Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

128 gasten online

Voorbeschouwing FC Groningen - Feyenoord

Waar we het aan hebben verdiend is ons niet geheel duidelijk, maar voor de tweede opeenvolgende keer mogen we ons zomaar op zondag 14:30 uur in de Euroborg vervoegen voor een lekkere pot voetbal. Pas op 2 december a.s. zal ons dit genoegen weer smaken (Heracles komt dan langs); tussendoor treffen we in de Groene Hel voor de competitie ook nog N.E.C. en AZ, maar deze wedstrijden worden op zondag 12:30 uur resp. zaterdag 20:45 uur gespeeld.

 

Tot zover een greep uit het eendrachtig door KNVB en Eredivisie Live verkrachte competitieschema!

 

Als de voortekenen echter niet bedriegen, dan gaan we zondag echt iets beleven. Een nat veld, een FC Groningen dat drie overwinningen op rij heeft geboekt (iets wat afgelopen seizoen exact nul keer heeft plaatsgevonden en voor het laatst aan het begin van het seizoen 2010-2011 bij elkaar werd geschoten, zo weet FCG Stats) en een tegenstander die in de Euroborg garant staat voor passie en strijd en bovendien voor punten - sinds de verhuizing naar ons nieuwe stadion staan tegenover één schamele zege van Feyenoord (begin 2010, 2-3) en een gelijkspel, begin 2006, maar liefst zes klinkende overwinningen van de Trots van het Noorden, zo weet opnieuw FCG Stats.

 

Het spektakelstuk van afgelopen seizoen (de meegereisde trouwe aanhang uit Rotjeknor zal nog altijd badend in het zweet wakker schrikken bij de gedachte aan het ongenadige 6-0 pak slaag en aan Hyun Jun Suk als executeur van de slottreffer) wordt wellicht niet geëvenaard, maar het is een alleszins reëel doel om de punten in Grunn te willen houden. De 12e man zal luidruchtiger zijn dan ooit, met dank aan het vervangen van evenementenbier (kattemieg) door echt gerstenat, kortom - laat het maar snel zondag half drie worden!

 

Training zaterdag 6 oktober 2012:

Robert Maaskant weer aanwezig op trainingsveld na geboorte van zijn zoon Pepe

(voluit: Pepe Dylan Rey Maaskant)

 

Lees onderaan de voorbeschouwing meer over de training van zaterdagochtend. Later volgt ook nog een fotoreportage van Eric Smit!

 

Volgens Feyenoord.Netwerk lijkt Joris Mathijsen zondag gewoon inzetbaar te zijn, nu hij de groepstraining van vrijdag probleemloos kon afwerken. De aanhang van Feyenoord lijkt dit, afgaande op de reacties, niet als goed nieuws te zien en een voorkeur voor Terence Kongolo te hebben ... Ronald Koeman zegt hier dat een fitte Mathijsen de voorkeur krijgt boven Kongolo.

 

Onderaan de voorbeschouwing staat een fotoreportage van de zaterdagtraining van Eric!

Terugblik op afgelopen zondag

 

Wie terugdenkt aan de gewonnen wedstrijd tegen Roda JC, die denkt onmiddellijk aan ons goudhaantje Michael de Leeuw. Met drie treffers nam hij de volledige productie van de FC voor zijn rekening. Hij is terecht overal met een eclatante voorsprong tot speler van de week gekroond, en graag genieten we nog even na van zijn magistrale optreden:

 

 

Stef de Bont, de journalist van Voetbal International die zich inmiddels met vuur en vlam op FC Groningen heeft gestort en gelegen aan een infuus het nodige groen-witte bloed toegediend moet hebben gekregen, schreef een prachtig artikel over hem, getiteld 'Michael de Leeuw, crisismanager met een leeuwenhart'. Uit de volgende zin blijkt mede waarom Michael nu al zo populair is bij de aanhang van FC Groningen: 'De Leeuw is bereid met zijn eigen man mee te lopen, maar is ook de eerste speler die doorjaagt op een nietsvermoedende back.' De man knokt van minuut één tot 93, werkt zich een slag in de rondte en past perfect in de knokploeg die FC Groningen meer en meer aan het worden is. Natuurlijk, voetballend houdt het allemaal niet over, maar we zijn inmiddels toch maar mooi het linker rijtje binnengestormd (ondanks reeds gespeelde (en verloren) wedstrijden tegen FC Twente, PSV en Vitesse) - iets wat een veelgeprezen ploeg als AZ ons niet kan nazeggen.

