Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

155 gasten online

Genéro Zeefuik zit morgen niet bij de selectie voor de wedstrijd tegen RKC

Género Zeefuik zit de komende weken niet bij de wedstrijdselectie van de Trots van het Noorden. Dit maakte trainer Robert Maaskant vrijdagmiddag bekend tijdens het wekelijkse perspraatje in de Euroborg. Zeefuik volgt al twee maanden een speciaal traject om fitter te worden en op gewicht te komen, tot nu toe zonder het beoogde resultaat. Zijn gewicht speelt een rol bij de genomen beslissing, maar hij wordt ook beoordeeld op zijn presteren dat eveneens niet optimaal is: de van PSV gekochte spits was niet in staat om 90 minuten optimaal te presteren en zakte tegen AZ door een ondergrens heen. FC Groningen wil hem op een bepaald niveau brengen zodat hij er 90 minuten voor kan gaan zonder dat hij in wedstrijden moet doseren.

 

Door de wedstrijdprikkel bij hem weg te nemen kan hij nu ook rond wedstrijddagen aan zijn fitheid werken. Het is nu zo dat je rond en op wedstrijddagen fysiek anders bezig bent dan op andere dagen. Zeefuik kan door nu een aantal weken buiten de wedstrijdselectie gehouden te worden zeven dagen per week gericht en strenger aan een bepaald programma werken. Dit is goed voor hem en voor FC Groningen aangezien de club hem de nummer één spits vindt.

 

 

Lees hieronder meer over het perspraatje van vanmiddag met Robert Maaskant!

Robert Maaskant gaf aan dat Zeefuik altijd wel de vereiste trainingsarbeid heeft geleverd en zich ook aan de extra met hem afgesproken programma's heeft gehouden, maar uit het dagelijks monitoren van zaken als vetverbranding en duurvermogen was gebleken dat dit niet tot het gewenste resultaat had geleid. Maaskant: "Dan is het aan mij om in te grijpen om hem beter te maken.

 

FC Groningen hoopt dat het effect over drie à vier weken zichtbaar is. Maaskant, die de beslissing van de trainersstaf vanmorgen aan Zeefuik heeft kenbaar gemaakt, gaf aan dat het prachtig zou zijn als Zeefuik op woensdag 20 december a.s. in de bekerwedstrijd tegen ajax in de 90e minuut de winnende goal kan maken.

 

Robert Maaskant denkt dat Género Zeefuik het besluit niet onmiddellijk zal begrijpen. Zeefuik is nl. zelf van mening dat hij topfit is, aldus de trainer. De spits reageerde op Twitter als volgt: "Jan mennega of hoe je ook heet bedankt he ;)" en als toelichting: "haha die denkt dat hij me kapot kan krijgen , verkeerd adres"


David Texeira vervangt hem morgen op de bank. Dit was geen makkelijke beslissing, omdat Texeira en Hyun Jun Suk elkaar niet zoveel maken. Ook over ontwikkeling van David Texeira is de trainerstaf niet tevreden. Texeira werkt wel hard (niet té hard want te hard werken is volgens de trainer van FC Groningen onmogelijk, kijk maar naar de werklust van Borussia Dortmund van afgelopen woensdag in de wedstrijd tegen ajax), maar het gaat om de manier van hard werken.

 

Robert Maaskant over RKC Waalwijk

De trainer heeft de wedstrijd tegen RKC naar de spelers toe als een finale gebracht: hij schaart RKC onder de directe concurrenten voor een play-off plek. Hij zegt dat de Waalwijkers in de pers zeer positief worden benaderd, terwijl er kritischer naar FC Groningen wordt gekeken, maar de praktijk is dat er tussen beide ploegen welgeteld één punt op de ranglijst zit.

 

Hij zegt dat RKC een nog compactere spelstijl heeft dan FC Groningen. De Waalwijkers spelen erg dicht bij elkaar en zoeken van daaruit de diepte, met voetballend vermogen op het middenveld. Spits Chevalier staat altijd scherp en heel vaak buitenspel, en buitenspeler Boukhari trekt vaak naar binnen. RKC geeft erg weinig weg en heeft oog voor de counter.

 

Door bij RKC te winnen kan FC Groningen een flinke stap voorwaarts zetten, aldus Robert Maaskant.

 

Robert Maaskant over zijn eigen ploeg

De trainer zegt dat het voetballend beter kan aan de kant van de FC, en om die reden is Paco van Moorsel aan zijn basiselftal toegevoegd. Van Moorsel heeft zich de afgelopen maanden, waarin hij niet speelde, steeds nadrukkelijker geprofileerd. Michael de Leeuw zal een linie doorschuiven en als diepe spits gaan spelen; achter hem speelt Paco van Moorsel.

  

Op de reservebank zitten morgen de volgende spelers:


Bizot, Magnasco, Bakker, Bacuna, Femi, Texeira, Bos

 

Yoëll van Nieff zit er dus nog niet bij, maar de verdediger van Jong FC Groningen zit er volgens Robert Maaskant wel aan te komen.

 

David Texeira zit er dus wel bij, maar het was kantje boord tussen hem en Hyun Jun Suk. Als naar statistieken gekeken wordt, dan hebben spelers als Michael de Leeuw en Paco van Moorsel (in de eerste divisie) een hoger scoringsrecord dan de Uruguayaan...

 

Virgil van Dijk is weer fit. Gisteren heeft Maaskant met hem nog wat extra loopjes gedaan, en hij is morgen gewoon inzetbaar.

 

Absent zijn alleen Tom Hiariej (opnieuw terugslag van zijn hamstringblessure) en Jonas Ivens (traint weer deels mee met de groep maar is na zijn cortizoneninjectie nog niet wedstrijdfit). Maaskant: "Sorry jongens, ik heb volstrekt overbodige fysiotherapeuten"

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.