Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

359 gasten online

Voorbeschouwing FC Groningen - PSV

(ook verschenen op www.boerenmacht.nl)

Op de doorploegde knollentuin die de Euroborg na de gewonnen wedstrijd tegen Heracles al was en die na de recente sneeuw- en regenbuien helemaal in een ondefinieerbaar knollenlandschap is omgetoverd zal de FC zaterdagavond de strijd enthousiast aanbinden met de op zijn retour zijnde landskampioen. In deze pot zal het niet gaan om de ware voetbalfinesses maar om bloed, zweet en tranen, de plaggen zullen in het rond vliegen en het kan niet anders of de punten blijven in de Groene Hel!

 

UPDATE: d'r binn'n nog Brabanders mit humor. Kiek hier mor s eevn beste mìnsn:


PSV Zoepsait.NL


n Echte aanroader oet Lampengat!Groningen, Siberië in het klein
't Was een genot om de laatste tijd door Stad en Ommeland te fietsen. De sneeuwbuien zijn soms zo dicht dat je net zoveel ziet als Stevie Wonder in zijn beste dagen, en terwijl links en rechts de auto's gierend op elkaar klapten en tot schroot werden vermalen op 's lands spekgladde wegen werd de glimlach op mijn gelaat van minuut tot minuut breder. Mijn gedachtes waren bij balgoochelaars als Amrabat, Afellay en Doedelzak, irritante mooiweervoetballers die er op de Sint Petersburg-achtige akker aan de Boumaboulevard echter nooit en te nimmer aan te passen zullen komen en zich jankend en met graagte halverwege de eerste helft vrijwillig voor een douchebeurt zullen aanmelden. De enige echte beul die de Eindhovense loonlijst momenteel herbergt en die dit soort mensonterende omstandigheden zonder twijfel in doelpunten zou weten om te zetten is een woeste Zweed die ook nog eens heroïsch Fins bloed door de aderen heeft stromen, maar door een lachwekkende schorsing is onze vriend Ola Toivonen - die we maar al te graag in het groen-wit gehuld hadden zien - zaterdag niet van de partij. Twee wedstrijden schorsing voor werkelijk helemaal niks terwijl Rotterdamse slager Nieveld laatst na een afschuwelijke charge op Koen maar één wedstrijdje meer aan de kont kreeg - 't is droefenis puur bij de KNVB.

 

Toen de slagregens vanmiddag op weg naar de training (op het laatste moment verplaatst van de Euroborg naar het TCN trainingsveld) ook nog eens m'n bek teisterden, ja toen wist ik het zeker - zaterdag gaan we weer een ouderwetse vechtpot meemaken in de Euroborg, met tegen de klok van half 11 's avonds de FC als terechte winnaar na een meeslepend moddergevecht.


Training vanmiddag
Laat ik maar meteen terzake komen, om de lezers terwille te zijn die bij het aanloggen op Boerenmacht.nl en de voorbeschouwing voor hun neus aantreffen hoofdschuddend verzuchten: nee, niet weer zo'n lap tekst hè... Dit is veelal het slag mensen dat door ziedende tijdsnood geregeerd wordt en zich diagonaal door de zorgvuldig gefabriceerde alinea's heenworstelt. Laat ik hen eens tegemoet komen en meteen de vermoedelijke opstelling de ether inslingeren!

 

Komt ie:

 

garcía - berg

lovre

levchenko - meerdink

holla

stenman - granqvist - sankoh - svejdik

luciano

 

Wat valt op?


1. Lovre is d'r weer bij!
Wij danken de Servische medicijnmannen op onze blote knieën. Wij hoeven niet te weten welke geesten ze hebben aangeroepen en met welk gereedschap Gorans knie onderhanden is genomen, feit is dat onze vriend er vanmiddag alweer bij was op het TCN trainingsveld en tot aan de afsluitende partij alles mee kon doen. Zeer goed nieuws, een Lovre in goede doen is goud waard voor onze ploeg. 't Is niet voor niks dat hij sinds november 2007 onafgebroken in de basis heeft gestaan. Een imposante reeks, wie doet hem dat na! Zaterdag speelt hij overigens zijn 99e wedstrijd en dit betekent dat hij zijn jubileum over de grens zal vieren. Moge hij in het omstreden Froislaand als winnaar van het veld sjouwen!


2. Waar is Hiariej?
Geen idee! Niemand van de aanwezige supporters had ook maar een glimp van hem opgevangen vandaag. Of onze jeugdige back een rustdag is gegund of door een blessure is geveld weten we niet, feit is dat Ondrej Svejdik hem vandaag in de basis verving. Bij de heenwedstijd in Eindhoven werd hij volkomen zoek gespeeld door Amrabat (zijn vervanger in die wedstrijd, Hiariej, overigens ook), maar hierboven is al beargumenteerd waarom we voor dat figuur dit keer niet bang hoeven te zijn.


3. Ook geen Koen?
Tja het begint voorspelbaar te worden, onze sympathieke Brabander kreeg een tik vandaag en moest de training voortijdig verlaten. Over de ernst is ons nog niets bekend maar als het er heel zorgelijk uitgezien zou hebben (de blessure vond plaats nog voordat ik op het trainingsveld gearriveerd was) dan zou ik daar ongetwijfeld iets over gehoord hebben.

