Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

146 gasten online

Voorbeschouwing FC Groningen - Vitesse

Vitesse maakt op de ranglijst van met naar corruptie stinkend geld gemanipuleerde begrotingen grote vorderingen en tovert met hetzelfde gemak uit met name het duistere oostblok geldschieters uit de hoge hoed als de voorzitter van GVVV leugens uit zijn valse mondwerk loslaat. Wie ziet naar welke uithoeken van de wereld de omstreden club afgelopen week internationals heeft uitgezonden weet dat we met Vitesse inmiddels te maken hebben met een club die analoog aan de bende uit Amsterdam alleen nog maar in de eigen contreien gepruimd wordt. En of de fanatieke aanhang van Vitesse blij is met de inmenging van allerlei maffioze types moet worden betwijfeld, getuige de steevast halflege aanblik van de foeilelijke sporthal in Arnhem, de stijging van het aantal verkochte seizoenskaarten ten spijt. De gewraakte opponent van komende zondag verkocht, met dank aan VI, een kleine 3.000 jaarkaarten meer in vergelijking met vorig seizoen (overigens is ook het actuele aantal van 11.225 een lachertje gezien de capaciteit van 25.000), maar bij thuiswedstrijden is en blijft de hal een echoput.

 

Aan ons, Groningers, de eer zondag eens te laten zien en vooral te horen hoe het ook kan. De Arnhemse spelers hebben de bek alweer lang en breed aan schieterei, als we Guram Kashia mogen geloven: op nota bene de clubsite van Vitesse doet de Georgiër uit de doeken dat "iedereen drie punten van ons verwacht in het duel met FC Groningen". Een aan randstedelijke arrogantie grenzend onderschattend trekje, waar de mannen van Robert Maaskant en de 12e man zondag wat ons betreft wel raad mee weten. Aan gort spelen die handel!

 

Training vrijdag 14 september 2012: Johan Kappelhof traint uit voorzorg niet mee;

Kees Kwakman neemt vandaag plaats in centrale verdediging in; Tim Sparv op middenveld;

in een tweede variant wisselden Kwakman en Sparv van positie;

in een derde, behoudender variant speelde De Leeuw niet en speelden Kwakman, Sparv en Bacuna op het middenveld.

 

Lees onderaan de voorbeschouwing meer over de training van vrijdagochtend.

FC Groningen heeft 525 gratis kaartjes voor het uitvak ter beschikking gesteld, en ook al heeft Vitesse zelfs hieraan tot onze verbijstering over de ruggen van de eigen supporters geld willen verdienen (wie met de auto reist moet voor een kaartje € 5 aftikken, en busreizigers het dubbele) - het uitvak zal vol zijn. En als de schijn niet bedriegt - dan zal het in dat gedeelte van de Euroborg zondag tegen 18:20 uur even stil zijn als in de Gelredome. Gerechtigheid! 

 

Het moge duidelijk zijn - de ontwikkelingen bij de Gelderlanders bezorgen ons meer en meer braakneigingen. Waarom knijpt de KNVB alle ogen dicht als een begroting wordt overhandigd die erin voorziet dat de club inmiddels 300% van de inkomsten uitbetaalt aan salarissen en andere ongein? Heeft dit ermee te maken dat diezelfde KNVB zich nimmer tegen Sepp Blatter, één van de grootste corrupte zwijnen die er bestaat, heeft willen uitspreken? Het valt niet uit te sluiten.

 

Zo, dit moesten wij even kwijt ;-)

 

 

 

Hoe staat de selectie van FC Groningen erop?

Robert Maaskant heeft te maken met een uitpuilende selectie, die momenteel ook nog eens dermate fit is dat verzorger Henk Hagenauw zijn medicijnkisten maar mondjesmaat nodig heeft. Goed, de training van gisterochtend was een slagveld, want Henk Bos, Jonas Ivens en Johan Kappelhof verlieten het veld vroegtijdig, de laatste zelfs bloedend als een rund. Van hen mag alleen Kappelhof enige basisplek-aspiraties koesteren. Maaskant heeft derhalve 24 spelers tot zijn beschikking en moet dus 13 stuks teleurstellen die niet vanaf minuut één kunnen meedoen en zes spelers moeten noodgedwongen zelfs op de tribune plaatsnemen. Spelers die in een goede concurrentiestrijd met elkaar zijn verwikkeld is altijd positief, maar de huidige groep is echt aan de grote kant. Het zal FC Groningen ongetwijfeld zijn tegengevallen dat in de afgelopen transfer window alleen Tim Keurntjes kon worden gesleten.

