Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

246 gasten online

Voorbeschouwing VVV-Venlo - FC Groningen

It giet net oan! Na de misplaatste aandacht voor een onbeduidend schaatstochtje dat er nooit kwam, waarin pijnlijk andermaal duidelijk werd dat men ten westen van de mooiste provincie van Nederland volledig gefixeerd is op al wat Fries is en ook de rest van de wereld barstend van arrogantie in uitsluitend onverstaanbare keelklanken te woord wenst te staan, zijn we blij dat we over kunnen gaan tot de orde van de dag. We hoeven er niet moeilijk over te doen - WRAAK zal zaterdagavond in Venlo het motto moeten zijn. Revanche om de extreem bittere nasmaak van de wanvertoning tegen RKC weg te spoelen. Er zal een team moeten staan dat als een team vecht en waarvan de spelers moeten doen wat er van hen wordt gevraagd. Om met Wim Masker te spreken: Is de teamgeest en teamdiscipline optimaal dan kan FC Groningen zaterdag in Venlo alleen door pech van VVV verliezen. Bloed, zweet en tranen willen we zien!


UPDATE training vrijdag 10 februari 2012:

Dusan Tadic, Petter Andersson en Nicklas Pedersen afwezig

Op de afsluitende training voorafgaande aan de wedstrijd tegen VVV-Venlo ontbreken Dusan Tadic, Petter Andersson, Nicklas Pedersen en Koen van de Laak. Of dit viertal morgen ook in Limburg verstek moet laten gaan is nog niet duidelijk.

 

Afgaande op de hesjesverdeling zullen we morgen in Venlo met de gisteren al weergegeven opstelling spelen, dus met Tom Hiariej als linksback, Johan Kappelhof als rechtsback, Tim Keurntjes op tien, Hyun Jun Suk linksvoor en Leandro Bacuna rechtsvoor:

 

Luciano; Kappelhof, Van Dijk, Kwakman, Hiariej; Kieftenbeld, Sparv; Bacuna, Keurntjes, Suk; Texeira

 

Maar nogmaals: misschien is er nog een kans dat bv. Dusan Tadic alsnog fit wordt gestoomd voor de wedstrijd in De Koel.

Zojuist heeft Stefan Bleeker van OOG TV gemeld dat Pieter Huistra heeft laten weten dat Dusan Tadic morgen speelt en aanvoerder zal zijn!

Dit zal ook betekenen dat Petter Andersson, normaal gesproken onze aanvoerder, niet van de partij zal zijn.

De selectie van VVV-Venlo heeft vanmorgen in het stadion getraind. De club meldt dat het veld inmiddels bijna sneeuw- en ijsvrij is.

 

(onderaan de voorbeschouwing staat een fotoreportage van de training van vrijdagochtend van Patrick; later vanavond volgen ook nog foto's van Eric!)

 

 

 

Terugblikken: suïcidaal

Het doornemen van de beoordelingen die de gewaardeerde rapporteurs van VI aangaande het debakel van jl. zondag voor de spelers van FC Groningen over hebben is voldoende om te vinger op de zere plek te leggen. Aangezien de cijfers varieerden tussen een 3 en een 5 kunnen we spreken van een collectieve wanprestatie. Er is nimmer sprake geweest van het opleggen van de wil aan de tegenstander, uitgespeelde kansen waren er eigenlijk niet en ook al floot scheidsrechter Liesveld een hopeloze wedstrijd (zo lijkt de Hongaarse proleet Németh een Schwalbekoning van de bovenste plank te zijn, die in zijn tweede wedstrijd al twee penalty's heeft versierd, voor iedereen zichtbaar behalve voor de dwalende man in het zwart) - we moeten de schuld bij onszelf zoeken.

