Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

193 gasten online

Voorbeschouwing FC Groningen - N.E.C.

De opwinding en adrenaline die de bekerloting van gisteravond toch wel enigszins bij ons heeft losgemaakt is amper uit het lijf verdwenen of we moeten de volgende competitiewedstrijd alweer voorbeschouwen. Overigens is ajax-thuis voor ons niet alleen een spetterend affiche, maar ook de ultieme wraak op de huidige trainer van de neuzen. We gaan terug naar het seizoen 1987-1988. FC Groningen had zich in het bekertoernooi met 0-2 ontdaan van Heerjansdam (toen wel...) en uit de koker rolde een thuiswedstrijd tegen ajax 2. Inderdaad, het tweede elftal van de hoofdstedelijke arrogantie.

 

In die tijd hadden amateurs echter nog het recht om thuis te spelen en omdat de KNVB in een competitievervalsende vlaag van verstandsverbijstering van mening was dat ajax 2 tot de om niet spelende liefhebbers behoorde werd de pot omgedraaid. FC Groningen toog derhalve naar De Meer, zag zich bij de component geconfronteerd met een A-elftal dat o.a. Frank de Boer in de gelederen had en de Trots van het Noorden dolf met 4-1 het onderspit. Het enige Groningse doelpunt in die pot werd, met dank aan het immer het geheugen opfrissende FCG Stats, gescoord door Hans Reussing, die in de ploeg was gekomen voor Paul Mason, en het bekeravontuur zat erop. Wraak is 25 jaar na dato dus wel degelijk aan de orde!

 

Genoeg nu over de kortste weg naar Europa - zondag wacht een vervelende tegenstander in de Euroborg, te weten de in 1900 opgerichte Nijmegen Eendracht Combinatie, kortweg N.E.C. De ploeg van Alex Pastoor staat op een negende plaats en heeft dat uitsluitend te danken aan het goede presteren in uitwedstrijden: 10 van de 13 punten werden buiten de eigen Bloedkuul bij elkaar gesprokkeld. Thuis werd 'op z'n Zwolle's' nog geen enkele keer gewonnen, maar uit werd de volle buit weggekaapt bij AZ, Heerenveen en PEC Zwolle, en gelijkgespeeld bij VVV-Venlo. Met de juiste wedstrijdinstelling van FC Groningen wordt de fraaie uitreeks van N.E.C. echter de nek omgedraaid. En wie kijkt naar de formidabele instelling van afgelopen dinsdag, met een tot in de 94e minuut erin kletsende Maikel Kieftenbeld - die ziet uit naar opnieuw een vechtmachine die achterin 0,0 weggeeft en er voorin heus wel wat zal inprikken. Het zou de bekroning van een prachtige week zijn!

 

Training zaterdag 3 november 2012: ongewijzigde basis; Robert Maaskant hamert op positie, inzet en strijd

Lees onderaan de voorbeschouwing meer over de afsluitende training van zaterdagochtend, inclusief fotoreportage van Eric Smit!

Hans Reussing speelde in 1987-1988

10 wedstrijden voor FC Groningen

 

Terugblik op de bekerpot tegen ADO Den Haag

Wij kijken terug op een heerlijke bekerwedstrijd. Geen oogstrelend, gepolijst voetbal, maar FC Groningen zette weer een beste portie passie en strijd in, strooide met energie maar speelde ook goed georganiseerd. Achterin, waar Virgil van Dijk werkelijk excelleerde, was er voor de Hagenezen dan ook geen doorkomen aan, mede door het formidabele spelen van de beide slopers, Tim Sparv (die zijn snor laat groeien voor het goede doel) en Maikel Kieftenbeld, en de goal van onze matchwinner Michael de Leeuw (in de fcgonline man-of-the-match-verkiezing nipt vóór Virgil van Dijk geëindigd, met een mooie derde stek voor de zich goed ontwikkelende Andraz Kirm), weer helemaal hersteld na de overtreding van Jan Wuytens van FC Utrecht een wedstrijd eerder, was goed voor plaatsing voor de volgende ronde.

