Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

142 gasten online

FC Groningen vermoedelijk met ongewijzigd elftal tegen ADO Den Haag

Afgaande op de training van vanochtend, de laatste in de aanloop naar het uitduel bij ADO Den Haag, zal Robert Maaskant tegen ADO in vergelijking met afgelopen zondag geen wijzigingen aanbrengen in zijn basisopstelling. Dit betekent dat hij waarschijnlijk opnieuw kiest voor de volgende basis:

 

Zeefuik - Schet

Kwakman - Sparv - De Leeuw - Bacuna

Burnet - Kappelhof - Van Dijk - Magnasco

Luciano

 

Tegen PSV was geen sprake van een volledig 4-4-2 concept, aangezien Mitchell Schet zich niet als pur sang centrumspits manifesteerde; mogelijk zal FC Groningen ook tegen ADO Den Haag spelen met iets wat ligt tussen 4-4-2 en 4-3-3 in. Wij denken dat FC Groningen opnieuw compact zal spelen met de linies dicht op elkaar.

 

Op Paco van Moorsel na is iedereen inzetbaar. Van Moorsel heeft een terugslag na de wedstrijd van Jong FC Groningen van afgelopen maandag. Na het binnenhalen van Andraz Kirm telt de A-selectie van FC Groningen maar liefst 25 spelers; er zullen dus zeven spelers buiten de wedstrijdselectie vallen! Kirm zal niet bij dit zevental horen. Of zullen er op de laatste dag van deze bizar verlopen transfer window ook nog spelers verdwijnen bij FC Groningen?

 

Ook Maurice Steijn, trainer van ADO Den Haag, zal zijn elftal dat vorige week in Venlo van VVV won, niet wijzigen, zo heeft hij tegenover Omroep West verklaard. Opstelling van onze tegenstander derhalve:

 

Coutinho, Omeruo, Wormgoor, Supusepa, Meijers, Holla, Jansen, Toornstra, Chery, Van Duinen, Poepon

Ahmed Ammi zullen we morgen niet zien: hij is vanavond aan VVV-Venlo verhuurd.

 

Lees verder voor de vooruitblik van beide trainers, Maurice Steijn en Robert Maaskant, op beide wedstrijden!

Inmiddels hebben we ook fotoreportages van Patrick en Eric toegevoegd!

 

Onderaan het verslag staat de visie van Robert Maaskant op de wedstrijd, geventileerd tijdens het perspraatje, en nog wat wetenswaardigheden rond Andraz Kirm uit de persconferentie!

ADO zal morgen strijden voor drie punten. Maurice Steijn: "Wij willen elke wedstrijd voor de winst gaan. Of het nu VVV of Vitesse uit is of FC Groningen thuis. De ene keer lukt dat beter dan de andere. We hebben een bepaalde manier van voetbal, een visie en altijd de doelstelling om te winnen. En dat zullen we vrijdag weer doen tegen FC Groningen", zo laat de coach op de clubsite van ADO weten. 

 

Robert Maaskant zal de poorten tegen de Hagenezen niet helemaal opengooien; hij is mogelijk met een punt al tevreden. In de aanloop naar het duel blikt hij op de clubsite van FC Groningen vooruit:


"In de situatie waarin we nu zitten, zou een gelijkspel ook al een goed resultaat zijn. Het is logisch dat bij de buitenwacht de druk op onze wedstrijden zal toenemen, nu we nog maar één punt hebben. ADO Den Haag is geen makkelijke tegenstander, ze zijn momenteel aardig in vorm. Ze hebben al acht keer gescoord, maar hebben ook al zes doelpunten tegen. Wij hebben zelf iedere wedstrijd gescoord, ook tegen de topclubs. Het kan dus alle kanten op.


Vrijdag heb ik veel fitte spelers om uit te kiezen. Meer dan 50% van de A-selectie zal geen basisplaats hebben. We zullen dus enorm veel spelers moeten teleurstellen en daar zullen we deze fase scherp op moeten zijn. Dat ‘motivatie-kwestie’. We gaan met goede moed naar Den Haag.


Vanuit de wedstrijd tegen PSV hebben we positieve aanknopingspunten, maar is ook de vinger op de zere plek gelegd. We willen graag goed voor de dag komen. Met een goed resultaat kunnen we toch weer verder groeien. Groningen en ADO zijn gelijkwaardige ploegen. ADO heeft iets meer ervaring en de ploeg is iets langer bij elkaar, maar ik denk dat wij in dit duel wel de underdog genoemd mogen worden."