 

Een kleine vergelijking met het team uit het seizoen 2005-2006

We hebben deze week een schaars moment van vrije tijd benut door een DVD met groen-witte hoogtepunten uit het seizoen 2005-2006 door te nemen. Het legendarische seizoen dat begon in het Oosterpark en eindigde in de Euroborg met het behalen van Europees voetbal als bekroning. Het was in dat seizoen heus niet allemaal oogstrelend en briljant wat de klok sloeg. Zo speelden we op 18 februari 2006 tegen RKC en we wonnen wel, maar vraag niet hoe. Het was Mark-Jan Fledderus die het enige doelpunt voor zijn rekening nam in een wedstrijd die door enfant terrible Dick van Egmond nog werd gestaakt omdat dhr. Lurling, toen nog spelend voor de Waalwijkers, met bepaalde liederen werd toegezongen.

 

Na afloop van de pot werd Glen Salmon geïnterviewd en hij vertelde dat Paul Matthijs op een gegeven moment had gezegd dat de spitsen meer druk naar voren moesten zetten. Toen dit door de voorwaartsen werd opgepikt liep het meteen een stuk beter. Voeg hierbij de aanwezigheid van vuurvreters als Danny Buijs en Erik Nevland en de onomstreden heerser op het middenveld Rasmus Lindgren en we zien een eclatant verschil met het team anno 2012.

 

De volledige opstelling van de ploeg die in 2006 nipt van RKC Waalwijk won (bron: FCG Stats):

 

Bas Roorda, Paul Matthijs, Gibril Sankoh, Arnold Kruiswijk, Antoine van der Linden, Rasmus Lindgren, Danny Buijs, Mark-Jan Fledderus (85' Gijs Luirink), Koen van de Laak (82' Stefano Seedorf), Erik Nevland (46' Glen Salmon), Yuri Cornelisse

 

Types als Buijs en Nevland worden momenteel node gemist. Zij konden een ploeg die vierkant speelde op sleeptouw nemen en een wedstrijd doen laten kantelen, en ze namen het publiek en passant mee in hun mouwen-opstroop-strijdwijze. Wordt er op dat soort spelers niet meer gescout? De scoutingstaf van toen ziet er niet zo gek veel anders uit dan nu. Roy Beukenkamp is uit de scouters van toen verdwenen. Maakte hij zich indertijd warm voor het binnenhalen van dit soort voetballers, die niet te beroerd zijn om zich helemaal te geven en te vechten voor elke grasspriet? Zeker weten doen we dit niet, feit is echter dat het gehalte 'vechtvoetballers' in de huidige selectie van de FC extreem laag is. Zoals we na afloop van de wedstrijd tegen RKC al schreven: de selectie is niet helemaal in balans. Teveel jeugd en techniek, te weinig routine en slidings.

 

Natuurlijk, de ploeg die tegen RKC zo dramatisch door het ijs zakte lijkt behoorlijk op de ploeg die in oktober Feyeoord met 6-0 opblies.  De Rotterdammers misten toen wel ene Guidetti, en of hij meedoet of niet scheelt een slok op een borrel. Ook zo iemand die de boel op sleeptouw neemt. Dat soort spelers zijn zó belangrijk!

 

Overigens speelden we een jaar of wat geleden gewoon 4-4-2 en nu 4-2-3-1. Zonneklaar is dat het momenteel op het middenveld niet loopt, en als je de slag op het middenveld verliest, dan verlies je vaak de wedstrijd. Zoals ene Danny Blind vandaag zijn wedstrijd verloor. Brieven als onderstaande behoren tot het verleden:

 

 

Genoeg teruggeblikt. Spelers als Kwakman en Andersson zullen nu moeten laten zien dat ze uit het goede hout zijn gesneden. Als ze tenminste meedoen. Petter Andersson schitterde vanochtend tijdens de training door afwezigheid, en hij was niet de enige bij wie een aantal vraagtekens geplaatst kunnen worden, lees het trainingsverslag van hedenochtend nog maar eens door.

