Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

115 gasten online

Voorbeschouwing FC Groningen - N.E.C.

De wedstrijd van afgelopen zaterdag in Eindhoven, die na een kwartiertje het predikaat 'wedstrijd' al niet meer waardig was, nodigt bepaald niet uit om minitieuze nabeschouwingen te gaan produceren. Velen hebben het achteraf over een verkeerd strijdplan van de trainer gehad, maar daar leek het in het eerste kwartier niet op toen de FC brutaal ten strijde trok en met lef over de Brabantse grasmat joeg. Door een ongrijpbaar en onbegrijpelijk fenomeen is de mate van het door FC Groningen kunnen opbrengen van pressievoetbal echter omgekeerd evenredig met het aantal kilometers dat de Trots van het Noorden van de Euroborg verwijderd is. Zaterdagavond wacht gelukkig weer een thuiswedstrijd, en wel tegen het nietige N.E.C. Er moet gewonnen worden, en liefst een beetje overtuigend, om met het nodige vertrouwen de komende wedstrijden in te gaan, om het uiteindelijke heilige doel te behalen: Europees voetbal!

(By the way - FC Groningen uit en thuis: een wereld van verschil. Maar was het ooit anders? Niet echt! Met dank aan FCG Stats: in de Eredivisie speelden we tot nu toe 551 thuiswedstrijden (winstpercentage: 46,82%; doelsaldo: 944-674; ook speelden we 551 uitwedstrijden. Hiervan wonnen we er 21,78% en de doelcijfers zijn 638-1039. Eclatante verschillen!)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Training vrijdag 2 december 2011: FC Groningen strijdbaar tegen N.E.C.;

Kim-Young Chan maakt opnieuw goede indruk; FC wil stage graag verlengen

Vandaag werkte FC Groningen de laatste training af voordat het met N.E.C. de degens kruist. Kijk onderaan de voorbeschouwing voor een verslag van deze training, met daarin opnieuw foto's van onze Zuid-Koreaanse proefspeler Kim-Young Chan die hierboven samen met zijn zaakwaarnemer annex tolk door RTV Noord wordt ondervraagd.

(Kim speelde gisteren naar eigen zeggen op slechts 30% van zijn kunnen en vandaag op 50%; wellicht dat hij dit op de training van zondagochtend naar 70% kan tillen.)

 

 

PSV-uit, zucht...

De verwachtingen waren afgelopen zaterdag wellicht niet torenhoog, maar de ruim 500 (!) meegereisde trouwe supporters hadden zich toch ietwat meer voorgesteld van de trip naar het door op kooktemperatuur loeiende heaters verzengend hete Philips Stadion. Het liep allemaal net even anders. Na een kwartier konden de spelers het niet meer opbrengen om het strijdplan naar behoren uit te voeren. Eén tegendoelpunt en er slaat paniek in de ploeg. Dat de linies zaterdag ver uit elkaar speelden was nog tot daar aan toe, maar dit moet wel worden gecombineerd met een verbeten, gepassioneerde strijdwijze, anders wordt je onherroepelijk overlopen. Aldus geschiedde...

 

Verliezen in Eindhoven is natuurlijk geen schande. De ploeg van Fred(ericus Jacobus) Rutten, kandidaat voor de titel, heeft onmiskenbaar meer routine, ervaring en kwaliteit dan die van FC Groningen, en dit wordt bepaald niet tegengesproken door onderstaand staatje:

 

 

We zien dat er tegenover een salarishuisje van FC Groningen een drie keer zo hoog salarisgebouw van PSV staat, en dit komt overeen met de factor 3 die PSV legt op het maximale salaris dat een speler bij FC Groningen kan verdienen: de salary cap bij PSV is ca. één miljoen euro; bij de FC een slordige drie ton. Salarissen zeggen natuurlijk niet alles, maar net als bij begrotingen is het wel een indicatie voor het presteren van een ploeg.

