weg terug te zijn. Koen speelde zijn laatste wedstrijd begin december 2010 en ligt er nu dus een jaar uit. We kunnen zijn woorden die de nooit opgevende, sympathieke Brabander vandaag aan VI.nl toevertrouwt dan ook goed begrijpen: "Ik ben nog niet honderd procent fit, maar het gaat zeker de goede kant op. Ik ben weer volledig aan het meetrainen en heb daar veel plezier in. Het is een gevoel dat ik een heel lange tijd heb gemist. In het begin van mijn herstel zat ik veel in het krachthonk en dat gaat op een gegeven moment zó vervelen. Het is dan echt een verademing als je gewoon weer met de groep aan de slag kan. Ik hoop na de winterstop mijn eerste wedstrijd te spelen. Eerst bij de beloftes en daarna in het eerste elftal."

 

 

Keepersproblematiek...

Veel wordt er momenteel gesproken over het vermeende keepersprobleem bij FC Groningen. En inderdaad, zowel Brian van Loo als Luciano staan bepaald niet in een bloedvorm het doel te verdedigen. De één laat in het eerste op jammerlijke missers fraaie safes volgen, en de ander doet hetzelfde op de training en bij Jong FC Groningen. Een baken van rust en betrouwbaarheid zijn ze allebei momenteel niet, helaas.

 

Keepers die bij de tegenstanders voor (leed)vermaak zorgen zijn er echter ook buiten het Groningse te vinden. Vermeer van ajax kan al lang niet meer serieus worden genomen, en hetzelfde geldt voor Isaksson, de Zweedse klucht van een keeper met wie we komende zaterdag te maken hebben. En of Alemannia Aachen inmiddels een lichte vorm van spijt heeft dat het Boy Waterman op de loonlijst heeft gezet? De in een vrije val geraakte knaap had afgelopen weekend de lachers van met name de tegenstander op z'n hand. De uitwedstrijd bij Eintracht Frankfurt werd met 4-3 verloren, mede door een hilarisch openingsdoelpunt waarbij Waterman een niet geheel soevereine indruk maakt (na ca. 20 seconden te zien in onderstaande video):

 

 

Kortom, keepersproblemen lijken zich in ijltempo over de wereld te verspreiden en in dit licht bezien lijkt het ons het beste om niet teveel aandacht te besteden aan wie het doel van de Trots van het Noorden verdedigt. Wie weet is dit komend seizoen overigens een Servische parel, wie zal het zeggen? Hans Nijland en Henk Veldmate schijnen komend weekend scoutingsverplichtingen te hebben in het land waar Dusan Tadic het levenslicht zag. Staat er een veelbelovend jong keepertje op hun verlanglijstje?

 

De wedstrijd van komende zaterdag wordt ook een weerzien met een oude bekende: Tim Matavz. Tot nu toe kan hij nog niet zo imponeren als in zijn beste tijd bij FC Groningen, maar hij heeft er toch alweer vijf stuks inliggen. Wij gunnen hem het allerbeste in Eindhoven, maar hopen dat de teller na de wedstrijd tegen FC Groningen nog steeds op vijf zal staan, dat dan weer wel.

 

Wij sluiten dit weinig om het lijf hebbende betoog af. Zaterdag moet het gaan gebeuren! Virgil, steek Matavz of Vennegoor of Hesselink in je tas! En Mertens was uit bij De Graafschap zo onzichtbaar als wat, en als hij ook tegen ons zijn dag niet heeft, dan scheelt dit een slok op een borrel. Winnen bij PSV, het is FC Groningen nog nooit gelukt! Hierin moet verandering komen! Wij zijn van de partij in het uitvak, en hebben het gevoel dat er iets geweldigs staat te gebeuren!

 

 

 

UPDATE na de training van vrijdagochtend: de basiself blijft ongewijzigd

 

Tot onze vreugde verschenen zowel Suk als ook Kwakman vanmorgen gezamenlijk met de rest van de groep op het trainingsveld, maar helaas konden zij allebei niet aan de groepstraining deelnemen. Zij moesten zich beperken tot het lopen van rondjes rond het veld. Hier stond de afwezigheid van Van de Laak en vooral Johansson tegenover. Jammer dat het allemaal wat langer met de Zweed lijkt te duren dan gehoopt. Ook doelman Luciano was vanmorgen afwezig, de reden hiervan is ons onbekend. Mocht hij morgen geen deel van de selectie uit kunnen maken, dan lijkt Agil Etemadi zijn debuut bij de selectie van het eerste elftal te maken.

 

De training begon met het gebruikelijke warmlopen, gevolgd door een rondo. Vervolgens was het tijd om de hesjes voor het grote partijspel te verdelen, en die waren voor dezelfde spelers die al een aantal weken de vaste basiself vormen:

 

Texeira

Tadic - Andersson - Bacuna

Sparv - Kieftenbeld

Burnet - Ivens - Van Dijk - Hiariej

Van Loo

 

Zij moesten het vandaag opnemen tegen het volgende elftal:

 

Pedersen
Enevoldsen (Batbay)- Bos - Jones
Holla - Ben Moussa
Keurntjes - Bakker -
Kappelhof - Luis Pedro
Etemadi

 

Net als de afsluitende training van vorige week, valt ook deze training helaas in de categorie 'slechte generale, goede uitvoering'. Al viel op de inzet vandaag niet zo heel veel aan te merken (al wilden sommige spelers misschien wel té graag, waardoor de gemoederen op een gegeven moment wat al te hoog opliepen), de echte scherpte ontbrak. Het geboden spel was veel te slordig om het gevoel te kunnen geven dat dit elftal morgen voor een stunt in Eindhoven kan zorgen. Hetzelfde gold overigens ook voor het elftal dat de tegenpartij vormde. Overigens moeten we hieraan toevoegen dat we door omstandigheden niet de hele training hebben kunnen zien, mogelijk liep het in het tweede gedeelte van het partijspel ineens allemaal als een trein ;) Als de echte scherpte er morgen maar wel is!

 

Normaal gesproken kijken we niet al te veel naar de tegenstander, maar de verwachte opstelling van PSV ziet er volgens de Eindhovense journaille morgen als volgt uit:

 

Mertens - Matavz - Labyad

Strootman - Toivonen - Wijnaldum

Willems - Bouma - Marcelo - Manolev

Isaksson

 

Aanvulling: Luciano ontbreekt door liesblessure; Etemadi vervanger in wedstrijdselectie

RTV Noord meldt dat Luciano in de wedstrijdselectie ontbreekt vanwege een donderdag opgelopen liesblessure, en dat Agil Etemadi hem zal vervangen. Voor Etemadi is het de eerste keer dat hij deel uitmaakt van "de achttien".

 

Forza Grunn!

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.