 

(De aangroei van de snor van Tim Sparv schijnt, afgaande op een tweet van hem, nog niet zo indrukwekkend te zijn: "Got slaughtered by teammates and staff today because of my mustache. Or the lack of mustache is probably the right thing to say. #patience")

 

 

Género Zeefuik behoort dit seizoen wekelijks tot de betere spelers en ontpopt zich net als bij N.E.C. tot een niet veel scorend maar wel van groot belang zijnd aanspeelpunt, maar afgelopen dinsdag was niet zijn dag. Ballen versprongen, en zijn lichaamstaal sprak boekdelen. We denken terug aan de onlangs tijdens het forum van de Supportersvereniging gedane uitspraak van Robert Maaskant. De trainer van FC Groningen verklaarde desgevraagd dat Zeefuik nu zelf ook van mening zou zijn dat hij te zwaar is, en tijdens het laatste perspraatje vertelde Maaskant dat Zeefuik nu ook bij een diëtist loopt. Onlangs heeft d'Olle Grieze, lijfblad van de SV, echter een interview met Zeefuik afgenomen en daarin verklaarde de robuuste aanvaller, afgaande op vier tweets van interviewer Stefan Bleeker, dat Género er toch wat anders inzit: 'De nieuwe @svfcgollegrieze ligt over een weekje op de mat. Femi verteld oa dat hij onder Huistra weinig motivatie had om goed te trainen 1/2 En Genéro Zeefuik zegt dat hij niet bezig is met afvallen. Opvallend aangezien Robert Maaskant aangaf dat hij bij een diëtist loopt. Dit zegt Zeefuik er zelf over. "Ze vraagt hoe je leeft en wat je eet. Niets bijzonders" Gaat erom dat Zeefuik zegt dat hij er niet mee bezig is, terwijl Maaskant anders beweert. Dat spreekt elkaar tegen. Opvallend. '

 

Een interessante afwijking van de uitspraak van zijn trainer. Wordt ongetwijfeld vervolgd. We hopen dat hij zondag zijn criticasters gewoon de mond snoert met één of meerdere doelpunten - hard werken en presteren is altijd hét antwoord op kritiek. Daarom hebben we met terugwerkende kracht geen begrip voor Femi, die verklaart onder Pieter Huistra weinig motivatie had om goed te trainen. Het lijkt sterk op de kreten van de tot onze opluchting uit Groningen verdwenen Nicklas Pedersen, die aan ondergetekende overigens nog altijd een klein bedrag verschuldigd is omdat die jaren geleden 's mans eerste Euroborg-boodschappen had voorgeschoten: met alleen een creditcard op zak kom je in Nederlandse supermarkten niet zo ver. De Deense dweil liet ook al optekenen met opzet slecht te trainen, en kreeg de terechte hoon van Stad en Ommeland over zich heen, met een transfer tot gevolg. Weg ermee. Voor Femi is het een geluk dat hij zijn instelling van vorig seizoen nu pas omschrijft, want anders zou ook hij tot persona non grata zijn gebombardeerd. Hard werken mag je ALTIJD verlangen, of je het met keuzes van de trainer nu eens bent of niet, zelfs als deze Huistra heet - Huistra, die bij De Graafschap nu hetzelfde realiseert als bij FC Groningen: ontevreden supporters en spelers die zonder bezieling en vertrouwen spelen, 'sufgeluld', zoals Huistra's opvolger dit onlangs omschreef. Elftallen die zonder strijdlust over het veld sjokken - onacceptabel, zeker bij volksclubs als FC Groningen en De Graafschap.

 

Snel door naar zondag!

Wij verwachten aan de kant van FC Groningen een ongewijzigd elftal. Er is in onze ogen nl. weinig reden om het elftal, dat als een steeds beter ingespeeld collectief oogt, door elkaar te husselen. We zullen straks op de training, die op het punt van beginnen staat, zien of we het met de volgende prognose bij het rechte eind hebben:

 

Kirm - Zeefuik - Bacuna

Sparv - De Leeuw - Kieftenbeld

Burnet - Kwakman - Van Dijk - Kappelhof

Luciano

 

Het al uitgebekerde N.E.C. (Feyenoord was in de 1/32e finales te sterk) speelde afgelopen weekend een troosteloze pot tegen Roda JC. Het speelde in een 4-3-3 concept, maar zag Navarone Foor al na 10 minuten wegvallen met een beroerd ogende enkelblessure, en het elftal werd in de 66e minuut tot een tiental gereduceerd na een doldwaze actie van Kevin Conboy, die zelf overigens meende dat er niets aan de hand was, het interieur van het stadion om die reden verbouwde en ook nog eens de teammanager van N.E.C. bijna tot moes sloeg. Wat een sjap is dát zeg. Uiteraard is de ploert voor vier weken geschorst en zal zondag niet in de Groene Hel te bewonderen zijn, althans niet op het veld. Misschien dat hij meereist en op de tribune mag plaatsnemen. We raden aan een paar camera's op de onverlaat te richten, wie weet komende beelden later nog van pas.