 

Bovenstaande interessante grafiek is afkomstig uit NRC.nl, dat vandaag aantoonde dat de salarissen in de Eredivisie vrij hard aan het dalen zijn. Uiteraard geldt dit niet voor de muitende bende uit Duivendrecht, die zich niet alleen organisatorisch tot een lachwekkend gedrocht aan het ontwikkelen is maar ook op eenzame hoogte c.q. diepte staat als het gaat om het opzetten van een gezonde financiële visie. We zien in de grafiek dat de aan spelers verstrekte centen bij ajax zijn toegenomen met ca. 3 miljoen euro. De salarissen aldaar zijn echter afgenomen met meer dan 4 miljoen. Kortom, door het behalen van het kampioenschap en door her en der wat aan te modderen in Europese wedstrijden werd genereus voor meer dan 7 miljoen aan premies uitgekeerd aan het zootje ongeregeld. Hoezo krankzinnig? Hoezo pas op de plaats maken om het voetbal gezond te maken?

 

(Volgend jaar zal het staatje er ongetwijfeld net zo uitzien voor wat betreft de ontwikkeling in Amsterdam, als er oprotpremies voor mensen als Louis van Gaal, wiens fris afgesloten contract ongetwijfeld zal moeten worden afgekocht voordat het is aangevangen, moeten worden meegenomen.)

 

Snel door naar FC Groningen anno 1 december 2011!

Uiteraard zijn we benieuwd hoe de vlag er binnen de selectie van FC Groningen voor hangt na de Brabantse oorwassing. Wouter was vanmorgen present op het door de ijzige wind steenkoude TCN trainingsveld en was na ontdooid te zijn in staat het volgende verslag in elkaar te knutselen:

 

Trainingsverslag donderdagochtend 1 december 2011:

Eerste indruk van Kim-Young Chan positief;

Luciano terug op veld; afwezig: Pedersen, Enevoldsen, Johansson, Suk

Iets later dan 10.00 uur kwam een grote groep naar het trainingsveld voor de training. Het was erg koud deze morgen met een hele harde wind die heel erg koud aanvoelde. De mannen waren dan ook goed ingepakt en vele mutsen en handschoenen waren te zien. Er was zelfs een speler die onherkenbaar het veld op kwam, het is maar goed dat ze nummers op het tenue hebben, zo zijn ze nog een beetje herkenbaar.

 

We hoorden van Ruud Hesp dat de middagtraining geschrapt was. De B-kern zou wel gaan trainen maar dan binnen. En wij maar denken dat de mannen na het echec van afgelopen zaterdag wel wat extra training konden gebruiken, maar blijkbaar niet. Snel kijken of we ook spelers misten en dat viel vandaag mee. De afgelopen maandag geopereerde Hyun Jun Suk ontbrak logischerwijs, en ook Kees Kwakman, Nicklas Pedersen, Thomas Enevoldsen en Emil Johansson waren niet te zien. Pedersen die afgelopen maandag in de wedstrijd van de beloften geblesseerd uitviel was dus ook niet van de partij, wat een pech heeft die man toch met al zijn blessures. Gelukkig wel weer terug op het trainingsveld is Luciano. De Braziliaan ontbrak nog bij de wedstrijdselectie tegen PSV vanwege een liesblessure. We weten nog niet of hij fit genoeg is om zaterdag bij 'de achttien' aan te sluiten.

 

Wel van de partij was de Koreaan Kim-Young Chan die zich de komende week mag bewijzen en mag proberen een contract te verdienen bij FC Groningen.


De mannen werden na het warmlopen eerst weer onderhanden genomen door fysiektrainer Jan Arend Vredeveld en toen werden de groepen verdeeld. De B-kern, aangevuld met Matías Jones (waarom hij?), Koen van de Laak en Kim-Young Chan, ging samen met Peter Hoekstra en Dick Lukkien vele techniekoefeningen doen met daarbij ook afwerken op de goal en waar om en om Brian van Loo en Renze Fij in het doel stonden. Pieter Huistra en Erwin van de Looi namen een groep apart (A-selectie) voor vele oefeningen met de bal. Ondertussen had Ruud Hesp de keepers apart genomen en die werden ook stevig onderhanden genomen.

