Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

117 gasten online

Robert Maaskant: "Morgen definitief besluit over inzetbaarheid Virgil van Dijk; Nick Bakker zit bij selectie"

Robert Maaskant is vanmiddag ingegaan op zowel de vorige wedstrijd tegen N.E.C. als de komende pot - NAC-uit. Maaskant gaat op bezoek bij zijn laatste Nederlandse club, voor hem een speciale wedstrijd. Ook zijn vader, Gerbrand (Bob) Maaskant, is trainer van NAC geweest en de trainer van FC Groningen heeft nog veel vrienden in het Brabantse. Maar: "Als ik een spelletje speel wil ik ook van mijn beste vriend winnen, dus morgen ook."

 

FC Groningen gaat het duel tegen NAC Breda met andere, aanvallender intenties in dan het uitduel bij ADO Den Haag, toen er erg compact werd gespeeld. Maaskant gaf toe dat meeverdedigen niet de specialiteit is van Mitchell Schet, die afgaande op de twee laatste trainingen zijn rentree maakt in de basis. Schet zal morgen dan ook behoorlijk gecoacht moeten worden.

 

Er zijn vandaag 19 spelers geslecteerd voor het uitduel bij NAC Breda. Virgil van Dijk is één van hen. Het feit dat hij vanmorgen meetrainde met de selectie gaf de spelersgroep volgens Maaskant meteen een boost; naar zijn idee werd er vanochtend erg goed getraind. Van deze 19 spelers zal er nog eentje moeten afvallen. Morgen wordt er een besluit genomen of Virgil van Dijk tegen NAC Breda inzetbaar wordt geacht. Zo ja, dan zal Jonas Ivens vermoedelijk afvallen. Nick Bakker, linker centrale verdediger en aanvoerder van Jong FC Groningen die zich erg goed ontwikkelt, zit nl. sowiesio bij 'de achttien', zo wilde Maaskant prijsgeven.

Terugblik op thuiswedstrijd tegen N.E.C 

FC Groningen heeft in de competitie nu drie maal op rij niet gewonnen. Maaskant had na afloop van de wedstrijd tegen N.E.C. een slecht gevoel over de manier waarop die wedstrijd is verloren, maar terugkijkend vielen sommige zaken toch ook mee, zoals het aantal schoten op doel en het aantal kansen. N.E.C. was echter teveel aan de bal geweest. Het zal dan ook beter moeten. FC Groningen zal ook effectiever moeten omgaan met de mogelijkheden zoals die er ook tegen N.E.C. waren geweest.

 

Tegen N.E.C. had de trainer ervoor gekozen drie aanvallers (Texeira, Suk en Schet) op de bank te posteren en slechts één verdediger (Ivens). Maaskant had gehoopt hierdoor meer aanvallende intenties aan de dag te kunnen leggen, en hij had vooraf gedacht verdedigend voldoende alternatieven te hebben door met Bacuna te kunnen schuiven of Femi te kunnen brengen.

 

 

Maaskant constateert dat er inmiddels door mensen van alle kanten op de club wordt geschoten, ook door mensen die er niets mee te maken hebben. Zo ging hij in op de uitlatingen van Johan Derksen, die jl. maandag had verkondigd dat Maaskant om nieuwe spelers zou hebben verklaard en dat Nijland dit verzoek vervolgens had afgewezen. De trainer van de FC vertelde dat hij niet om nieuwe spelers had gevraagd.

 

Maaskant gaf aan dat hij nog even gebeld heeft met Egbert Prent, Ambassadeur Meldpunt Discriminatie Drenthe, die Maaskant in een ingezonden brief in het Dagblad van het Noorden van woensdag 7 november 2012 van discriminatie had beschuldigd; wat Prent betreft "mogen ze hem strafrechtelijk vervolgen wegens belediging van Zeefuik en het hele Surinaamse volk." In het telefoongesprek heeft Prent echter z'n excuses aangeboden voor z'n (naar onze mening) wartaal.

 

Maaskant heeft niet gesproken met Hakim Salem, coach van de GasTerra Flames, die vandaag in het DvhN o.a. het volgende laat optekenen: "Ik praat nooit over zij, ik sta in de groep. We moeten samen door dit proces heen, als team. Ik ben geen Robert Maaskant die het bij FC Groningen heeft over 'zij' en aanvoert dat 'zij' niet goed genoeg zijn." Maaskant vertelde wel dat hij zich niet in die uitlatingen kan vinden, en de overige aanwezigen van het perspraatje overigens ook niet, maar wat hem betreft had Salem in het openbaar niet over anderen moeten praten. Maaskant zegt dat hij wel duidelijk wil zijn. Hij zegt dat iets goed is, maar als hij constateert dat iets beter moet zegt hij dat ook omdat hij spelers beter moet maken.


Vooruitblik op uitwedstrijd tegen NAC Breda

NAC-uit is traditioneel geen makkelijke wedstrijd. In Breda is na de zege tegen RKC Waalwijk een nieuw elan, nieuw zelfvertrouwen gegroeid. De ploeg speelt 'anders' op het middenveld en speelt bovendien wat opportunistisch met een aantal individualisten.

 

Maaskant vindt dat zijn elftal zichzelf nu moet gaan belonen voor de kansen die het creëert.

 

David Texeira

David Texeira heeft het signaal dat is afgegeven door hem naar de tribune te verwijzen heel goed opgepakt: Maaskant is nu zeer tevreden over diens trainingsinspanningen. Het vliegen en draven van de Uruguayaan over het veld moet naar zijn idee niet veranderen: "Zo is hij."

 

Filip Kostic

Maaskant vindt dat Kostic in ontwikkeling is, maar de trainersstaf is niet voldoende overtuigd om hem nu op te stellen. Hij heeft afgelopen maandag ook niet in het tweede elftal gespeeld, omdat FC Groningen nu eenmaal een te grote groep heeft.

 

(Dit is vanmiddag niet besproken, maar het is een feit dat Dick Lukkien uiteindelijk bepaalt wie er meedoen met Jong FC Groningen. Lukkien was niet tevreden over het optreden van Filip Kostic in de wedstrijd Jong Feyenoord/Excelsior, en dit heeft wellicht meegespeeld bij de beslissing om Kostic niet te laten te spelen tijdens Jong FC Utrecht - Jong FC Groningen. Het blijft echter merkwaardig, want tussendoor speelde Kostic wel in de wedstrijd Jong FC Groningen - Jong NAC Breda. Maar Maaskant gaf wel aan dat het probleem blijft bij deze grote selectie dat er soms beslissingen genomen moeten worden die maar moeilijk uit te leggen zijn.)

 

Op Tom Hiariej na is de selectie fit.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.