Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

158 gasten online

Van de Looi: "Doelstelling zondag: met beter spel winnen van een topclub"

Erwin van de Looi verving Robert Maaskant vanmiddag bij het perspraatje, dat wekelijks op vrijdag voorafgaande aan competitiewedstrijd wordt gehouden. Maaskant verblijft sinds gisteren in het zuiden des lands bij zijn zwangere vrouw, maar "vandaag is er hoe dan ook een baby", zo verklaarde Van de Looi, dus Robert Maaskant zit zondag gewoon op de bank, in de Euroborg welteverstaan. Van de Looi kijkt terug op een goede week met drie overwinningen (PEC Zwolle, GVVV en Roda JC), en vindt dat FC Groningen na het winnen van uitwedstrijden en een thuiswedstrijd toe is aan een volgende stap: winnen van een topclub, zoals hij Feyenoord bestempelt.

 

Dit dient bij voorkeur te geschieden met beter spel, want de technische staf, die vooraf ook vond dat de drie vorige wedstrijden gewonnen moesten worden, is zich er terdege van bewust dat er bij tijd en wijle nog wel moeizaam wordt gespeeld. Van de Looi benoemde twee verbeterpunten: het druk zetten (de bal moet sneller worden veroverd; hiermee is tegen Roda JC al begonnen) en het brengen van meer dynamiek in het voetbalspel. De opbouw moet beter, en de buitenspelers moeten meer worden gezocht. Dit is niet alleen een wens van de technische staf, maar ook van de spelers zelf, die zich één en ander graag eigen willen maken.

Zondag zitten Emil Johansson (heeft buikklachten gehad en is nog niet wedstrijdfit) en Hyun Jun Suk (geschorst, voor de laatste keer alweer) sowieso niet bij de wedstrijdselectie, en het is nog even de vraag hoe het zondag met Mitchell Schet is, die aan het begin van de week ziek is geweest. Van de Looi gaf aan dat er verder weinig reden is om veel te wisselen. Wij denken overigens dat Schet zondag gewoon inzetbaar is. Hij heeft de laatste dagen op de training een 'basishesje' gedragen en hoefde de trainingen ook niet eerder dan de rest te beëindigen.

 

De assistent-trainer ging desgevraagd op een aantal spelers in:

  • Luciano: is onomstreden, en er is maar één credo: doorgaan
  • Zeefuik: veelbesproken issue over wat er zondag is gezegd is voor hem 'afgehaakt' nu de club stelling heeft genomen; Género is volledig met voetbal bezig en is ook erg belangrijk voor het team, aldus Van de Looi
  • Burnet: heeft maandag bij de beloften prima gespeeld en heeft de stijgende lijn ingezet. Aan Kappelhof wordt zondag de voorkeur gegeven omdat hij verdedigend behoorlijk zijn mannetje staat. Op de koop toe wordt genomen dat je met een rechtspoot op links opbouwend en aanvallend iets inlevert
  • Magnasco: speelde afgelopen maandag met name de eerste helft erg goed; ontving een onterechte tweede gele kaart tegen het eind van de tweede helft. De trainersstaf heeft alle vertrouwen in hem en denkt dat het stapje terug goed is voor deze 'pas 19-jarige speler' (Magnasco is onlangs overigens 20 jaar geworden - red.)

Van de Looi noemde ook de overige A-selectiespelers die maandag bij Jong FC Groningen hebben gespeeld en dat goed deden, te weten Henk Bos, Jonas Ivens, Matías Jones, Filip Kostic en Paco van Moorsel. Het is momenteel lastig om bij het eerste elftal bij de 18-koppige wedstrijdselectie van het eerste elftal te komen, aldus Van de Looi, die vertelde dat het tegen Feyenoord wellicht raadzaam is om een extra middenvelder op de bank te hebben. Het lijkt dus niet aannemelijk dat Bos, Jones en Kostic zondag alledrie tot de reservespelers zullen behoren.

 

Erwin dan de Looi denkt dat Feyenoord op een prima moment komt nu FC Groningen is begonnen met het winnen van uit- en thuiswedstrijden. Hij omschrijft Feyenoord als een topclub (die echter niet altijd een topploeg heeft), die graag een beetje achterover leunt als het niet in balbezit is en compact, degelijk en goed speelt.

 

Het is voor FC Groningen zaak om zondag de buitenspelers van Feyenoord (vermoedelijk twee van het drietal Cissé, Schaken en Verhoek) in bedwang te houden en zelf verdedigend vlijmscherp te spelen. De ploeg is bekeken in de wedstrijden tegen Vitesse en N.E.C. Uit bij Vitesse was Pellè nog niet van de partij, maar de ploeg uit Rotterdam speelde toen erg goed; met de komst van Pellè is er volgens de trainers van de FC sprake van een goede combi Immers-Pellè.

 

Erwin van de Looi hoopt zondag op de steun van het publiek in de dit seizoen voor het eerst uitverkochte Euroborg, maar hij kijkt naar zichzelf en hij vindt dat je dat ook afdwingt door energie uit te stralen en de wil om te winnen. De 12e man kan de ploeg als het moeilijk loopt over een dood punt heen helpen, aldus de assistent van Maaskant. Overigens begrijpt Van de Looi goed dat er afgelopen zondag al vroeg in de wedstrijd wat ontevredenheid bij het publiek heerste. "Als je met je goede intenties al na één minuut bijna met 0-1 achterstaat kan ik me die onvrede wel voorstellen."

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.