Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

404 gasten online

Voorbeschouwing FC Groningen - Roda JC

Zolang MVV niet is gepromoveerd zullen wedstrijden tussen FC Groningen en Roda JC altijd synoniem zijn voor de langste reis in de Eredivisie. De KNVB hangt hier in de regel een aanvangstijdstip van zondag 12:30 uur of vrijdag 20:45 uur aan, om het achterna reizen door supporters van hun favoriete club maar zoveel mogelijk te ontmoedigen, maar dit seizoen is in elk geval de heenwedstrijd op zondag 14:30 geprogrammeerd - per abuis, zo nemen wij aan.

 

Beide ploegen laten nog niet hun beste voetbal zien. Maar daar waar FC Groningen de laatste beide uitwedstrijden winnend wist af te sluiten en in elke pot tenminste nog één goed helft wist te spelen, daar krijgt Roda sinds vorige week alle hoon over zich uitgestort.

 

Inmiddels hebben we onderaan de voorbeschouwing nog een korte update over de training van zaterdagochtend toegevoegd, inclusief fotoreportages van Eric en Patrick!

 

Filip Kostic en Andraz Kirm melden zich voor de afsluitende training

VI heeft het over een dolende verzameling twijfelaars, en op Twitter is het commentaar van de Supportersclub Roda ook niet mals, getuige kreten als 'Beschamend resultaat, geen Limburgse passie, geen geroemde koempelmentaliteit en 120 minuten ellende'. Roda JC verloor de laatste competitiewedstrijd immers thuis met 0-1 van FC Utrecht en verloor een paar dagen later in de beker met dezelfde cijfers in de verlenging van PEC Zwolle. Dagblad De Limburger tenslotte constateert dat een steeds machtelozer ogend Roda JC zonder Malki geen doelpunten kan maken. En dezelfde Limburgse krant constateert vandaag in dit stuk dat de spoeling voor Ruud Brood steeds dunner wordt: Adil Ramzi en Arnaud Sutchuin Djoum ontbreken zondag met resp. liesklachten en een afgescheurde pees, en het is hoogst onzeker of Sanharib Malki (enkelkwetsuur) en Bart Biemans (spierverrekking) inzetbaar zijn. Brood: "Het wordt hierdoor steeds meer puzzelen. De spoeling is erg dun. Het zit ons niet mee."

 

Kortom, onderschatting ligt voor de equipe van Robert Maaskant op de loer. En daar schuilt nu juist het gevaar. Ook tegen een gedecimeerde dolende Limburgse bende zal het klei echt door de thuisploeg uit de grond gelopen moeten worden om de drie punten in Grunn te houden. Iets wat de afgelopen twee seizoenen niet lukte: FC Groningen dolf vorig seizoen met 0-1 het onderspit en een seizoen eerder zelfs met 1-4. De supporters van Roda lijken er weinig vertrouwen in te hebben: de Supportersvereniging Roda JC en Supportersclub Roda hebben de geplande busreis naar Groningen gecancelled vanwege gebrek aan belangstelling, zo lezen we hier.

 

 

 

Robert Maaskant heeft in de aanloop naar het duel weliswaar bij menigeen de nodige vraagtekens op de gelaten gekregen (Waarom keert Magnasco niet terug? Waarom niet een echte linksback op de positie linksback neerzetten? Waarom krijgt Femi na zijn optreden uit bij FC Twente niet opnieuw een kans? Waarom niet opnieuw met Género Zeefuik en David Texeira in een 4-4-2 opstelling beginnen?), maar Maaskant heeft wel vol passie verkondigd alleen met drie punten genoegen te nemen en dat zijn team als een knokploeg het veld afstruint, keihard werkend om het gebrek aan creativiteit te compenseren, zie ons verslag van het perspraatje. En dat zijn mooie teksten die ons een heerlijke middag gaan bezorgen als de woorden daadwerkelijk in de praktijk worden gebracht, twee helften lang! Want passie en overgave - dat willen wij als supporters toch graag zien.

 

Roda JC speelde afgelopen weekeinde tegen FC Utrecht met de volgende opstelling:

 

Kurto; Monteyne, Wielaert, Biemans, Fledderus (linksback!?!); De Beule, Danilo, Donald; Hupperts, Németh, Affane

 

 

We zullen zien welk elftal Ruud Brood zondag het veld van de Euroborg opstuurt. Zoals gezegd - FC Groningen kan het zich tegen welk team dan ook niet permitteren met minder dan 90 minuten passie en strijd de wedstrijd in en uit te gaan, want de zege tegen PEC Zwolle was een dubbeltje op z'n kant, de overwinning tegen GVVV was al met al ook wat magertjes en doordat er tegen Vitesse slechts één helft opdrachten werden uitgevoerd kon een nederlaag tegen het bij elkaar gezochte zootje uit Arnhem niet uitblijven. Ons dunkt, wij zijn meer dan gewaarschuwd!