 

Hiermee pleiten we niet voor een uitverkoop van het eerste elftal. Robert Maaskant was gisteravond op een forum en heeft daar, met dank aan de meeschrijvende Martin Messing, verklaard dat FC Groningen de kant van FC Twente op moet, maar dan moeten spelers wel langer worden vastgehouden. In dit kader lijkt het dan ook interessant om te kijken hoe de clubleiding straks in de winterstop omgaat met mogelijke biedingen op bv. Virgil van Dijk. Kan de Trots van het Noorden een bod van een paar miljoen weerstaan omdat de marktwaarde van Virgil, die nog een contract heeft dat loopt tot medio 2015, in de toekomst ongetwijfeld nog zal stijgen, of zwicht het voor zo'n bieding in de wetenschap dat er dan toch een forse boekwinst is behaald?

 

Robert Maaskant ging ook in op het uiterlijk van Género Zeefuik. Messing: "FC Groningen-trainer Robert Maaskant over spits Genero Zeefuik: "Hij is te dik. Mijn vetpercentage is zelfs beter." Wie Zeefuik zelf mag geloven moet denken dat het allemaal meevalt en dat hij al jaren rond de iets meer dan 90 kilo bungelt. Ongetwijfeld hoor je niemand meer over Género's gewicht praten als hij bij FC Groningen gaat doen waar hij bij Jong Oranje al geruime tijd mee bezig is: scoren, veel scoren. In 11 wedstrijden was hij 10 maal trefzeker. Een ongekend moyenne!

 

Gaat Zeefuik niet scoren, dan lijkt het een kwestie van tijd dat David Texeira, die Zeefuik in de nek hijgt, het stokje overneemt. Donderdag op de training kregen beiden een verdediger toegewezen en Maaskant heeft gekeken hoe beide aanvallers het ervan afbrachten. Het is wikken en wegen geblazen in de selectie, ook op de positie van centrumspits.

 

 

Afgaande op de laatste competitiewedstrijd, het zo netjes en verdiend gewonnen uitduel bij ADO Den Haag (een overwinning van het collectief, dat streed voor elke meter en gedisciplineerd speelde), zal Robert Maaskant voor Andraz Kirm ongetwijfeld een basisplaats inruimen. Dit heeft hij kort na de wedstrijd tegenover het Dagblad van het Noorden verklaard en ligt ook in de lijn der verwachtingen. Omdat Maaskant ook zijn aanvoerder niet zomaar zal slachtofferen denken we dat FC Groningen zondag met de volgende basis zal proberen de serie van één zege op rij uit te bouwen naar twee:

 

Kirm - Zeefuik - Schet

Kwakman - De Leeuw - Bacuna

Burnet - Kappelhof - Van Dijk - Magnasco

Luciano

 

Dit lijkt op een 4-3-3 concept maar kan evengoed uitmonden in 4-4-2 als Kirm zich laat zakken, en De Leeuw oprukt naar voren. Laten Kirm en Schet zich zakken of trekken ze wat meer naar binnen dan heb je een 4-5-1 opstelling, maar dit ligt bij Maaskant in een thuiswedstrijd niet voor de hand omdat hij de supporters spektakel wil bieden.

 

Straks zullen we de training weer met een bezoekje gaan vereren en zijn benieuwd of er door bovenstaande opstelling een vette streep kan, of dat hij het predikaat 'vermoedelijk basisopstelling' nog minstens een dag mag houden.

 

Nog even over de tegenstander van zondag: Vitesse staat met 10 uit vier op een tweede plaats en won dus drie van zijn wedstrijden. Alleen in het openingsduel kwam de ploeg van Fred Rutten niet tot winst: thuis tegen ADO werd met 2-2 gelijkgespeeld. Van PEC Zwolle, Willem II en Feyenoord werd vervolgens gewonnen. Overigens zitten hier twee tegenstanders bij die voor velen tot de gedoodverfde degradanten behoren, daar waar FC Groningen met FC Twente en PSV al twee vette kluiven voor de kiezen heeft gehad. Met vier uit vier doe je het dan niet eens zo slecht. Voor hetzelfde geld hadden we op drie punten gestaan, want uit verliezen bij ADO en thuis winnen van Willem II zouden normale uitslagen zijn geweest.