 

Onze ogen waren een beetje gericht op Kim-Young Chan en het viel ons op dat deze centrale verdediger best lang is, snel is en een goede techniek heeft. Verder viel er niet zo veel te zien maar dat komt de komende dagen vast nog wel. We houden hem voor u in de smiezen en ook werd hij goed in de gaten gehouden door zijn vader die eveneens aanwezig was.


Het enige nadeel vandaag was dat er aan de achterkant van het veld getraind werd en dat was net de koudste plek voor ons als kijkers. De wind die daar waaide maakte het niet leuk om er lang te staan gaan kijken dus we namen ook maar snel de benen naar warmere plekken. De B-kern bleef trainen met Lukkien en Hoekstra terwijl de A-selectie naar het voorste veld ging maar wel helemaal achter in de hoek en daar ging men een rondo doen van drie groepen van vier. De groepen waren als volgt ingedeeld:


Gele hesjes : Texeira, Andersson, Sparv, Van Dijk
Oranje hesje : Hiariej, Kieftenbeld, Ivens, Bacuna
Zonder hesje : Holla, Kappelhof, Burnet, Tadic


Inzet was er genoeg deze training dus daar lag het vanmorgen niet aan. Als ze die mee kunnen nemen naar zaterdag dan wacht N.E.C. een zware dobber in de Euroborg, maar dat mag ook wel. Ik denk dat onze mannen wel wat goed te maken hebben na afgelopen zaterdag richting het publiek. Laten we hopen dat dit ook in de hoofden van de spelers zit en dat we zaterdag een geweldig strijdbaar FC Groningen zien. Wat de basis voor zaterdag is is het allemaal nog gissen, want Kieftenbeld is geschorst en wij denken dat Pieter Huistra op de plaats van Kieftenbeld gewoon Danny Holla posteert, maar een andere supporter zei vanmorgen ook dat Huistra zou kunnen kiezen voor Kappelhof als rechtsback en Hiariej op de plaats van Kieftenbeld. We zien het zaterdag wel. Het was ons nu te koud geworden en we zijn de warme kachel gaan opzoeken.

 

Fotoreportage van de training van donderdagochtend 1 december 2011 van Wouter:

 

DSC_0002 (Small)
DSC_0004 (Small)
DSC_0005 (Small)
DSC_0006 (Small)
DSC_0007 (Small)
DSC_0009 (Small)
DSC_0011 (Small)
DSC_0016 (Small)
DSC_0017 (Small)
DSC_0018 (Small)
DSC_0019 (Small)
DSC_0022 (Small)
DSC_0023 (Small)
DSC_0025 (Small)
DSC_0026 (Small)
DSC_0028 (Small)
DSC_0029 (Small)
DSC_0032 (Small)
DSC_0033 (Small)
DSC_0035 (Small)
DSC_0037 (Small)
DSC_0038 (Small)
DSC_0040 (Small)
DSC_0041 (Small)
DSC_0043 (Small)
DSC_0047 (Small)
DSC_0048 (Small)
DSC_0050 (Small)
DSC_0051 (Small)
DSC_0052 (Small)
DSC_0053 (Small)
DSC_0054 (Small)
DSC_0056 (Small)
DSC_0057 (Small)
DSC_0058 (Small)
DSC_0061 (Small)
DSC_0067 (Small)
DSC_0075 (Small)
01/38 
start stop bwd fwd

 

Conclusie:

Ook al kunnen we uit de training van vanochtend niet al te veel conclusies verbinden voor wat betreft de vermoedelijke opstelling van FC Groningen tegen N.E.C., wij denken dat Pieter Huistra alleen de geschorste Maikel Kieftenbeld vervangt door Danny Holla en verder alles bij het oude laat. Johan Kappelhof gaf tijdens de persconferentie, waarin hij aan het begin van dit seizoen samen met Lorenzo Burnet werd gepresenteerd, aan dat hij het liefste als centrale verdediger speelt. Na een paar maal als rechtsback te hebben gespeeld zien we nu tijdens trainingen en ook tijdens wedstrijden van Jong FC Groningen dat Kappelhof als rechter centrale verdediger wordt uitgeprobeerd. Dit was ook afgelopen maandag in de wedstrijd van Jong FC Groningen tegen Jong FC Twente het geval. Wij denken dat Kappelhof in die pot als rechtsback zou hebben gespeeld als het de bedoeling zou zijn geweest als hij ook zaterdag tegen N.E.C. op die positie zou spelen. Kappelhof speelde maandag echter naast Nick Bakker in het hart van de verdediging (hij deed het overigens prima), en dus denken we dat Tom Hiariej tegen N.E.C. opnieuw zijn kunsten als rechtsback mag vertonen. Ook voor de rest verwachten we geen mutaties, kortom:

 

Vermoedelijke opstelling FC Groningen tegen N.E.C.:

(let wel: kan nog wijzigen na afsluitende vrijdagtraining!)

 

Texeira

Tadic - Andersson - Bacuna

Sparv - Holla

Burnet - Ivens - Van Dijk - Hiariej

Van Loo

 

Liever zouden we Kappelhof als rechtsback zien, omdat hij daar momenteel iets beter tot zijn recht komt (in onze ogen) dan de bepaald niet in topvorm verkerende Hiariej, maar fansites gaan in de regel niet over de opstellingen ;-)

 

Gelukkig wekt de selectie van de FC momenteel geen verkrampte indruk en wordt aan het aspect 'voetbalhumor' nog altijd invulling gegeven. Dankzij het fenomeen Twitter kunnen wij hiervan meegenieten! Tim Sparv, met zijn tweets blijk gevend van een heerlijke, gortdroge vorm van humor, stuurde vandaag het volgende bericht de ether in: "This is what was waiting for @KEESKWAKMAN when he came in for training. Still no suspects..." Hij plaatste de volgende foto uit de kleedkamer bij zijn tweet:

 

 

Kees Kwakman, de beklagenswaardige bezitter van ingevroren sportschoenen, wees onmiddellijk in de richting van de vermeende daders en uit zijn reactie maken wij op dat dit niet de laatste aflevering in de serie Voetbalhumor is geweest: "@TimSparv @DannyHolla @kvandeLaak altijd leuk die voetbalhumor. 1-0 voor Holla/Kieftenbeld. Zoals Rinus M. al zei; Voetbal(humor) is oorlog"

 

Kort iets over de tegenstander van komende zaterdag

N.E.C. is op een 15e plaats terug te vinden met acht punten achterstand op FC Groningen. Daar waar wij het net in 14 potjes 25x wisten te vinden, daar schoot de Nijmegen Eendracht Combinatie de bal welgeteld 12x in het doel van de vijand. Net als wij wonnen de Gelderlanders één uitwedstrijd, en wel met 0-1 bij Feyenoord, een volkomen gestolen zege. N.E.C. verloor haar twee laatste wedstrijden. Afgelopen weekeinde ging het thuis met 0-3 ten onder tegen ajax in een wedstrijd die zeker parallellen had met de zo dramatisch voor de FC verlopen ellende in Eindhoven: N.E.C. begon sterk maar na de 0-1 voor de tegenstander knakte er iets.

 

Het moge duidelijk zijn - wij MOETEN dit zaterdagavond zonder problemen kunnen winnen, en dit heeft met onderschatting van de tegenstander niks te maken. Wij zijn het aan onze stand verplicht om de punten tegen de Nijmeegse tegenstander in Stad en Ommeland te houden.

 

 

Gaat het thuis dan nooit mis tegen N.E.C.?

Eh... jawel! Zelfs in de Euroborg werden de punten twee maal voor onze neuzen weggekaapt. Eerder dit jaar waren we weliswaar met 3-1 de meerdere van N.E.C. in een wedstrijd die onder de bezielende leiding stond van de meest geliefde vaderlandse arbiter, Reinold Wiedemeijer himself, maar een seizoen eerder volgde op een 2-2 gelijkspel in de competitie een maand later een 0-2 nederlaag in de KNVB-beker. En in het seizoen 2007-2008 stond er in het zo teleurstellend verlopen play-off toetje van het seizoen een 1-3 op de borden. Het betekende het einde van onze Europese aspiraties.