 

Alvorens nog even in geschrift in te gaan op de training van vanmorgen, eerst even wat plaatjes:

 

Fotoreportage van de training van donderdagochtend 9 februari 2012 van Eric:

 

tn_DSC_0005 (Small)
tn_DSC_0008 (Small)
tn_DSC_0012 (Small)
tn_DSC_0018 (Small)
tn_DSC_0047 (Small)
tn_DSC_0051 (Small)
tn_DSC_0060 (Small)
tn_DSC_0061 (Small)
tn_DSC_0063 (Small)
tn_DSC_0067 (Small)
tn_DSC_0070 (Small)
tn_DSC_0072 (Small)
tn_DSC_0073 (Small)
tn_DSC_0074 (Small)
tn_DSC_0077 (Small)
tn_DSC_0082 (Small)
tn_DSC_0104 (Small)
tn_DSC_0109 (Small)
tn_DSC_0131 (Small)
tn_DSC_0136 (Small)
tn_DSC_0138 (Small)
tn_DSC_0149 (Small)
tn_DSC_0155 (Small)
tn_DSC_0157 (Small)
tn_DSC_0177 (Small)
tn_DSC_0186 (Small)
tn_DSC_0189 (Small)
tn_DSC_0195 (Small)
tn_DSC_0196 (Small)
tn_DSC_0201 (Small)
tn_DSC_0212 (Small)
tn_DSC_0222 (Small)
tn_DSC_0227 (Small)
tn_DSC_0229 (Small)
tn_DSC_0232 (Small)
tn_DSC_0234 (Small)
tn_DSC_0239 (Small)
01/37 
start stop bwd fwd

 

Wie blind naar de hesjes van vanmorgen kijkt, die opteert voor het volgende elftal dat in De Koel aan de aftrap zal staan:

 

Texeira

Suk - Keurntjes - Bacuna

Sparv - Kieftenbeld

Hiariej - Kwakman - Van Dijk - Kappelhof

Luciano

 

Diverse vaste waarden missen we hier. Zo lijkt Tom Hiariej een gelegenheidslinksback, zien we in het algemeen toch Dusan Tadic als linksbuiten en heeft Tim Keurntjes in het eerste nog nooit op tien gespeeld. Rechts missen we onze aanvoerder, Petter Andersson.

 

Het is koffiedik kijken wie we morgen tijdens de afsluitende training in actie zullen zien. We denken dat Lorenzo Burnet wel eens zou kunnen aansluiten bij 'de achttien', en ach, zet hem dan ook maar meteen in de basis zouden we zeggen. Verder was Petter Andersson er weliswaar niet, maar dit hoeft niet op een ernstige blessure te duiden. En Dusan Tadic- de Serviër speelde het vorige seizoen 34 competitiewedstrijden en tot nu toe na 20 speelrondes 20 maal, kortom - de man ontbrak in de Eredivisie nog nooit door een blessure of door een schorsing. Wij hebben hem voor zaterdag zeker nog niet afgeschreven.

 

Nicklas Pedersen daarentegen - de blessure die hij vanmorgen opliep (hij verstapte zich in de akker die Euroborg heet, ging finaal door z'n knie heen en had erg veel pijn) lijkt ons te ernstig om zeker iemand als Pedersen in twee dagen tijd fit te kunnen krijgen.

 

Dit betekent dat we dan een andere speler op tien zullen krijgen. Maar wie? Als Burnet kan spelen, hoeft Hiariej niet als linksback op te draven. Speelt Hiariej dan op tien? Of toch Keurntjes? Of Bacuna, mocht Andersson kunnen spelen en terugkeren naar de rechterkant? De training van vrijdagochtend zal een interessante zijn. Wij rukken wederom uit naar de Euroborg en plaatsen tijdig een slotupdate!

 

Rayonhoofd controleert ijsdikte

 

Nog snel even wat statistisch geneuzel om in de goede stemming te komen!

