Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

71 gasten online

Robert Maaskant: Lorenzo Burnet keert terug in de ploeg vanwege twee spitsen-systeem van FC Utrecht

Robert Maaskant heeft vanmiddag tijdens het perspraatje onze tijdens de laatste trainingen opgedane indrukken bevestigd: ten opzichte van de teleurstellend en geflatteerd verloren uitwedstrijd bij Heerenveen past hij in zijn elftal één mutatie toe. Lorenzo Burnet keert terug in de ploeg; Johan Kappelhof moet met een plek op de bank genoegen nemen. Dit heeft alles te maken met het tweespitsensysteem dat door FC Utrecht, als één van de weinige ploegen in de Eredivisie, gepraktizeerd wordt, hetgeen van FC Groningen zowel in verdedigend opzicht als in balbezit iets vraagt.

 

Maaskant vindt FC Utrecht een krachtige ploeg, met opkomende backs, maar ook een kwetsbare verdediging.

 

Overwogen is om Johan Kappelhof samen met Virgil van Dijk in het centrum van de verdediging te posteren, maar de voorkeur wordt aan Kees Kwakman gegeven. Volgens Maaskant heeft zijn aanvoerder 'niet slecht genoeg' gespeeld om hem te wisselen; bovendien vindt hij het voetballende vermogen van Kwakman beter dan dat van Kappelhof, ook al is Kappelhof de betere mandekker. Tenslotte is Kwakman, net als Virgil van Dijk, van coachende waarde. Beiden komen na een wedstrijd schor de kleedkamer in en ook dit communicatieve aspect is belangrijk voor Maaskant.

 

De wedstrijdselectie van 18 spelers is dezelfde als afgelopen zondag, dus opnieuw niet bij de groep zitten Bos, Hiariej, Johansson, Jones, Magnasco en Texeira. David Texeira, die er vorige op de training volgens Maaskant nog met de pet naar gooide, heeft deze week beter getraind, maar hij keert nog niet terug bij de selectie. De trainer van FC Groningen zal de Uruguayaan weer gaan gebruiken "wanneer hij zich aandient", zo vertelde hij gisteravond tijdens het forum dat na afloop van de Algemene Ledenvergadering van de Supportersvereniging FC Groningen werd gehouden. Hyun Jun Suk zit morgen wel bij de selectie. Suk, van wie bekend is dat hij zich altijd een slag in de rondte werkt, ook op de training, voetbalt meer naar de goal toe, hetgeen in uitwedstrijden een pre is. Texeira voetbalt juist meer naar de bal toe.

 

Onder het artikel hebben we een fotoreportage van de training van donderdag 25 oktober 2012 geplaatst.

Maaskant noemde in zijn voorbeschouwing niet het opvallende aspect dat zowel FC Utrecht als FC Groningen tot het hoge aantal van acht ploegen behoren die buitenshuis meer punten pakken dan in eigen stadion, maar wellicht dat dit aspect morgen wel degelijk een rol speelt. Maaskant gaf wel aan dat hij zijn ploeg in Utrecht iets anders laat spelen, maar wilde verder niet in detail treden, "want dan weet FC Utrecht het ook". 

 

Maaskant gaf aan nog niet tevreden over Andraz Kirm te zijn, althans in balbezit. Zonder bal is hij met zijn loopacties uitstekend, maar in balbezit laat hij niet zien wat hij wel degelijk kan. De Sloveen heeft niet voor niks ca. 50 interlands gespeeld en is ook niet zomaar kampioen met Wisla Kraków geworden. Hij hoopt dat Kirm beter rendeert met een linkspoot achter hem.

 

Filip Kostic maakt een goede ontwikkeling door, maar is nog niet toe aan meer dan een invalbeurt. De Serviër zit wel bij de selectie; op hem wordt binnenkort wellicht ook een beroep gedaan mocht Mitchell Schet een terugval krijgen.

 

Paco van Moorsel maakt de omgekeerde ontwikkeling van Stefano Magnasco door. Van Moorsel begon wat zwak aan het seizoen, maar zit in de lift. Maaskant zal morgen wellicht een beroep op Van Moorsel doen. Hij brengt hem op enig moment vermoedelijk in de ploeg omdat Van Moorsel goed tussen de linies kan spelen, zo is de trainer van mening.

 

Opstelling FC Groningen tegen FC Utrecht:

 

Kirm - Zeefuik - Schet

Sparv - De Leeuw - Kieftenbeld

Burnet - Kwakman - Van Dijk - Bacuna

Luciano

 

Bank: Bizot, Femi, Ivens, Kappelhof, Kostic, Van Moorsel, Suk

 

Fotoreportage van de training van donderdag 25 oktober 2012 van Eric:

 

DSC_1695
DSC_1702
DSC_1704
DSC_1709
DSC_1711
DSC_1712
DSC_1713
DSC_1714
DSC_1719
DSC_1725
DSC_1728
DSC_1733
DSC_1735
DSC_1737
DSC_1742
DSC_1748
DSC_1751
DSC_1756
DSC_1763
DSC_1766
DSC_1768
DSC_1769
DSC_1772
DSC_1773
DSC_1778
DSC_1780
DSC_1782
DSC_1783
DSC_1785
01/29 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.