Historie FC Groningen - Roda JC

 

Voor ons een legendarische pot was de wedstrijd van 13 december 2002. FC Groningen ging op een ijskoude vrijdagavond met een 1-2 achterstand de rust in (Sander van Gessel had namens de Trots van het Noorden gescoord), maar een onderbreking van scheidsrechter Braamhaar vanwege wat vuurwerk dat vanaf de kant van de Tonny van Leeuwen Tribune op het veld werd gegooid en doelpunten van Paul Matthijs en Hugo zorgden voor de ommekeer! De volgende helden gaven deze koude avond een warme gloed (bron: FCG Stats):

 

Roy Beukenkamp, Kurt Elshot, Sander van Gessel, Arnold Kruiswijk, Mathias Florén, Jordi Hoogstrate, Mile Krstev, Paul Matthijs (Claus Boekweg), Joost Broerse, Hugo Alves Velame, Glen Salmon

 

Laten we nog maar eens nagenieten van deze heerlijke wedstrijd van bijna 10 jaar geleden:

 

 

In de Euroborg was FC Groningen vier wedstrijden lang ongeslagen tegen Roda, maar de laatste twee uitvoeringen ging het helemaal mis. Nou was dat in de tweede helft van vorig seizoen niet zo'n unicum, aangezien na de 3-0 thuiszege tegen PSV alles mis ging wat maar mis kon gaan, maar de 1-4 van 19 februari 2011 was toch ietwat ontluisterend. Brekebeen Nicklas Pedersen, inmiddels aan KV Mechelen versleten (een godswonder dat we daarvoor nog centen hebben ontvangen) dat inmiddels ook al met 's mans invaliditeit heeft mogen kennismaken, wist vlak vóór tijd nog te scoren, maar daarvoor zagen we drie doelpunten van Junker, in blessuretijd nog eentje van Bodor en bij een 0-3 achterstand een door Andreas Granqvist verkwanselde strafschop - neen, deze dag moeten we maar snel vergeten.

 

Fredrik Stenman raakte op 19-02-2011 in met 1-4 verloren wedstrijd tegen Roda JC

geblesseerd, maar de Zweed liet zich niet vervangen - zo kenden we hem (foto: Eric Smit)

 

Graag zouden we ook Poedel Wiedemeijer voor eens en voor altijd vergeten, maar de valse viervoeter is weer eens op een wedstrijd van FC Groningen gezet. Wij hopen dat de gewraakte viervoeter zijn hondsdolheid zondag weet te beteugelen en ons geplande feestje niet verstierd, zoals hij dat op 6 februari 2010 wel deed toen we in Heracles Almelo aantraden, om maar één van zijn ontelbare wandaden te memoreren. Een niet gegeven zuiver doelpunt van Enevoldsen, gewapper met onnodige rode kaarten (Bacuna, Sankoh) en nog meer arbitraal gestuntel zorgden voor een 4-3 zeperd, man man wat heeft deze door onrecht verklote wedstrijd ons getekend.

 

 

Opstelling FC Groningen tegen Roda JC: 

 

Kirm - Zeefuik - Schet

Sparv - De Leeuw - Kieftenbeld

Kappelhof - Kwakman - Van Dijk - Bacuna

Luciano

 

Voorbeschouwing FC Groningen TV:

 

 

Wij sluiten dit luchtig epistel af voor vandaag, maar komen morgen na de afsluitende training nog even terug met de laatste wetenswaardigheden. En dan moet het zondag gewoon gebeuren! FC Groningen zal vechten tot het erbij neervalt, en als het publiek dit oppikt (zoals  Robert Maaskant vandaag al aangaf - hij hoopt op een goede wisselwerking tussen ploeg en achterban), dan blijven de punten daar waar ze horen, in Groningen! En laat Feyenoord dan maar komen, een week later alweer! De Euroborg moet weer de Groene Hel van voorheen worden!

 

Fotoreportage van de training van zaterdagochtend van Patrick Stinissen

 

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
01/26 
start stop bwd fwd

 

Update na de training van zaterdagochtend: groep helemaal klaar voor Roda-thuis!

 

De spelers van de A-selectie en de trainersstaf kwamen vanmorgen pas laat richting het TCN trainingsveld gelopen. De spelers van de B-kern, inclusief Mazin Ahmed Al Huthayfi die vermoedelijk vandaag voor het laatst meegetraind zal hebben, waren op dat moment al aan het inspelen.

 

Het was een niet al te lange, maar scherpe training die vooral veel tactische oefeningen inhield. Om de tegenstander niet wijzer te maken dan nodig is, gaan we hier verder niet in detail op in. Wel kunnen we melden dat er met name op een snelle opbouw door middel van snelle en zuivere passing werd geoefend en dat onze voorspelling voor wat betreft het basiselftal voor de wedstrijd werd bevestigd. Verder bleek uit de training dat de bankbezetting er morgen als volgt uit zal zien: Bizot, Magnasco, Burnet, Femi, Van Moorsel, Bos en Texeira.

 

Omdat alleen Suk ontbreekt door een schorsing moeten er naast de Koreaan nog vijf spelers een plek op de tribune opzoeken. Dit zijn:

Ivens, Johansson, Hiariej, Kostic en Jones.

 

Op de training vanmorgen zagen we een elftal dat goed knokte en de ervaring leert dat een goede inzet al het halve werk is. Als de spelers morgen net zo intensief gaan spelen als vanochtend moet het mogelijk zijn om een goed resultaat te boeken. Wij hebben er alle vertrouwen in!

 

Fotoreportage van de training van zaterdagochtend van Eric Smit

 

DSC_9212
DSC_9216
DSC_9221
DSC_9229
DSC_9230
DSC_9236
DSC_9237
DSC_9240
DSC_9246
DSC_9251
DSC_9253
DSC_9254
DSC_9262
DSC_9267
DSC_9270
DSC_9272
DSC_9281
DSC_9284
DSC_9287
DSC_9293
DSC_9295
DSC_9297
DSC_9305
DSC_9308
DSC_9312
DSC_9318
DSC_9320
01/27 
start stop bwd fwd

 

In onderstaande reportage van RTV Noord komen Leandro Bacuna en Johan Kappelhof aan het woord. Zij geven aan dat hun voorkeur niet uitgaat naar de positie van rechtsback resp. linksback, maar Bacuna zegt dat hij er met veel plezier speelt en Kappelhof wil laten zien dat hij ook als linksback inzetbaar is:

 

 

Forza Grunn!

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.