Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

146 gasten online

Robert Maaskant: "Hij weet het zelf nog niet, maar Richairo Zivkovic (16) zit zondag bij de selectie"

Robert Maaskant is vanmiddag tijdens het perspraatje, dat door een grote groep sponsoren werd bijgewoond alsmede door algemeen directeur Hans Nijland en commercieel opperhoofd Robbert Klaver, ingegaan op de wedstrijd die FC Groningen zondag in de eigen Euroborg tegen Heracles Almelo zal spelen. Vanzelfsprekend werden er ook vragen gesteld over de komst van Rasmus Lindgren, maar hierover zal FC Groningen pas na aanvang van de persconferentie berichten.

 

De bordjes voor de persconferentie van zondagmiddag staan al klaar

Tegenstander Heracles Almelo

 

Maaskant startte zijn betoog met een korte verhandeling over de Tukkerse tegenstander. Heracles staat weliswaar dichtbij FC Groningen op de ranglijst, maar krijgt betere recensies door de spectaculaire spelstijl. De ploeg scoort vaak, maar krijgt ook wel eens wat tegendoelpunten om de oren, en daarvan wil FC Groningen gebruik maken. Ook noemt de trainer het een valkuil van Heracles dat de ploeg het altijd voetballend wil oplossen, ook als de tegenstander met vechtvoetbal op de proppen komt.

 

Maaskant gaf toe dat zijn ploeg voetballend minder makkelijk speelt en het van hard werken en een hele goede inzet moet hebben.

 

Heracles kent volgens Maaskant wat blessures, maar de ploeg zal niet veel anders gaan spelen, zo verwacht hij. De Heraclieden liepen tegen Willem II (2-2) tegen een muur aan.

 

Blessures FC Groningen

  • Mitchell Schet: kuitblessure waarmee hij tegen RKC Waalwijk uitviel valt in die zin tegen dat verwacht was dat hij alweer mee kon trainen. Dit is deze week niet het geval geweest. Schet zit zondag niet bij de selectie omdat hij niet fit genoeg is.
  • Lorenzo Burnet: heeft last van z'n enkel. Morgen wordt bekeken of hij zondag inzetbaar is. Zo niet, dan zal Emil Johansson als linksback spelen. Maaskant gaf aan dat de Zweed dinsdag een goede wedstrijd bij Jong FC Groningen heeft gespeeld.
  • Género Zeefuik: volgt een apart programma en daar houden club en speler zich consequent aan vast. Género pakt het goed op. Hij ziet het nut er nu zelf ook van in en stelt zich pro-actief op en heeft het initiatief genomen zelf ook afspraken te maken. Zijn enkelblessure kwam deze week niet slecht uit omdat het toch al de bedoeling was dat hij zich met duurwerk op de fiets moest bezighouden en door zijn lichte verrekking van z'n enkelbanden kon hij nu weinig anders doen dan juist dat duurwerk op de fiets.

Selectie FC Groningen a.s. zondag

Richairo Zivkovic, de 16-jarige aanvaller van FC Groningen B1/A1, zit zondag voor het eerst bij de selectie, al weet Zivkovic dat volgens Maaskant zelf nog niet (inmiddels vermoedelijk wel ;-) ). Een mooie FC-traditie met 16-jarigen wordt daarmee voortgezet, aldus Maaskant. "Daar hangt er toevallig eentje", wijzend op een jeugdige foto van Arjen Robben die in de persruimte hangt. Maaskant vindt het goed om Richi aan het grote werk te laten ruiken, en hij wil hem belonen voor zijn verstandige keuze om zich bij FC Groningen verder te ontwikkelen en niet nu al te zwichten voor aanbiedingen uit binnen- en vooral buitenland (ajax, PSV, Manchester City - redactie fcgonline).

 

Bij de selectie zullen zondag drie aanvallers zitten: Richairo Zivkovic, David Texeira en Henk Bos. Zeefuik, Jones, Suk en Kostic dus niet. Bos, die volgens Maaskant een geweldige ontwikkeling doormaakt, moet in dit kader meer als extra aanvallende middenvelder worden gezien. De trainersstaf hoopt dat er met Henk Bos meer voetballend vermogen in de ploeg komt.

 

Ook Nick Bakker zal zondag weer bij de selectie zitten. Dit betekent dat er maar liefst acht spelers van de 24-koppige A-selectie vanaf de tribune zullen moeten toekijken. Dit zullen volgens ons naar verwachting zijn:

 

Zeefuik, Jones, Kostic, Schet, Suk, Ivens (pas 2x meegetraind), Hiariej (ook pas 2x meegetraind) en Burnet, Johansson of Magnasco.

 

Filip Kostic

De Serviër trainde vandaag als enige fitte speler van de A-selectie niet met de groep mee. Reden: er werd 11 tegen 11 gespeeld en de niet-basis speelde net als Heracles. Hierin werd aan Bos, een rechtsbenige speler die naar binnen trekt, de voorkeur gegeven boven de linksbenige Filip Kostic.

 

Training vrijdagochtend

Maaskant was niet geheel tevreden over de training van vanochtend. Paco van Moorsel is bij de basis gehaald vanwege het extra voetballende vermogen, maar dit heeft nog wel wat tijd nodig.

 

Femi

De Nigeriaan deed het vanmorgen juist erg goed. Hij steekt volgens de trainer al 2-3 weken in een uitstekende vorm. Overwogen wordt om hem op korte termijn vanaf het begin te laten spelen. "Misschien zondag al wel", aldus Robert Maaskant. Morgen zal hierover een beslissing worden genomen. Welke middenvelder in dat geval zal sneuvelen wilde Maaskant niet prijsgeven.

 

(Vorige week gaf Robert Maaskant tijdens het perspraatje ook al aan dat Femi goed in vorm is, maar verklaarde toen nog dat hij nu moeilijker inpasbaar in het systeem dat FC Groningen nu speelt vergeleken met het begin van de competitie. Femi stond in de allereerste competitiewedstrijd, uit bij FC Twente, in de basis, maar viel geblesseerd uit.)

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.