Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

155 gasten online

Strijdwijze FC Groningen tegen FC Twente lijkt duidelijk

Tijdens de vrijdagochtend-training (waarvan links een foto prijkt), de voorlaatste in de aanloop naar de eerste competitiewedstrijd die FC Groningen zondag tegen FC Twente speelt, bleek op welke manier Robert Maaskant de tegenstander tegemoet wil treden. Hij zal dit volgens ons doen in de al verwachte opstelling:

 

Texeira - Zeefuik - Schet

Kwakman - Bacuna - Femi

Johansson - Sparv - Van Dijk - Magnasco

Luciano

 

Inmiddels hebben we fotoreportages van Eric (bovenaan) en Patrick (onderaan) toegevoegd!

Fotoreportage van de training van vrijdagochtend van Eric Smit

 

DSC_0003
DSC_0005
DSC_0007
DSC_0012
DSC_0020
DSC_0021
DSC_0028
DSC_0031
DSC_0034
DSC_0035
DSC_0037
DSC_0045
DSC_0050
DSC_0052
DSC_0058
DSC_0062
DSC_0064
DSC_0067
DSC_0074
DSC_0077
DSC_0083
DSC_0084
DSC_0089
DSC_0096
DSC_0098
DSC_0104
DSC_0106
DSC_0108
DSC_0109
DSC_0120
DSC_0122
DSC_0124
DSC_0125
DSC_0137
DSC_0158
01/35 
start stop bwd fwd

 

Maaskant zal de opstelling overigens nooit vóór de laatste training bekendmaken omdat er tijdens de laatste training altijd nog iemand 'door zijn hoef' kan gaan, zodat hij dan onnodig iemand heeft teleurgesteld die vervolgens toch speelt, maar: "Wie nu nog niet weet hoe we gaan spelen..." Als hij ergens nog een verkeerde opstelling ziet staan dan wordt de betreffende journalist dan ook niet meer serieus genomen. We hopen derhalve vurig dat bovenstaand elftal daadwerkelijk in Enschede zal opdraven ;-) 

 

Maaskant vertelde na de training tijdens het 'perspraatje' dat hij dit seizoen in elke wedstrijd uitgaat van de eigen kracht van zijn ploeg, maar: "FC Groningen kan het zich nog niet veroorloven niet naar de tegenstander te kijken." Kortom, elke tegenstander wordt twee maal bekeken, op verschillende manieren geanalyseerd en de bevindingen worden met de spelers gedeeld. Nacer Chadli en Dusan Tadic zullen zondag 'speciale aandacht' krijgen. Maaskant verwacht met FC Twente en PSV in de eerste drie wedstrijden meteen de twee sterkste ploegen uit deze competitie voor de kiezen te krijgen. Tegen FC Twente zal hij niet een al te afwachtende houding aannemen, zo bleek uit de training. Hij vertelde in een vraaggesprek ten behoeve van het programmaboekje, dat FC Twente voor de wedstrijd tegen FC Groningen maakt, te hebben aangegeven dat FC Groningen in deze voorbereiding in elke wedstrijd heeft gescoord, ook tegen de betere tegenstanders. Hij denkt overigens niet dat deze opmerking in het programmaboekje zal verschijnen.

 

Maaskant kan zondag geen beroep doen op de geblesseerde Paco van Moorsel (ondervindt teveel hinder van een knietje in zijn dijbeen) en Lorenzo Burnet (dijbeenspier/liesachtige blessure) (Burnet zelf denkt overigens dat hij eigenlijk alweer kan spelen, aldus Maaskant) en op de twee geschorsten, Michael de Leeuw en Johan Kappelhof.

 

 

Het is Maaskant niet ontgaan dat Dusan Tadic dit seizoen 'op tien' begon maar inmiddels aan de rechterkant staat opgesteld. Hij zal dan te maken krijgen met Emil Johansson, maar als Tadic naar binnen trekt met Tim Sparv, Virgil van Dijk of met Femi. Hij geeft Femi een kans in de basis omdat die het met name in de oefenwedstrijden tegen de betere ploegen naar behoren heeft gedaan. Garanties geeft hij echter niet: "Het kan volgende week weer anders zijn."

 

Tegen FC Twente, volgens Maaskant een sterkere ploeg die ook nog een thuis speelt, wil Maaskant verdedigend compact spelen en aanvallend met snelheid en opportunisme. Wij denken dat David Texeira en Mitchel Schet zoveel mogelijk de diepte zullen zoeken en we denken dan ook dat er een echt 4-3-3 concept gespeeld wordt met buitenspelers die zich als echte buitenspelers gedragen. Het systeem met twee controleurs, drie mensen daarvóór en één diepe spits, is op dit moment niet aan de orde, zo blijkt uit de laatste trainingen en oefenwedstrijden.

 

Maaskant is blij dat hij nu echt aan de competitie kan beginnen; hij ziet uit naar echte weerstand. Hij moet zijn oordeel over de spelersgroep nog altijd af en toe bijstellen omdat hij alle spelers nog niet even goed kent. Het kan voor FC Groningen een voordeel zijn dat FC Twente een verre Europese uitwedstrijd in de benen heeft, maar aan de andere kant - hij heeft met NAC Breda ooit Europees gespeeld met voorrondes etc., waarna in de competitie vervolgens de eerste acht wedstrijden werden gewonnen. Kortom - je weet het niet of het een voordeel is dat FC Twente al enige tijd Europees speelt.

 

De basis wordt door Robert Maaskant geïnstrueerd

 

Maaskant vond dat Filip Kostic het gisteravond in de oefenwedstrijd van Jong FC Groningen tegen Werder Bremen U23 naar behoren deed; de Serviër krijgt de tijd om zich te ontwikkelen.

 

Robert Maaskant maakte een uitstapje naar Feyenoord en vindt dat een met FC Groningen vergelijkbare ploeg die ook graag opportunistisch speelt. Misschien is Feyenoord op dit moment iets verder, aldus Maaskant.

 

Over mogelijke versterkingen wilden noch Maaskant, noch de eveneens aanwezige Henk Veldmate zich uitlaten. De focus moet eerst op de wedstrijd tegen FC Twente liggen; dan wordt wel verder gezien.

 

Maaskant had exact een half uur de tijd voor persvragen en één op één-interviews, want vanavond zit hij in Tilburg op de tribune om Willem II, de komende tegenstander van FC Groningen, te analyseren. (Willem II speelt vanavond thuis tegen NAC Breda.)

 

Tijdens de vrijdagochtendtraining (waarvan we vanavond nog diverse foto's plaatsen) werden in de grote partij van 11 tegen 11 weinig tot geen kansen gecreëerd, maar door de verdediging van de beoogde basis werd ook niets weggegeven. Bovenstaand elftal speelde tegen de volgende ploeg:

 

Bos - Suk - Jones

Hiariej - De Leeuw - Kieftenbeld

Keurntjes - Van Nieff - Ivens - Renken

Bizot

 

De reserves die uiteindelijk met 0-1 wonnen in de grote partij

 

De wedstrijd werd door de reserves met 0-1 gewonnen door een doelpunt van Hyun Jun Suk. Er ging een fout van Luciano aan vooraf. De Braziliaan riep 'Los!', en inderdaad - hij liet de bal los waarna Suk simpel kon intikken, tot grote ergernis en boosheid van Luciano. Wat ons betreft een slechte generale die door een goede uitvoering gevolgd wordt!

 

Fotoreportage van de training van vrijdagochtend van Patrick Stinissen

 

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
01/37 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.