 

Wie terugdenkt aan afgelopen zondag, die denkt echter ook aan de beroerde nasleep van het duel. Een paar idioten (of misschien maar eentje) hebben zich in stuitende bewoordingen uitgelaten in de richting van Zeefuik, Luciano en Bacuna, en wij geven de clubleiding van FC Groningen helemaal gelijk dat het beschamende kreten als 'kankerneger' niet tolereert. Wat ons betreft had echter niet zo massaal de media opgezocht moeten worden. Zelfs een cameraploeg van NOS Sport toog naar Groningen om een item aan het gebeuren te spenderen. Beter was het in onze ogen geweest om buiten de media om de dader(s) te traceren. De woorden van Hans Nijland ten spijt (de algemeen directeur benadrukte dat slechts een enkeling zich had misdragen) - in den lande heeft de aanhang van FC Groningen nu toch het predikaat 'racistisch' opgespeld gekregen, terwijl het aandeel van (voor het gemak) 3/20.000 = 0,015% dit absoluut niet rechtvaardigt. En de beeldvorming over de FC is met dank aan kwalijke en stokende instanties als het CIV (Centraal Informatiepunt Voetbalvandalisme) toch al onterecht negatief, en het is een stuk makkelijker om een negatief beeld te krijgen dan om er weer vanaf te komen. En daar willen we het graag bij laten.

 

 

 

De tegenstander van zondag

John Guidetti siert deze week de cover van de VI, en er staat als onderschrift bij: "John Guidetti Feyenoorder" Dat mag Guidetti in zijn hoofd dan wellicht zijn, maar op de loonlijst van de Rotterdammers staat de immens populaire, in Stockholm geboren Zweed niet, en dat is aan het spel van de equipe van Ronald Koeman te merken. Het behaalde maar drie puntjes méér dan FC Groningen en in uitwedstrijden leed het nederlagen tegen PSV (3-0) en Vitesse (1-0). De 5-1 thuisoverwinning van afgelopen weekend zou in deze orde van grootte niet tot stand zijn gekomen als de Nijmeegse ploeg het nodig had gevonden om een speler als Lex Immers iets beter te dekken, en dat er bij N.E.C. onwillekeurig ook iets meespeelde over de hartritmestoornis van Evander Sno valt evenmin uit te sluiten.

 

 

Kortom, met een over mijn lijk mentaliteit en een instelling die opnieuw voorziet in het jagen op elke bal moet het mogelijk zijn zondag Feyenoord opnieuw de baas te zijn. De in 1908 opgerichte volksclub, die tot ons afgrijzen een nieuw stadion wil betrekken, speelde in de volgende 4-3-3 opstelling met een aanval die gaandeweg de wedstrijd in z'n geheel werd vervangen:

 

Cissé (68' Fernandez) - Pellè (81' Vilhena) - Verhoek (46' Schaken)

Immers - Clasie - Leerdam

Nelom - Kongolo - Martins Indi - Janmaat

Lamprou

 

Niet uit te sluiten valt dat men in den lande in het algemeen niet zo wakker ligt over de defensie en de doelman van 'De Trots van Zuid', maar hier past toch enige bescheidenheid onzerzijds - ook wij hebben met de personele invulling van het verdedigend ingestelde deel van de ploeg nog wel eens wat te stellen en ook Luciano is niet altijd onomstreden, om er maar eens een eufemisme uit te gooien.

 

Kortom - de strijd kon zondag wel eens op het middenveld beslecht gaan worden. Types als Clasie en Immers schuwen de fysieke strijd niet, maar ook Tim Sparv, Maikel Kieftenbeld en Michael de Leeuw zijn aan onze kant echte mannetjesputters. Bij twee van de drie uit zich dit in een ongekende kaartenoogst. Sparv: 86 officiële wedstrijden, 19 geel (waarvan twee maal twee in één wedstrijd, één keer direct rood; dit seizoen staat de Fin na zeven wedstrijden echter nog droog; ook in zijn eerste seizoen was hij kaartloos!); Kieftenbeld: 70 wedstrijden, 22 maal geel waarvan één keertje twee in één duel), maar bij De Leeuw uit zich dit in allerlei nominaties, hattricks en columns.

 

 

Bij een doorjagend FC Groningen hoort echter ook een aanval die zich verre van timide opstelt. De backs van Feyenoord zullen bij de lurven gegrepen moeten worden en het centrale verdedigersduo mag amper tijd krijgen om adem te halen. En dit zal eraan moeten bijdragen dat FC Groningen de Rotterdammers opnieuw een vervelende Groningse middag gaat bezorgen!

 

FC Groningen gaat zondag vermoedelijk met het volgende team op oorlogspad:


Kirm - Zeefuik - Schet

Sparv - De Leeuw - Kieftenbeld

Kappelhof - Kwakman - Van Dijk - Bacuna

Luciano

 

Terwijl wij deze prognose aan het digitale papier toevertrouwen moeten we echter constateren dat de vrijdagochtendtraining, opnieuw zonder Robert Maaskant, nog maar net is begonnen en dat er ook nog een afsluitende zaterdagtraining zal worden gehouden.

 

Kortom ... dit stuk zal vandaag en morgen nog met de nodige updates worden aangevuld!

 

Voor vandaag laten we het hier even bij. We gaan de (natte) vrijdagochtendtraining aan een consciëntieuze inspectie onderwerpen en melden ons snel weer bij jullie!