 

Of Navarone Foor van de partij zal zijn is sterk de vraag. Volgens de clubsite van N.E.C. komt de wedstrijd van komende zondag waarschijnlijk nog te vroeg, maar De Gelderlander is een stuk optimistischer en denkt dat de plaag van de uitwedstrijd bij N.E.C. van vorig seizoen (net als op Zeefuik, toen nog door PSV aan de Gelderlanders verhuurd, had de defensie van de FC toen geen grip op Foor) vermoedelijk kan spelen. We zullen het zien.

 

Vermoedelijke opstelling N.E.C. volgens ForzaNEC.nl:

Babos; Breuer, Cmovs, van Eijden, Amieux; Palsson, van der Velden, Koolwijk; George, Ten Voorde, Rieks

 

Jan Sommerdijk, journalist van Omroep Gelderland, schreef later vandaag op Twitter: "NEC zondag in Groningen nog zonder Navarone Foor. vdVelden vanaf rechts, Rieks op tien en Amieux linksback ipv geschorste Conboy".

 

Sfeeractie voorafgaande aan FC Groningen  - N.E.C. op 3 december 2011

 

We sluiten dit stukje even af met een terugblik op de thuiswedstrijd van vorig seizoen. Na afloop van de memorabele pot stond er een uitslag van 3-3 op de borden, en ondanks zijn drie doelpunten was David Texeira niet tevreden en moest door zijn ploeggenoten getroost worden: zijn ploeg had immers twee punten verspeeld door een extreem late blessuretijd-goal van Melvin Platje. Wij hopen dat de Uruguayaan snel weer de gelegenheid krijgt om te laten zien dat hij van meerwaarde voor zijn ploeg kan zijn. Natuurlijk, goed trainen is daarvoor een eerste vereiste, maar we denken dat hij dit zelf ook inziet en omdat Hyun Jun Suk dinsdag tijdens zijn invalbeurt bepaald niet heeft laten zien ook zondag en plek bij de wedstrijdselectie te verdienen rekenen we eigenlijk op de rentree van David Texeira bij de groep.

 

David Texeira vscoorde vorig seizoen drie maal in de thuiswedstrijd tegen N.E.C. (foto's: Eric Smit)

 

De training van vrijdagochtend is inmiddels in volle gang; we zullen goud kiek'n of bovenstaande prognose van de opstelling al dan niet naar de prullenbak gedirigeerd kan worden. We zullen dit stukje na de training van vanochtend en de afsluitende sessie van zaterdagochtendnog aanvullen met updates, en zullen vanmiddag na het perspraatje ook weer met een paar zinnen op de proppen komen!

 

Een zege zal het als 11e geklasseerde FC Groningen niet alleen boven N.E.C. gaan brengen, maar ook qua punten heel dicht in de buurt van het linker rijtje brengen - de ploegen staan nl. dicht bij elkaar. FC Groningen strijd dus nog altijd op twee fronten. De 12e man zal zondag weer een welkome speler zijn. Op naar weer een pot met een vuurvretend FC Groningen!

 

De selectie van FC Groningen op het donkere en natte TCN traininsveld

 

Training vrijdag 2 november 2012: FC Groningen tegen N.E.C. vermoedelijk met ongewijzigde basis; David Texeira maakt vermoedelijk rentree bij selectie

Vanmorgen verzamelden zich opnieuw alle 35 spelers op het TCN trainingsveld. Emil Johansson en Tom Hiariej, die afgelopen maandag beiden geblesseerd uitvielen tijdens de wedstrijd van Jong FC Groningen tegen Jong NAC Breda, moesten de training van woensdagochtend nog aan zich voorbij laten gaan, maar vanochtend waren ze weer present. Op een gegeven moment ging Hiariej echter apart verder, dus hij zal nog niet weer wedstrijdfit zijn. Bij de selectie zou hij toch al niet zitten naar onze mening, evenmin als Johansson.

 

Na het gebruikelijke fysieke, balloze gebeuren onder leiding van Jan Arend Vredeveld zagen we de een groep van vijf spelers alleen verder ging met Peter Hoekstra, en wel:


Texeira, Kostic, Suk, Schet en Jones.

 

Aan de andere kant van het trainingsveld ging de basisploeg, voorzien van hesjes, onder leiding van Robert Maaskant trainen terwijl de rest van de selectie onder leiding van voornamelijk Marcel Groninger trainde.

 

Vervolgens werd een oefening gedaan waaraan naast de basis de volgende acht spelers meededen:

 

Ivens, Magnasco, Femi, Van Moorsel, Texeira, Kostic, Suk, Schet

 

Wij nemen aan dat van dit achttal twee aanvallers worden geschrapt (wij denken Filip Kostic en Hyun Jun Suk) en dat het overgebleven zestal, aangevuld met Marco Bizot, zondag de bankbeztting zal vormen.