 

Een fitte Koen zou Martijn Meerdink vermoedelijk weer uit de basis hebben verdreven (Lovre keert als hij fit is natuurlijk meteen terug in het elftal), maar een Meerdink die de mouwen ouderwets opstroopt en zijn shirt in een van modder druipend textiel omtovert is natuurlijk zeer bruikbaar.


4. Pedersen: ook nait soin
Als ik goed ben geïnformeerd dan hield onze Deense aankoop het vandaag na 10 minuten looptraining voor gezien en verdween van het toneel. Hoe de vlag er bij hem voorhangt is moeilijk in te schatten. Eigenlijk verwacht ik hem op korte termijn bij de selectie, de laatste tijd ging het steeds beter met hem.

 

Kortom, ook zaterdag zullen we nog een vrij smalle selectie hebben. Maar vriend en vijand is het er inmiddels over eens: deze smalle selectie pakt wel errug veel punten na de winterstop! Ga d'r maar aan staan: we zijn sinds de hervatting in de competitie nog altijd ongeslagen, en we kunnen zaterdag zelfs een clubrecord scherper stellen als we er wederom in slagen de nul te houden! Luciano en zijn formidabele verdedigers vóór hem hebben ons er nu al vijf wedstrijden zonder ook maar één tegengoal doorheen gesleept, en wat zou het mooi zijn als we ook PSV in het stof laten bijten met een zgn. clean sheet!

 

Aan het zelfvertrouwen van onze Sierra Leonese kanjer Gibril Sankoh zal het niet liggen, in de VI liet hij weten, niet gehinderd door enige bescheidenheid,  dat hij absoluut zeker is van een overwinning voor de Trots van het Noorden. Maar Sankoh is pas tevreden als er dit seizoen Europees voetbal is bereikt, dat is waar de FC nu voor strijdt en achterover leunen is er dus niet bij.

 

De VI zelf houdt het op een gelijkspelletje, het blad waarvan de kwaliteit wekelijks wisselt tussen scherpe journalistiek en aanrechtgebrabbel denkt merkwaardig genoeg dat PSV over de betere voetballers beschikt waartegenover de fysieke kwaliteiten prijken die zwaar in Gronings voordeel doorslaan. Gevoegd bij het scorende vermogen van PSV en het thuisvoordeel van Grunn en het feit dat beide ploegen prima op de nul kunnen spelen en ook beide een aardige wil om te winnen aan de dag kunnen leggen en het eindoordeel van Taco van den Velde van VI is daar: een 3 (gelijkspel dus). Ik trek daar twee vanaf en hou het op een één. Want wie komt er nou langs onze centrale verdediging met niet alleen Gibril, maar ook onze fantastische aankoop Andreas Granqvist, die net zo makkelijk achterin zijn mannetje staat al voorin als bij toverslag een kopsterke spits is?

 

 

Europees voetbal komt steeds dichterbij!
Laten we de stand er maar eens bijpakken.

Daar staan we dus, op een keurige zesde plaats, ver weg van de negende plaats die niet goed zal zijn voor de play-offs maar veel dichter bij plek vier die ook geen play-offs zal opleveren, maar dan vanwege het feit dat die plek meteen goed is voor Europees voetbal! Kortom, redenen genoeg om zaterdag vol achter onze ploeg te gaan staan, wat boeit het als er geen oogstrelende combinaties (zoals deze, hoe mooi kan Gronings voetbal zijn!!!) op de mat gelegd kunnen worden, ga er  maar vanuit dat onze jongens er vol voor gaan en de twaalfde man kon hen dan wel eens net het laatste doorslaggevende zetje geven!


Moeten we nog woorden vuilmaken aan de scheids?
Ach met Bas Nijhuis hebben we het niet heel beroerd getroffen hoor. Van de top 12 van nu nog actieve scheidsrechters die de meeste wedstrijden voor c.q. tegen ons hebben gefloten is hij degene met het hoogste percentage overwinningen voor groen-wit: van de 16 wedstrijden die onze gebruinde vriend floot verloren wij er slechts 5 waartegenover echter 9 overwinningen prijken. Maak er 10 van zaterdag, zou ik zeggen!

 

Tot slot nog iets over de al eerder gespeelde wedstrijden tussen de FC en onze Brabantse opponent. De allerlaatste wedstrijd was er toch werkelijk eentje om in te lijsten! We schrijven de Tweede Kerstdag van 2007. Wie erbij is geweest zal deze wedstrijd voor altijd op het netvlies gebrand hebben. Een fantastische 2-1 overwinning stond er na 90 minuten op de bord, daar kon dhr. R. Bossen die dag ook niets aan veranderen en wat stond ons kolkende stadion die middag op z'n kop! Marcus Berg schoot de winnende goal tegen de touwen en wat let hem om ons wederom een geweldige avond te bezorgen!

 

Daarmee dit na herlezing toch iets lijviger betoog dan voorzien afsluitend wens ik iedereen een geweldige avond toe. Reken niet op technische hoogstandjes, reken wel op een Gronings elftal dat met het schuim op de bek zal spelen met maar één doel: het binnenroeien van drie punten. Ik heb er zin in!

 

Forza Grunn!