De Limbo's uit Venlo - ze liggen ons wel. We wonnen precies de helft van alle 16 aldaar gespeelde ontmoetingen, een voor uitwedstrijden van de Trots van het Noorden zeldzaam hoog winstpercentage. Voor de laatste nederlaag moeten teruggaan naar het begin van deze eeuw: op 11 maart 2000 gingen we, in een tijdperk waarin we een divisie lager ronddoolden, met 1-0 het schip in. In de (slechts) drie daarna gespeelde potjes scoorden we er lustig op los, getuige de uitslagen van 2-5, 2-2 en 3-5. Zelfs dhr. Wiedemeijer, een persiflage op een scheidsrechter, kon in 2010 de pret niet drukken en mede door doelpunten van Tim Matavz (2x), Gonzalo García en Koen van de Laak kwam genoemde 3-5 korfbaluitslag tot stand.

 

Tim Matavz scoort na zijn eerste doelpunt

 

Iets verder terug ligt de 0-4 victorie van 13 april 1980. Ook toen was de eerste divisie ons podium, maar we lieten aldaar geen spaan heel van de ploeg die toen nog FC VVV heette. De doelpuntenmakers waren, voor slechts 2.000 toeschouwers, Henk Veldmate, Eddy Bakker, Walter Waalderbos en Peter Houtman (met dank aan FCG Stats). Opmerkelijk: in de door Theo Verlangen getrainde ploeg speelde geen enkele buitenlander:

 

Azing Griever, Jack van Loon, Karel Hiddink, Walter Waalderbos, Hans Boer, Jan van Dijk, Henk Veldmate, Theo Keukens, Eddy Bakker, Peter Houtman, Leen Swanenburg (Herman Dijkstra)

 

Nog een interessant gegeven: Theo Verlangen stond maar liefst bij 236 officiële wedstrijden van FC Groningen aan het roer. Van deze 236 wedstrijden werden er 107, oftewel 45,34% gewonnen. Van de in totaal 19 trainers die FC Groningen tussen de oprichting in 1971 en nu heeft gehad presteerden alleen Han Berger (winstpercentage: 45,76%), Pieter Huistra (46,03%) en Jan van Dijk (51,06% in zijn tweede periode als trainer) beter! (bron: andermaal FCG Stats). Pieter Huistra mag dan momenteel door kritische geluiden omgeven zijn, de cijfers spreken toch wel in zijn voordeel.

 

 

# CO Trainer Begin Eind PE WE W G V W%
1 ED Pieter Huistra 01-07-2010 30-06-2012 1 63 29 12 22 46.03
2 ED Ron Jans 22-10-2002 30-06-2010 1 309 127 66 116 41.10
3 ED Dwight Lodeweges 01-07-2001 21-10-2002 1 52 18 9 25 34.62
4 ED Jan van Dijk 01-04-1998 30-06-2001 1 141 72 26 43 51.06
5 ED Wim Rijsbergen 21-06-1997 31-03-1998 1 36 12 9 15 33.33
6 ED Jan van Dijk 26-02-1997 20-06-1997 1 12 5 5 2 41.67
7 ED Hans Westerhof 01-07-1994 25-02-1997 1 111 35 34 42 31.53
8 ED Wim Koevermans 18-03-1994 30-06-1994 1 9 4 2 3 44.44
9 ED Theo Vonk 01-07-1993 17-03-1994 1 26 5 6 15 19.23
10 ED Leen Looyen 27-02-1993 30-06-1993 1 14 4 4 6 28.57
11 ED Pim Verbeek 01-07-1992 26-02-1993 1 25 7 8 10 28.00
12 ED Hans Westerhof 01-07-1988 30-06-1992 1 160 69 45 46 43.13
13 ED Henk van Brussel  † 31-08-1987 30-06-1988 1 38 16 8 14 42.11
14 ED Rob Jacobs 01-07-1986 30-08-1987 1 50 16 16 18 32.00
15 ED Han Berger 01-07-1983 30-06-1986 1 118 54 29 35 45.76
16 ED Theo Verlangen 01-07-1977 30-06-1983 1 236 107 64 65 45.34
17 1D Jan Notermans 01-07-1976 30-06-1977 1 40 16 14 10 40.00
18 1D Anton Goedhart 01-07-1975 30-06-1976 1 37 15 12 10 40.54
19 ED Ron Groenewoud 01-07-1971 30-06-1975 1 153 51 38 64 33.33
 