 

Fotoreportage van de training van vrijdagochtend van Eric Smit

 

DSC_3132
DSC_3136
DSC_3138
DSC_3148
DSC_3163
DSC_3168
DSC_3179
DSC_3181
DSC_3184
DSC_3189
DSC_3192
DSC_3193
DSC_3196
DSC_3206
DSC_3212
DSC_3213
DSC_3218
DSC_3220
DSC_3227
DSC_3232
DSC_3237
DSC_3239
01/22 
start stop bwd fwd

 

De training werd afgesloten met een groot partij van 11 tegen 11. Hierbij speelden de volgende teams tegen elkaar:

 

Basis:

 

Kirm - Zeefuik - Bacuna

Sparv - De Leeuw - Kieftenbeld

Burnet - Kwakman - Van Dijk - Kappelhof

Luciano

 

Niet-basis:

 

Kostic - Texeira - Schet

Bos - Van Moorsel - Femi

Johansson - Bakker - Ivens - Magnasco

Bizot

 

Aangezien Robert Maaskant zondag vermoedelijk één diepe spits op de wisselbank wil hebben en David Texeira bij de tegenstanders van de basis als spits opgesteld stond, en niet Hyun Jun Suk, denken we dat David Texeira zondag terugkeert bij de wedstrijdselectie!

 

We hopen overigens dat het veld in de Euroborg zondag beter bespeelbaar is dan het TCN trainingsveld vandaag. Het water spatte behoorlijk op, en er moest vanochtend water voor het doel met een sneeuwschep weggehaald worden ;-)

 

 

Vanaf deze plek wensen we materiaalman Harm Slor heel veel sterkte toe! Hij wordt vandaag aan z'n hart geopereerd. Kop d'r veur Harm!

 

Voorbeschouwing van FC Groningen TV:

 

 

Training zaterdag 3 november 2012: Robert Maaskant traint opnieuw met ongewijzigde basis

Tijdens de afsluitende training voorafgaande aan de wedstrijd tegen N.E.C. zagen we opnieuw dat FC Groningen morgen met een ongewijzigd elftal de strijd zal aanbinden met de buitenshuis goed presterende Nijmegenaren.

 

Afwezig op het TCN trainingsveld, dat op diverse plekken van zand was voorzien dat op de meest doorweekte plekken was gestrooid, waren Tom Hiariej van de A-selectie (maandag geblesseerd bij de wedstrijd van Jong FC Groningen uitgevallen; op vrijdag heeft hij wel weer aan een deel van de training meegedaan) en Robby Holder van de B-kern (ziek).

 

Na het gebruikelijke warmlopen werden drie groepen gevormd die in rondo's op snelheid en zuiverheid van passing trainden. Uiteindelijk werden drie elftallen gemaakt die afwisselend in een grote partij van 11 tegen 11 speelden.

 

De groepen speelden als volgt:

 

Groep 1 (basis)

 

Kirm - Zeefuik - Bacuna

Sparv - De Leeuw - Kieftenbeld

Burnet - Kwakman - Van Dijk - Kappelhof

Luciano

 

Groep 2 (vermoedelijke opstelling Jong FC Groningen a.s. maandag)

 

Jones - Suk - Cristovao

Ben Moussa - Letschert - Batbay

Van Nieff - Bakker - Renken - Francisco

Potveer

 

Groep 3 (hieruit wordt de bankbezetting van a.s. zondag gehaald)

 

Kostic - Texeira - Schet

Bos - Van Moorsel - Femi

Johansson - Bakker - Ivens - Magnasco

Bizot

 

In de partij 2 tegen 3, die wij niet meer hebben gezien, zal Nick Bakker geen dubbelrol hebben gespeeld maar in één van beide elftallen ongetwijfeld zijn vervangen. De partijtjes 1-2, 1-3 en 2-3 eindigden overigens allemaal in 0-0.

 

Robert Maaskant hamerde vandaag niet alleen op positioneel 'goed staan' maar ook weer op inzet en strijd - als dit morgen goed uitpakt gaan we een lekkere pot voetbal tegemoet!

 

Fotoreportage van de training van zaterdagochtend van Eric Smit

 

DSC_3244
DSC_3246
DSC_3247
DSC_3249
DSC_3255
DSC_3258
DSC_3266
DSC_3272
DSC_3274
DSC_3279
DSC_3280
DSC_3281
DSC_3289
DSC_3293
DSC_3294
DSC_3301
DSC_3303
DSC_3311
DSC_3318
01/19 
start stop bwd fwd

 

Forza Grunn!

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.