 

 

Het is niet onze gewoonte sfeeracties van andere clubs te promoten, maar bovenstaand spandoek kwamen we tegen bij de Ultras Leovardia, een fanatieke club aanhangers van SC Cambuur. Zij beogen bovenstaand doek bij thuiswedstrijden te gebruiken, en het zou ons niet verbazen als het vanavond al te bewonderen is als Cambuur thuis speelt tegen het zootje ongeregeld uit Almere, dat nog puntloos is maar in de vorige wedstrijd met maar liefst drie rode kaarten op zak het strijdperk verliet. Overigens zal Tim Keurntjes vanavond spelen: hij heeft Mark Diemers uit de basis verdrongen. Hier kunnen wij een glimlach niet onderdrukken. Diemers, die niet voor FC Groningen maar voor FC Utrecht koos en zich nog een jaartje aan Cambuur laat verhuren - hij doet vanavond ervaring op op de bank.

 

Wat ons betreft trekken we het gevoel in een hel; beland te zijn door naar de Euroborg. Wat zou het mooi zijn als de duur betaalde pseudo-vedettes uit het Arnhemse vanaf minuut één denken dat ze in een inferno zijn beland waar werkelijk niets te halen is. Dit Vitesse moet en zal met de staart tussen de benen afdruipen - de club verpest het voetbal in Nederland. Sfeeracties als in onderstaand geweldig filmpje en dit soort meelevende supporters zijn de club vreemd:

 

 

Kortom, de twaalfde man zal van belang zijn zondag, want dat Vitesse een slecht voetballende ploeg is hoort u ons niet zeggen. Robert Maaskant prente zijn mannen gisteren op de training in dat ze lef aan de dag moesten leggen. Blijf combineren, ook als je onder druk staat, want, zo vertelde hij zijn spelers letterlijk: "Jullie kunnen veel beter voetballen dan jullie zelf denken." In dit kader is het mooi meegenomen dat er een geroutineerde Andraz Kirm is aangetrokken. Hij zal zijn ervaring over de jonge honden moeten uitstorten, en mocht dit al snel gaan lukken, dan ligt er een mooie puntenoogst in het verschiet. Vitesse-thuis, PEC Zwolle-uit, Roda JC-thuis, Feyenoord-Thuis en Heerenveen-uit - allemaal wedstrijden die je stuk voor stuk met een over-mijn-lijk-mentaliteit kunt winnen. De trainersstaf van FC Groningen bouwt nl. steeds meer vechtlust in in de ploeg en als het tussen de oren goed zit, dan sta je al met 1-0 voor in deze Eredivisie waar FC Groningen echt niet voor veel ploegen hoeft onder te doen - mits er passie en strijd wordt geleverd.

 

We sluiten voorlopig af met een hoogtepunt uit de geschiedenis van de Euroborg. FC Groningen - Vitesse, gespeeld op 1 oktober 2006, uitslag 4-3, met tot de 82e minuut nog een 1-3 achterstand op de borden. Wat een kippenvelwedstrijd! Wat kunnen 10 seconden terugkijken en vooral terugluisteren fantastisch zijn:

 

 

Mensen, wij breien er nu even snel een einde aan. We komen tijdens en na de vrijdagtraining echter al met aanvullingen!

 

Forza Grunn!

 

 

 

Training vrijdag 14 september 2012: Johan Kappelhof traint uit voorzorg niet mee;

Kees Kwakman neemt vandaag plaats in centrale verdediging in; Tim Sparv op middenveld;

in een tweede variant wisselden Kwakman en Sparv van positie;

in een derde, behoudender variant (4-5-1) speelde De Leeuw niet en speelden Kwakman, Sparv en Bacuna op middenveld.

 

Aan de training van vrijdagochtend, die in de Euroborg wordt gehouden, doen Johan Kappelhof en Henk Bos niet mee. Kappelhof verliet de training gisteren met een bloedende wenkbrauw nadat hij onzacht met het betonnen hoofd van Hyun Jun Suk in aanraking is gekomen (voor wie het aandurft: foto's zijn in ons trainingsverslag van donderdag te zien); Bos heeft nekklachten aan een duel overgehouden dat hij op dinsdag met een ploeggenoot heeft uitgevochten. De overige 22 spelers van de A-selectie zijn allemaal present.