 

Over de gehele linie bezien wijzen de statistieken echter zwaar in Gronings voordeel: 27x maakte het niet bepaald om haar aanvallende voetbal bekend staande N.E.C. haar opwachting in Oosterpark dan wel Euroborg, en in 14 gevallen was de FC de overwinnaar. Hier staan slechts drie Nijmeegse zeges tegenover. Twee sneaky overwinningen werden in de Euroborg behaald, we noemden ze hierboven al. Kortom, in de gehele Oosterparkperiode behoefden wij slechts één maal in het stof te bijten. Het betrof de beroerde 2-4 van 15 september 1996. Veel mooiere herinneringen bewaren wij aan de spetterende pot van 23 januari 2008. Wij denderden met 5-1 over onze jammerlijke opponent heen, waarbij vier van de vijf doelpunten gescoord werden door inmiddels ex-Grunnegers: Fledderus (2x), Berg en Lovre. Alleen Tom Hiariej, die in de slotminuut met een geweldig afstandsschot voor de eindstand zorgde, is FC Groningen trouw gebleven. Het bijzondere van deze eindstand was dat de heenwedstrijd in Nijmegen met dezelfde ontluisterende cijfers verloren ging. Wij waren live bij dit spektakel aanwezig en krijgen ruim vier jaar na dato nog altijd kopzère van de wanprestatie van met name Gibril Sankoh, inmiddels bankzitter bij het Duitse Augsburg na allerlei flaters. Hij stapelde fout op fout, veroorzaakte een penalty en was de hoofdschuldige van de rode kaart die Poedel Wiedemeijer (weer hij) aan Ondrej Svejdik moest voorhouden. Een rampzalige dag... (Al dit fraais ontlenen wij as usual aan FCG Stats.)

 

 

Spreekkoren - hoe gaat N.E.C. ermee om?

Liedjes die de supporters van FC Groningen overhebben voor blunderende en ons belazerende scheidsrechters zijn geregeld onderwerp van juristen van de KNVB, die in de regel een draconische geldstraf heffen op onze vocale uitspattingen. De liederen worden in uitwedstrijden vaak versterkt door een stokende speaker van de tegenpartij, die ons het bloed onder nagels weghaalt. In De Gelderlander kunnen we tot onze vreugde lezen dat men bij N.E.C. niet van zins is middels waarschuwingen van de speaker supporters tot de orde te roepen. Wij lezen naar aanleiding van ongetwijfeld terecht zijnde woorden die richting de gehate Theo Janssen werden geslingerd het volgende: "NEC stelt geen wijzigingen op in het supportersbeleid na de kwetsende spreekkoren tegen ajacied Theo Janssen. De clubleiding houdt onverminderd vast ‘aan de repressieve koers’. NEC neemt bij kwetsende spreekkoren in principe een schijnbaar tolerante houding aan. Daarmee wil de eredivisionist verdere ontsporingen juist voorkomen. „Reageert de stadionspeaker er op, dan werkt dat veelal provocerend”, verklaart Jacco Swart, algemeen directeur van NEC. „Dat willen we juist niet." Zo kan het dus ook (zonder dat we hiermee écht kwetsende spreekkoren met vermelding van ziektes willen goedpraten - integendeel).

 

Met de mededeling dat Pol van Boekel zaterdag de arbiter is in een vast en zeker heerlijke avondwedstrijd die misschien door een aardig gevuld uitvak wordt opgesierd (de supporters van N.E.C. kunnen nl. heel goedkoop naar Groningen reizen - het beleid van FC Groningen werpt steeds vaker haar vruchten af!) sluiten wij deze voorbeschouwing voorlopig af. U bent echter nog niet helemaal van ons af: wij zullen de afsluitende training op vrijdagochtend met een bezoekje vereren en onze bevindingen in een update onderaan dit artikel plaatsen!

 

Wij wensen iedereen een heerlijke zaterdagavond, die in het teken moet staan van eerherstel, drie punten en drie munten, in ruil waarvoor een overheerlijke portie stamppot mous wordt verstrekt! Gratis en voor niks verstrekken wij de heren en dames cateraars van FC Groningen een kooktip om teleurstellingen bij verwachtingsvolle supporters te voorkomen (bron: Grunneger resepten op Dideldom.com):

 

 

Stamppot Mous

Wat mout der in:

Drij a vaaier pond mous, n beetje zolt (as ie t geern zolt meugen n beetje meer), n onze rookspek, vaaier pond eerappels, drij onze rookworst, anderhaalf moatje kookde melk, zunegaan n onze botter.

