Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

403 gasten online

Voorbeschouwing RKC Waalwijk - FC Groningen

We kijken terug op een vrij roerige voetbalweek, met Nederlandse clubs die zichzelf in Europees verband belachelijk hebben gemaakt, het voor diverse supporters nagenieten van het afscheid van Erik Nevland, de nog nadreunende ophef over de wijze waarop met Filip Kostic een interview is afgenomen en het getuige zijn van veranderingen in het basiselftal van Robert Maaskant.

 

Morgenavond moet het echter op het veld zelf gaan gebeuren. We kruisen de degens met een vervelende tegenstander, de Rooms Katholieke Combinatie Waalwijk die het al jaren zonder een echt stadion, zonder publiek en zonder centen moet doen maar er te vaak in slaagt om clubs als FC Groningen de punten te ontfutselen. Vorig seizoen speelden we in Waalwijk met 1-1 gelijk, maar kregen in de toen Siberisch koude Euroborg met 0-3 klop, en van de 19 tot nu toe gespeelde uitwedstrijden bij RKC wonnen wij er slechts vier. De laatste zege dateert alweer van 30 december 2006. Koen van de Laak en Erik Nevland waren toen onze trefzekere helden.

 

De hoogste tijd om ervoor te zorgen dat de twee wedstrijden durende zegereeks van RKC de nek wordt omgedraaid! Het veegde thuis FC Utrecht met 4-0 van het veld en dompelde daarna het Friese dorp in diepe rouw. Het zal zaak zijn de aanvallende angel uit de ploeg van Erwin Koeman te halen. Slaag je erin om types als Chevalier, Jozefzoon en de irritante blaaskaak Boukhari in een isolement te plaatsen, dan wals je over het resterende zootje ongeregeld heen. Opstropen die Groningse mouwen, erop en erover!

 

Afsluitende training vrijdag 23 november 2012:

Género Zeefuik maakt plaats voor Paco van Moorsel; ook Virgil van Dijk in basis

Tijdens de laatste training werd duidelijk dat Zeefuik inderdaad gepasseerd gaat worden en dat Paco van Moorsel zijn goede invalbeurt van afgelopen zondag beloond ziet worden met een plek in de basis. Virgil van Dijk is 'gewoon' inzetbaar.

 

Afgaande op de training vermoeden wij dat er twee verdedigers van Jong FC Groningen worden meegenomen naar Waalwijk, te weten Nick Bakker en Yoëll van Nieff. Voor de 19-jarige Van Nieff zou het dit seizoen de eerste keer zijn dat hij bij de selectie zou zitten.

 

Inmiddels hebben we ook een fotoreportage van Patrick Stinissen toegevoegd, alsmede de vooruitblikken van FC Groningen TV, OOG radio en TV en Eredivisie Live ('90 Seconds')!

We werpen nog even een snelle laatste blik op de 4-2-3-1 opstelling waarmee RKC Waalwijk de plaatselijke sc Heerenveen afgelopen weekend te kijk zette:

 

Zoet; Bandjar, Martina, Drost, Van Peppen; Stans, Najah; Jozefzoon (90' Lieder), Braber, Boekhari (78' Sneijder); Chevalier

 

Een eervolle vermelding verdient wat ons betreft Jeroen Zoet. Velen verwijten FC Groningen dat het indertijd heeft zitten te slapen toen Zoet van Veendam niet westwaarts naar Grunn maar de zuidelijke route naar PSV koos. Wij hebben altijd gedacht dat het anders lag, en Jeroen Zoet legt vandaag in het Dagblad van het Noorden (dat al dan niet het recht op hoor en wederhoor heeft toegepast) uit hoe de vork indertijd in de keel stak: "Ik heb eigenlijk zelf gekozen voor PSV. Ik ben begonnen bij SC Veendam. Vanuit het huis van mijn ouders kijken we door de bomen heen zo op de Langeleegte. Op zeker moment had ik naar FC Groningen gekund, maar ik kon ook naar PSV. Ik was 15 jaar. Bij FC Groningen zat Leonard Nienhuis, een keeper die ook in de vertegenwoordigende elftallen speelde. Ik had het idee dat ik bij PSV sneller zou kunnen groeien. Achteraf is het denk ik goed voor me geweest."

 

De clubsite van PSV spendeerde op 12 mei 2006 trots de volgende volzinnen aan het binnenhengelen van de toen 15-jarige knaap:

 

PSV heeft keeper Jeroen Zoet van BV Veendam aangetrokken. De talentvolle keeper van Oranje <15 heeft dit weekeinde in overleg met zijn ouders besloten voor PSV te kiezen. Na een trainingsstage hield hij een goed gevoel over aan de Eindhovense club. PSV is verheugd dat ze Jeroen Zoet hebben kunnen binnenhalen. Samen met de technische staf, zijn ouders en uiteraard Jeroen zelf, zal er alles aan gedaan worden om zijn overgang naar PSV te laten doen slagen. Jeroen zal volgend jaar in PSV B1 komen te spelen en we wensen hem daar uiteraard veel succes!