 

Wij denken dat Kappelhof uit voorzorg aan de kant wordt gehouden; wij hebben hem voor komende zondag zeker nog niet afgeschreven.

 

(Uit navraag bij de medische staf is inmiddels gebleken dat Johan Kappelhof inderdaad uit voorzorg niet meetraint vandaag.)

 

Uit de hesjesverdeling blijkt dat we het met bovenstaande prognose bijna bij het rechte eind hadden, met dien verstande dat vandaag Tim Sparv op de positie van Johan Kappelhof speelt, en: Kees Kwakman staat in de verdediging, en Tim Sparv op het middenveld! Er wordt nu dus als volgt gespeeld:

 

Kirm - Zeefuik - Schet

Sparv - De Leeuw - Bacuna

Burnet - Kwakman - Van Dijk - Magnasco

Luciano


We weten niet wat er gebeurt als Kappelhof weer bij de groep aansluit. Niet uitgesloten moet worden dat hij dan op de bank plaatsneemt en dat bovenstaande opstelling zondag ook de basis is. Want we denken niet dat Kees Kwakman zondag op de bank begint. Immers, aannemende dat Kwakman in de basis staat, dan zou het voor de hand hebben gelegen om hem nu op het middenveld te zetten en Sparv centraal achterin, waarna Kappelhof de plek van Sparv in kan nemen als hij weer fit is. Nu zou Maaskant zijn ploeg op twee posities moeten aanpassen als Kappelhof weer aansluit. Kortom, alles overziende denken we dat Bovenstaand elftal zondag de basis zal vormen, ook al is Johan Kappelhof dan weer fit.

 

Kees Kwakman speelt vandaag overigens sterk als centrale verdediger; Género Zeefuik maakte het eerste doelpunt in de grote partij. De basis speelt tegen de volgende ploeg:


Jones - Suk - Kostic

Kieftenbeld - Texeira - Van Moorsel

Johansson - Ivens - Femi - Hiariej

Bizot

 

MAAR:

 

Maaskant zou Maaskant niet zijn als hij toch weer iets anders gaat proberen. In de tweede helft van de partij wisselen Kwakman en Sparv van positie. De basis speelt nu dus als volgt:

 

Kirm - Zeefuik - Schet

Kwakman - De Leeuw - Bacuna

Burnet - Sparv - Van Dijk - Magnasco

Luciano

 

We nemen aan dat Maaskant gaat kijken welke van de twee varianten hem het beste bevalt.

 

MAAR:

 

Maaskant probeert zojuist nog een derde variant uit. Michael de Leeuw moet zijn hesje afstaan, en Jonas Ivens krijgt er eentje! Hij gaat centraal achterin spelen, Bacuna op tien en Sparv samen met Kwakman op het middenveld. Deze variant wordt natuurlijk alleen in de praktijk gebracht als Johan Kappelhof kan spelen, want tegenover een Bony van Vitesse moet je wellicht niet Jonas Ivens posteren. En een middenveld met Sparv - Bacuna - Kwakman ziet er niet ijzersterk uit.

 

Michael de Leeuw speelde vanochtend niet zo sterk (de gehele basisploeg eigenlijk niet, al was het team wel iets beter dan de tegenstander, maar er ging te veel mis), maar hem passeren zouden we toch hoogst opmerkelijk vinden.

 

Kees Kwakman is vandaag overigens de beste man van het veld! Dat hij zondag speelt is volkomen terecht. Over Andraz Kirm, die we nu voor de tweede keer op het trainingsveld zien, kunnen we zeggen dat het nog een beetje moet wennen met hem, maar nu al is te zien dat de Sloveen een erg slimme speler is.

 

Begin van de training van vrijdag 14 september 2012

 

Aanvallen opzetten via de zijkanten en dan afwerken op doel

 

De hesjes zijn verdeeld! Robert Maaskant instrueert zijn ploeg.

 

Voorbeschouwing van OOG Radio en TV:

 

 

Voorbeschouwing van RTV Noord:

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.