Hou mout je t doun:

Mous streupen (haarde naarven deroet hoalen) en ofwasken.
Krieg n pot mit wat kokend wotter dou t zolt en spek derin en de mous.
Loat boudel zo'n beetje twinteg menuten koken.
Intied kenje mooi even eerappels schillen en ofspuilen.
Dou eerappels mit spek en worst onder t mous (zol doar oetdrukken onder t mous stoppen vot kommen?)
Hail boudel goar koken loaten (zowat n haalf uur), nait te veul wotter derop!
Worst en spek oet pot hoalen (dat wordt even zuiken), t kooknat ofgaiten (nait votgaiten) opbaargen.
Wat nog in pot zit deur n kander stampen (mit n stamper) de kookde melk de botter en as t neudeg is wat kooknat der deurreuren.
Worst ofwasken en op t vuur zetten in laauw wotter, t wotter kaalmaan waarmer moaken tot t sikkom kookt, worst der n haalf uur in liggen loaten.
Aanschikken en bikseln.

Volgens vrouw van Stainwiek oet Emmen mout der gort ien de mous om t smui te moaken.

 

Training vrijdag 2 december 2011: FC Groningen strijdbaar tegen N.E.C.;

Kim-Young Chan maakt opnieuw goede indruk; FC wil verblijf graag verlengen

Vandaag werkte FC Groningen de laatste training af voordat het met N.E.C. de degens kruist. Aanwezig was een grote groep van 27 spelers. Tegenover de afwezigheid van de drie langdurig geblesseerden Hyun Jun Suk, Thomas Enevoldsen en Emil Johansson stond de aanwezigheid van Kim-Young Chan. De 18-jarige Kim hebben we ook gisteren al aan het werk gezien, en naar eigen zeggen speelde hij vandaag beter dan gisteren. Ons viel hij gisteren al in positieve zin op, en vandaag waren wij al helemaal verrast van de kracht die deze lange verdediger uitstraalt en het spelinzicht dat hij heeft. FC Groningen zou hem graag langer aan het werk zien om te kijken of hij een aanwinst voor FC Groningen zou zijn, en wij hebben begrepen dat Kim hier zeker voor open staat. Kim wekte de indruk al veel langer met de groep meegetraind te hebben. Hij staat achterin zijn mannetje, gaat mee naar voren bij corners omdat hij vanwege zijn lengte ook in het vijandelijke strafschopgebied gevaar kan stichten, en hij lijkt van nature oog voor zijn medespelers te hebben. Tenslotte bleek tijdens de rondo waarmee de training begon dat hij over een uitstekende techniek beschikt.

 

Daar waar de afsluitende training vorige week vrijdag nog het predikaat 'slappe hap' verdiende, daar zag het er vandaag allemaal prima uit. De spelers speelden gedreven, niet alleen in de afsluitende partij (traditiegetrouw een interland tussen de Nederlanders en de buitenlanders), maar ook in de oefeningern die daarvóór op het programma stonden.

 

Luciano was net als gisteren present, maar de wedstrijd van morgen tegen N.E.C. komt nog te vroeg voor hem. Hij zal net als tegen PSV worden vervangen door Agil Etemadi. De opstelling tegen N.E.C. is inderdaad conform onze gisteren gelanceerde prognose:

 

Texeira

Tadic - Andersson - Bacuna

Sparv - Holla

Burnet - Ivens - Van Dijk - Hiariej

Van Loo

 

Bank: Etemadi, Bakker, Bos, Jones, Kappelhof, Keurntjes, Pedersen

 

De plaats van de geschorste Maikel Kieftenbeld (vandaag één van de felste spelers) zal bij 'de achttien' dus worden opgevuld met B-kernspeler Nick Bakker. Vanwege allerlei blessuregevallen nemen er morgen op de bank meer spelers van de B-kern plaats dan A-selectiespelers (vier versus drie), een unicum.