 

De inmiddels 21-jarige Jeroen Zoet lijkt door zijn jarenlange verblijf in Brabant qua mentaliteit echter niet richting de zuidelijke,  carnavaleske inslag geëvolueerd te zijn: "Ik ben en blijf een echte Groninger, ook al woon ik bijna zes jaar in Eindhoven. Dat gevoel gaat nooit weg."

 

Kortom, wie weet draagt hij op termijn alsnog het goddelijke groen-wit van de Trots van het Noorden, wie zal het zeggen!

 

Jeroen Zoet in drie verschillende shirts. Wat wordt zijn volgende club?

 

Snel door naar FC Groningen

Na de 1-1 die FC Groningen tegen AZ behaalde liet Robert Maaskant doorschemeren dat hij in het aanvallende gedeelte van zijn ploeg mutaties voor ogen heeft. Over Género Zeefuik was hij niet tevreden geweest, en andere kant vond hij dat Paco van Moorsel en Leandro Bacuna goed waren ingevallen.

 

In de afgelopen trainingsweek zijn diverse varianten uitgeprobeerd. Soms met Leandro Bacuna, maar meestal met Mitchell Schet als vleugelaanvaller (laatstelijk speelde Schet links en Andraz Kirm aan de rechterkant), en in alle gevallen met Paco van Moorsel in de basis. Zelfs achterin werd een keer gemuteerd. Zo mocht Yoëll van Nieff, pas eerstejaars beloftenspeler maar één van de weinige spelers van Jong FC Groningen met een contract, aan het grote werk ruiken. Hij verving Lorenzo Burnet als linksback. Een kleine vingerwijzing van de trainer.

 

Wij houden het vooralsnog voor wat betreft het elftal dat RKC Waalwijk morgen met een niet-behoudende tactiek alle hoeken van het veld wil laten zien op het volgende elftal:

 

Vermoedelijke opstelling FC Groningen tegen RKC Waalwijk:


Schet - De Leeuw - Kirm

Sparv - Van Moorsel - Kieftenbeld

Burnet - Kwakman - Van Dijk - Kappelhof

Luciano 

 


Richairo Zivkovic


De man is op onze website en in de monden van meer en meer supporters een veelbesproken jongeman. De 16-jarige aanvaller van FC Groningen B1 speelt alweer zes jaar in de jeugdopleiding van de FC, gaat bij ons een contract tekenen en is met een indrukwekkende opmars bezig die niet te stuiten lijkt. In één week debuterend voor FC Groningen A1 én voor Jong FC Groningen, en vervolgens gisteren in de afsluitende partij van de basis tegen de reserves deel uitmakend van laatstgenoemd elftal waaruit de wisselbank van morgenavond geput zal worden. En dat bij een gigantisch grote selectie van ('Richi' incluis) 36 spelers. Jones, Kostic, Suk - ze startten allemaal níet in de ploeg die tegen de basis speelde, maar Zivkovic wel.

 

Uit elke linie worden normaal gesproken twee spelers geplukt die bij competitiewedstrijden op de bank mogen plaatsnemen. Zit Richairo Zivkovic morgen bij de selectie? Het verstand zegt dat hij meegaat op trainingskamp naar Spanje en 'pas' daarna gaat debuteren voor Grunn 1, maar het gevoel zegt dat Robert Maaskant wellicht ambitieuze plannen heeft. Wie weet blijkt uit de afsluitende vrijdagtraining of uit het aansluitende perspraatje meer hierover! Een blik op het reserveelftal van gisteren leert ons dat de kansen op een nominatie van Zivkovic bij 'de 18' niet nul zijn, want als je uit de voorste linie één centrumspits meeneemt en één vleugelaanvaller, dan gaat het tussen Henk Bos en Richairo Zivkovic!

 

Zivkovic - Zeefuik (Suk) - Bos

Femi - Bacuna - Ben Moussa

Johansson - Bakker - Van Nieff - Magnasco

Bizot

 

Als Richi straks opnieuw op het trainingsveld is te vinden, dan gaat hij ook mee naar Waalwijk, want normaal gesproken traint hij alleen op donderdag mee met het eerste. De teller staat deze week overigens al op twee, omdat hij ook maandag meedeed om zich op het duel van Jong FC Groningen voor te bereiden.

 

Maar laten we de jongen niet te veel hypen. Hij oogt zelfverzekerd en als een rustig type dat zich de kop niet gek laat maken, maar terugslagen zijn jeugdige spelers eigen. Hij moet de tijd krijgen!