 

Maakt Andraz Kirm morgenavond het verschil?

 

Vooruitblik van RTV Noord:

 

 

Visie Robert Maaskant op ADO Den Haag - FC Groningen (bron: perspraatje)

Maaskant oogde moe en verklaarde ook een beetje moe te zijn. Er worden punten verwacht want de druk van buitenaf neemt toe zei hij. Volgens hem is ADO in goede vorm en daar moet de FC op matchen. ADO maakt veel goals maar krijgt ook wel goals tegen en aangezien FC Groningen ook iedere wedstrijd scoort liggen er volgens hem wel kansen. De opstelling is nog niet bekend. Met Kirm, die meegaat naar Den Haag, wil hij het nu eerst bekijken; ook Femi gaat in ieder geval mee naar Den Haag.

 

Hij had in de training met drie opties gespeeld waarvan hem één niet is bevallen en dat was de variant met Kees Kwakman buiten de ploeg, dus Kees speelt sowieso. Iedereen moet presteren, zei Maaskant, en als de aanvoerder niet presteert staat hij er ook gewoon naast. Hij was niet tevreden over de samenwerking tussen Sparv en Van Dijk.

 

Hij zei dat 50% van de selectie niet bij de wedstrijd is betrokken omdat hij veel keus heeft in spelers, dus enkele spelers zullen teleurgesteld zijn. De selectie heeft wel vertrouwen in een goed resultaat morgen en de staf ook.


Er zijn genoeg aanknopingspunten van de wedstrijd tegen PSV waarvan hij vond dat FC Groningen niet slecht had gespeeld. Hij vindt ADO en Groningen gelijkwaardige ploegen en omdat Groningen uit speelt mogen ze wel de underdog zijn. ADO heeft wel een ploeg met meer ervaring. Hij vindt Danny Holla een geweldige speler en vindt het jammer dat hij niet meer bij de FC speelt.

 

Presentatie Andraz Kirm 

Er werd verteld dat Kirm een speler is die aan beide kanten kan spelen, zowel met rechts als met links kan schieten, een individuele actie heeft, snelheid, ervaring en een goede voorzet heeft, graag de combinatie zoekt met de spits en een doelpunt kan maken. Hij speelt graag vanaf links om dan naar binnen te komen maar kan ook goed buitenom komen om een voorzet te geven.

 

FC Groningen zocht naar een centrale verdediger en naar een aanvaller, maar de prioriteit lag toch bij een aanvaller. Maaskant kent hem goed en toen die hoorde dat hij graag wilde vertrekken uit Polen heeft hij de clubleiding geadviseerd om hem te proberen te halen; FC Groningen volgde hem overigens al langer. 

 

Andraz Krim was verrast over de ontwikkelingen die er gaande waren tussen Wisla en FC Groningen. Hij is erg blij dat ze eruit zijn gekomen en dat hij zich speler van FC Groningen mag noemen. Vanaf de eerste minuut dat hij in Groningen was voelde hij zich speler van de FC zei hij. Hij wilde dolgraag naar FC Groningen komen. Hij had contact gehad met Tim Matavz (net als FC Groningen zelf, dat bij Matavz navraag had gedaan over Kirm) over de club; Matavz was erg positief over de FC. Hij zei verder dat hij geen prater was en liever zijn voeten laat spreken. Hij speelt graag met rugnummer 17 en dat was toevallig nog vrij. A.s. zaterdag gaat hij naar Slovenië om twee interlands te spelen. (Het betreft de WK-kwalificatieduels tegen Zwitserland en Noorwegen, die op 7 en 11 september a.s. worden gespeeld.)


Fotoreportage van de training van donderdagochtend van Patrick Stinissen

 

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
01/28 
start stop bwd fwd

 

Fotoreportage van de training van donderdagochtend van Eric Smit

 

DSC_6523
DSC_6527
DSC_6528
DSC_6538
DSC_6542
DSC_6544
DSC_6545
DSC_6558
DSC_6562
DSC_6574
DSC_6576
DSC_6578
DSC_6588
DSC_6603
DSC_6604
DSC_6606
DSC_6609
DSC_6615
DSC_6626
DSC_6630
DSC_6633
DSC_6648
DSC_6650
DSC_6652
01/24 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.