 

Zoals op de laatste training vóór een wedstrijd te doen gebruikelijk is werd er ook vanochtend op standaardsituaties geoefend. Corners en vrije schoppen werden links genomen door Danny Holla (en ook een paar keer door Koen van de Laak), en rechts door Dusan Tadic. Met name de hoekschoppen van Danny Holla zorgden voor veel gevaar; twee maal wist Virgil van Dijk op fraaie wijze raak te koppen. Ook zagen we een doelpunt van David Texeira, uit een voorzet van Dusan Tadic, een bal die dwars door de verdediging heen sneed.

 

Agil Etemadi maakte nog een grootse indruk toen hij een formidabel afstandsschot van Petter Andersson stijlvol wist te pareren. Brian van Loo daarentegen stond aan de grond genageld toen een corner van Koen van de Laak zomaar in het doel vloog.

 

Kim deed van zich spreken toen Matías Jones koppend doel trof uit een mooie voorzet van de Zuid-Koreaan. Hier was het Danny Holla die, staande op de doellijn nog wel, het nakijken had. Leermoment voor morgen ;-)

 

Overigens noemen we een paar mindere momenten van Holla en Van Loo; Danny speelde verder echter uitstekend en met een gezonde dosis strijd, en ook op het keeperswerk van Van Loo was verder niets aan te merken.

 

Het laatste onderdeel van de training was zoals gezegd een 2x8 minuten durende interland tussen Oranje en Buitenland. Bij de groep Buitenland waren Hilal Ben Moussa en Luis Pedro ingedeeld om de groepen getalsmatig gelijk te krijgen. Beide ploegen speelden als volgt:

 

Oranje:

 

Bos - Van de Laak - Bacuna

Keurntjes - Holla - Hiariej

Burnet - Bakker - Van Dijk - Kappelhof

Van Loo

 

Buitenland:

 

Pedersen

Tadic - Andersson - Jones

Sparv - Ben Moussa

Burnet - Ivens - Kim - Luis Pedro

Etemadi

 

De interland was weer een genot om naar te kijken. De vonken spatten ervan af en uiteindelijk won Oranje met 2-0 door doelpunten van Tim Keurntjes en Henk Bos. Laatstgenoemde werd na zijn doelpunt dermate besprongen door uitzinnige ploeggenoten dat Pieter Huistra navraag moest doen of Henkie één en ander had overleefd. Het antwoord was gelukkig bevestigend.

 

Bij een stand van 1-0 zagen we Atilay Batbay in een vinnig duel nog bijna het net aan de zijkant ingewerkt worden, en Kim had nog een goede kans op de gelijkmaker. Dit zag ook zijn vader, die net als gisteren aanwezig was om zijn zoon aan het werk te zien. Hij had een kennis meegenomen en ook nog iemand die op een zaakwaarnemer leek en die later bij gesprekken met Henk Veldmate, Erwin van de Looi en RTV Noord als tolk dienst deed. De gehele Zuid-Koreaanse delegatie, een zeer vriendelijk gezelschap, boog geregeld als knipmessen ten teken van begroeting; het is aandoenlijk om te zien hoe Nederlanders hierin meegaan en met iets onwenniger overkomende buigingen reageren.

 

We verlieten de training met een lekker gevoel. Wij verwachten morgen een gepassioneerd spelend FC Groningen en gewoon een goede voetbalpot!

 

Foto's van de training van vrijdagochtend:

 

20111202_1 (Small)
20111202_10 (Small)
20111202_11 (Small)
20111202_12 (Small)
20111202_13 (Small)
20111202_14 (Small)
20111202_15 (Small)
20111202_16 (Small)
20111202_2 (Small)
20111202_3 (Small)
20111202_4 (Small)
20111202_5 (Small)
20111202_6 (Small)
20111202_7 (Small)
20111202_8 (Small)
20111202_9 (Small)
20111202_9b (Small)
20111202_9c (Small)
20111202_9d (Small)
01/19 
start stop bwd fwd

 

Forza Grunn!

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.