 

 

Statistieken RKC-oet

Hierboven hebben we al geschreven dat we bepaald niet op een 100% score kunnen kijken tegen de ploeg die pas sinds 1984 betaald voetbal speelt. FC Groningen slaagde er pas in de vijfde Waalwijkse bestorming in om de volle buit te bemachtigen. Met dank aan FCG Stats weten we dat er op 18 april 1993 een 1-2 uitslag op de borden tot stand kwam. Trefzeker aan Groningse kant was Ronald Hamming, die beide goals voor zijn rekening nam. De zegge en schrijve 1.700 toeschouwers (toen al speelde de ploeg in een eredivisieonwaardige ambiance) zullen, behoudens het uitvak, terugkijken op een minne dag.

 

Ronald Hamming debuteerde op 16 augustus 1992 voor FC Groningen in een thuiswedstrijd tegen Willem II toen hij een andere grootheid, Bert Zuurman, kwam aflossen, en speelde tussen 1992 en 1994 in totaal 53 wedstrijden voor het eerste elftal van FC Groningen, waarin hij 12 maal scoorde. Een voetbaldier pur sang is hij echter niet, want na bij Achilles '94 uit Assen nog een tijdje (niet onverdienstelijk) getraind te hebben gaf de op 9 januari 1973 in het Drentse Zeegse geboren aanvaller een geheel andere wending aan zijn maatschappelijke cariière: zijn naam prijkt op een aantal lesauto's van de naar hem vernoemde Rijschool Hamming uit Assen!

 

 

Inmiddels weten we dat de afsluitende vrijdagtraining op het punt van beginnen staat. Wij zijn erg benieuwd naar de laatste ontwikkelingen! Uit de stand blijkt dat FC Groningen bij een zege hele beste zaken kan doen en niet alleen de Brabanders op de ranglijst passeert maar nadrukkelijk aan het linker rijtje hunkert:

 

 

Wij melden ons snel met de laatste trainingsindrukken, en zullen dan weer verslag doen van het perspraatje. Tot straks!

 

Afsluitende training vrijdag 23 november 2012:

Género Zeefuik maakt plaats voor Paco van Moorsel; ook Virgil van Dijk in basis

Tijdens de laatste training werd duidelijk dat Zeefuik inderdaad gepasseerd gaat worden en dat Paco van Moorsel zijn goede invalbeurt van afgelopen zondag beloond ziet worden met een plek in de basis. Virgil van Dijk is 'gewoon' inzetbaar.

 

FC Groningen zal normaal gesproken derhalve starten met de volgende elf uitverkorenen:

 

Schet - De Leeuw - Kirm

Sparv - Van Moorsel - Kieftenbeld

Burnet - Kwakman - Van Dijk - Kappelhof

Luciano

 

 

 

Richairo Zivkovic hoefde vandaag niet op het TCN trainingsveld te verschijnen. Hij zal er morgen dus nog niet bij zijn. Zijn tijd komt absoluut nog, wij zien hem na de winterstop, maar vóór het einde van deze competitie in de Euroborg debuteren!

 

Tijdens een training speelden de volgende spelers in een rondo met elkaar, onder de bezielende leiding van assistent-trainer Erwin van de Looi:

 

Zeefuik, Van Nieff, Ben Moussa, Femi, Bos, Ivens, Bakker, Bacuna, Texeira, Jones

 

Normaal gesproken komt uit dit groepje veldspelers de zeskoppige bankbezetting aan veldspelers. Opvallende afwezige bij dit groepje: Stefano Magnasco. Als onze glazen bol een waarheidsgetrouw beeld geeft, dan zal de bankbeztting morgen de volgende zijn:

 

Bizot, Van Nieff, Bakker, Femi, Bacuna, Zeefuik, Bos

 

Dit zou betekenen dat Yoëll van Nieff dit seizoen voor het eerst bij de wedstrijdselectie van het eerste elftal zit. Het is interessant om te kijken wie in de ploeg zou komen mocht Johan Kappelhof (rechtsback) gewisseld moeten worden. Wellicht dat Leandro Bacuna dan op de door hem niet bijster geliefde positie van rechtsachter gaat spelen.

 

Yoëll van Nieff (19)

 

Het basiselftal trainde vanochtend op aanvalsopzetten en standaardsituaties; het zag er goed uit. Jonas Ivens, herstellende van voeteuvel, beëindigde de training net als gisteren zoals vooraf bepaald eerder dan de rest. De overige spelers trainden in partijtjes van zeven tegen zeven en waren als volgt ingedeeld:

 

Oranje hesjes: Van der Lei, Zeefuik, Kostic, Van Nieff, Letschert, Jones, Renken

Groen: Bizot, Johansson, Femi, Ben Moussa, Magnasco, Texeira, Cristovao

Gele hesjes: Suk, Holder, Bos, Bakker, Bacuna, Francisco

 

Voorbeschouwing Eredivisie Live op de komende speelronde ('90 Seconds'):

 

 

Voorbeschouwing OOG Radio en TV:

 


Voorbeschouwing FC Groningen TV:

 

 

Fotoreportage van de training van vrijdagochtend van Patrick Stinissen:

 

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
01/23 
start stop bwd fwd

 

Forza Grunn!

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.