 

Tot slot: de scheidsrechter. De kwal van vorige week, Liesveld, hebben we in onze voorbeschouwing op RKC-thuis bewust niet gememoreerd, maar achteraf bezien was dit een foutieve beslissing. De man floot hopeloos. Dus ... toch maar een paar woorden over de inquisiteur van komende zaterdagavond. Hij luistert naar de naam Tom van Sighem, en floot ons tot nu toe 14 maal. In slechts vijf gevallen gingen we als overwinnaars van het veld. Hmmm... Echter, de laatste maal dat de bende uit Zeist hem op het wedstrijdformulier van een wedstrijd van FC Groningen heeft gezet ligt alweer bijna twee jaar achter ons. Het betrof de met 1-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Roda JC. Kortom, de aanstelling van Van Sighem als scheidsrechter hoeft ons op voorhand niet tot wanhoop te drijven!

 

Zaterdag moet het gebeuren, en er zal een team moeten staan dat de echte wil om te winnen laat zien, de tegenstander (met o.a. Danny Holla in de gelederen) vanaf minuut één laat merken dat er in Venlo voor de thuisploeg niets te halen valt. Alleen dan kunnen we de volgende reeks wedstrijden, die er niet om liegen, met vertrouwen tegemoet zien. Achtereenvolgens krijgen we PSV-thuis, NEC-uit, Feyenoord-uit en Vitesse-thuis voor onze kiezen. Kop d'r veur! Wij hebben er gewoon weer zin in. Venlo-uit is nl. een leuke uitwedstrijd in een leuk stadion. Op naar De Koel, op naar een klinkende zege. Het wordt weer eens tijd!

 

Tot morgen na de afsluitende training van vrijdagochtend!

 

UPDATE training vrijdag 10 februari 2012:

Dusan Tadic, Petter Andersson en Nicklas Pedersen afwezig

Op de afsluitende training voorafgaande aan de wedstrijd tegen VVV-Venlo ontbreken Dusan Tadic, Petter Andersson, Nicklas Pedersen en Koen van de Laak. Of dit viertal morgen ook in Limburg verstek moet laten gaan is nog niet duidelijk.

 

Afgaande op de hesjesverdeling zullen we morgen in Venlo met de gisteren al weergegeven opstelling spelen, dus met Tom Hiariej als linksback, Johan Kappelhof als rechtsback, Tim Keurntjes op tien, Hyun Jun Suk linksvoor en Leandro Bacuna rechtsvoor:

 

Luciano; Kappelhof, Van Dijk, Kwakman, Hiariej; Kieftenbeld, Sparv; Bacuna, Keurntjes, Suk; Texeira

 

Maar nogmaals: misschien is er nog een kans dat bv. Dusan Tadic alsnog fit wordt gestoomd voor de wedstrijd in De Koel.

 

Het veld in de Euroborg is overigens ronduit dramatisch te noemen. Het komt het niveau van de training bepaald niet ten goede. En eerlijk is eerlijk, de vonken spatten er niet echt van af.

 

Een enorme drukte verwachten we morgen in het uitvak helaas niet. Dinsdag stond de teller op 56 verkochte autokaartjes en 18 buskaarten. De Groningen Fanatics gaan niet mee naar Venlo, zo hebben we gehoord.

 

Zojuist heeft Stefan Bleeker van OOG TV gemeld dat Pieter Huistra heeft laten weten dat Dusan Tadic morgen speelt en aanvoerder zal zijn!

Dit zal ook betekenen dat Petter Andersson, normaal gesproken onze aanvoerder, niet van de partij zal zijn.

De selectie van VVV-Venlo heeft vanmorgen in het stadion getraind. De club meldt dat het veld inmiddels bijna sneeuw- en ijsvrij is.

 

Fotoreportage van de training van vrijdagochtend van Patrick:

 

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
01/65 
start stop bwd fwd

 

(later vanavond volgen ook nog foto's van Eric!)

 

Forza Grunn!

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.