 

Training vrijdag 5 oktober 2012:

Basis opnieuw ongewijzigd; Robert Maaskant ontbreekt weer op trainingsveld

De training van vanochtend, de voorlaatste in de aanloop na de clash tegen Feyenoord, zou oorspronkelijk in de Euroborg worden gehouden, maar om het veld te sparen wordt er alsnog op het TCN trainingsveld getraind, in de stromende regen. Robert Maaskant kon de training gisterochtend al niet leiden omdat hij zich bij zijn hoogzwangere vrouw in Breda heeft vervoegd, en ook vanochtend ontbreekt de hoofdcoach op het trainingsveld.

 

 

Niet aanwezig op het trainingsveld zijn Robby Holder en Timo Letschert, en ook de Arabische testspeler is er niet bij. De groep wordt opgesplitst in een eerste elftal-gedeelte en een beloftengroep. Bij de beloften zijn Emil Johansson (gisteren tegen het einde van de training alleen trainend) en de morgen nog geschorste Hyun Jun Suk ingedeeld.

 

Begonnen werd met een rondo-oefening. Eén groep werd gevormd door de spelers die jl. zondag in de basis stonden. Rondo's worden zonder keeper gespeeld, maar na dit gebeuren vervoegde Luciano zich bij deze groep.

 

Er werd een partij gespeeld met inderdaad de basis van afgelopen zondag tegen de volgende ploeg:

 

Kostic - Texeira - Jones

Hiariej - Van Moorsel - Bos

Burnet - Ivens - Femi - Magnasco

Bizot

 

Paco van Moorsel speelde hierbij met de punt naar voren. Het was Género Zeefuik die de score in het partijspel opende.

 

Het TCN trainingsveld was overigens kleddernat; er lagen diverse plassen. Om 11 uur werd er dan ook een einde gemaakt aan de training - er viel door al die regen niet meer te voetballen. Af en toe bleef een geschoten midden in een plas liggen...

 

Fotoreportage van de training van vrijdagochtend (Eric Smit):

 

DSC_9843
DSC_9844
DSC_9848
DSC_9849
DSC_9850
DSC_9855
DSC_9856
DSC_9857
DSC_9865
DSC_9868
DSC_9872
DSC_9875
DSC_9877
DSC_9879
DSC_9887
DSC_9888
DSC_9890
01/17 
start stop bwd fwd

 

Training zaterdag 6 oktober 2012:

Robert Maaskant weer aanwezig op trainingsveld na geboorte van zijn zoon Pepe

Nadat trainer Robert Maaskant de trainingen van donderdag en vrijdag aan zich voorbij had moeten laten gaan was hij vandaag wel weer aanwezig om zijn ploeg op scherp te zetten voor de wedstrijd van morgen tegen Feyenoord. De trainer straalde van oor tot oor en liet weten een prachtige zoon te hebben gekregen, genaamd Pepe.

 

Door de overvloedige regenval en de belasting die de training van gisteren met zich mee had gebracht, wer het gedeelte van het trainingsveld waar gisteren op getraind werd vandaag gespaard. En dus vond de training helemaal achteraan het trainingsveld plaats. Veel valt er niet te vertellen over deze training. De B-kern hoeft voorlopig nog niet in actie te komen omdat de eerste wedstrijd in de beloften Eredivsie pas eind oktober plaatsvindt. Reden genoeg om de jonge spelers een weekendje vrijaf te geven. Om die reden waren er vanmorgen dus alleen maar de spelers van de A-selectie aanwezig en aangezien van deze groep niemand geblesseerd of om andere redenene afwezig was, konden alle 24 spelers meetrainen.

 

De groep werd na de warming-up onderverdeeld in drie groepen voor een uitgebreide rondo terwijl de keepers onderhanden werden genomen door Ruud Hesp. Uit de verdeling van de spelers over de drie groepen viel in ieder geval voor ons niets op te maken over welke spelers Maaskant morgen op de bank zal laten plaatsnemen. Een partijspel werd vandaag niet gespeeld. De spelers gingen na afloop van de training nog wel in groepjes zelfstandig door met bijvoorbeeld het nemen van vrije trappen. Al met al maakten de spelers een zeer gemotiveerde indruk en we zijn dan ook benieuwd wat de groep morgen in staat is om tegen Feyenoord te laten zien!


Fotoreportage van de training van zaterdagochtend van Eric Smit:

 

DSC_9894
DSC_9896
DSC_9899
DSC_9901
DSC_9902
DSC_9904
DSC_9905
DSC_9909
DSC_9912
DSC_9915
DSC_9917
DSC_9922
DSC_9924
DSC_9931
DSC_9934
DSC_9937
DSC_9938
DSC_9939
DSC_9940
DSC_9942
DSC_9946
01/21 
start stop bwd fwd

 

Met de volgende filmpjes kunnen we alvast een beetje in de stemming komen voor komende zondag:

 

 

 

 

Forza Grunn!

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.