Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

310 gasten online

Voorbeschouwing FC Groningen - VVV-Venlo

VVV-fanclub D'n Twellefde Man had enthousiast een busreis uitgeschreven naar het aan de Boumaboulevard gelegen Heilige der Heiligen, maar nadat er zegge en schrijve zes aanmeldingen op de Limburgse burelen waren nedergedaald werd de reis tot groot Venloos verdriet geannuleerd, zo lezen wij op de plaatselijke website.

 

Supporters kunnen er echter ook voor kiezen per auto naar Grunn te tuffen, en voor een kaartje, dat tevens toegang geeft tot het uitvak, dient in dat geval € 1,50 neergeteld worden. De hamvraag is of de animo voor de gratis door de Trots van het Noorden verstrekte tickets substantieel groter dan nul zal zijn. De in 1903 opgerichte Venlose Voetbal Vereniging wist voor het laatst in 1993 punten te kapen in het hoge noorden - sedert de dramatische 0-3 nederlaag van de FC, tot stand gekomen onder de bezielende leiding van arbiter Frans Houben, scoorde de trots van Venlo nul punten uit zes optredens in het Oosterpark en de Euroborg.

 

In uitwedstrijden wist de ploeg van trainer Lokhoff dit seizoen slechts één maal te winnen (1-2 bij AZ), maar afgelopen weekend was het tot verrassing van velen de meerdere van Vitesse. Desondanks lijkt The Good Old ons rijp voor de sloop dan wel slacht - afgaande op de training start Robert Maaskant met een aanvallend concept waarin geen plaats lijkt voor al te veel controleurs, en ook de whatsappende medemens zal tandenknarsend vanaf de bank moeten toekijken.

 

Als de messen op een gezonde manier geslepen worden en de grasmat door onze verbeten groen-witte helden omgeploegd gaat worden - dan gaan wij een hete avond beleven in een ongetwijfeld winterse Euroborg. Wij hebben er zin in. Op naar een lekkere opwarmer voor de absolute bekerkraker van volgende week donderdag, waarover nog jarenlang nagepraat zal worden!

 

Training vrijdag 14 december 2012: Richairo Zivkovic traint weer mee - morgen opnieuw bij selectie?

Tijdens de afsluitende training in de aanloop naar het duel tegen VVV-Venlo zagen we Richairo Zivkovic onder de aanwezigen. Wat ons betreft duidt dit erop dat hij morgen voor de derde opeenvolgende keer bij de selectie van het eerste elftal zit. Later zal blijken (of door ons worden nagevraagd) of dat daadwerkelijk zo zal zijn. We zijn overigens benieuwd welke aanvallers er op de bank zullen plaatsnemen zodra Género Zeefuik weer inzetbaar is. Maar dit is van later zorg.

 

De training was vanochtend overigens op het laatste moment verplaatst naar Sportpark De Koepel in Haren.

 

(Lees onderaan de voorbeschouwing meer over de opnieuw ijzig koude training)

 

Als we nog even kijken naar de opstelling van onze opponent, die afgelopen weekend met 3-1 de meerdere was van Vitesse dat hooghartig handenvol kansen verprutste en er in de tweede helft met de Georgische pet naar gooide, dan was er sprake van een onvervalst 4-2-3-1 concept dat in de volgende samenstelling aantrad:

 

Mäenpää; Joppen, Röseler, Seip, Fleuren; Radosavljevic, Türk (35' Otsu); Maguire, Van Haaren, Linssen (77' Ammi); Cullen

 

Trefzeker waren de heren Otsu, Linssen en Cullen, maar wij hebben het stellige vermoeden dat Robert Cullen zaterdag dermate zal worden opgevreten door Kees Kwakman en Virgil van Dijk, dat de in het Japanse Tsuchiura geboren aanvaller zou wensen dat de wedstrijd in het winterse Grunn schriftelijk zou zijn afgehandeld.

 

Een blik op de top 38 van het in Voetbal International gepubliceerde Pro Klassement lijkt op voorhand geen zekerheidje voor een winnende prognose van wie er zaterdag in de Groene Hel aan het langste eind zal trekken: in deze ranglijst komt nl. geen enkele speler voor van FC Groningen of VVV-Venlo. Aangezien de lijst echter wel wemelt met spelers van RKC Waalwijk, Heracles Almelo, ADO Den Haag en zelfs het armetierige sc Heerenveen - ploegen die amper tot geen voorsprong in punten op FC Groningen hebben - kan deze hele Pro-boudel wat ons betreft door de versnipperaar worden gejast.

 

Wij gaan snel over naar FC Groningen! 

Het moge genoegzaam bekend zijn wat de achterliggende reden was van het basisdebuut van Nick Bakker in de grafbak, en het moet gezegd - de bij Potetos opgeleide verdediger deed het prima en hem zal, afgaande op de training van donderdagochtend, zaterdag opnieuw het zoet van een plek in de basis smaken.

 

Maikel Kieftenbeld zal echter met iets gemengdere gevoelens terugkijken op het gebeuren op het trainingsveld van hedenmorgen, want hij lijkt buiten de basis te vallen. Paco van Moorsel worden nl. grotere aanvallende kwalificaties toegedicht, en de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo lijkt voor de trainersstaf een uitgelezen mogelijkheid om eens met één controleur en twee wat aanvallender middenvelders te gaan spelen.

 

Robert Maaskant bekeek de training tussendoor vanaf een hoger gelegen

plek, en zag dat het goed was (foto: Eric Smit)

 

Vermoedelijke opstelling op basis van de training van donderdagochtend:

 

Bacuna - Texeira - Kirm

Femi - De Leeuw - Van Moorsel

Bakker - Kwakman - Van Dijk - Kappelhof

Luciano

 

Bij de tegenstanders van de basis zagen we in de grote partij Género Zeefuik in de punt van de aanval. De man wekte een fitte en opvallend scherpe indruk, en het is dat Maaskant zich eerder heeft laten ontvallen dat VVV-Venlo voor hem nog te vroeg komt, anders zouden we zeker een gokje gewaagd hebben en een prognose met een rentree van Zeefuik als diepe spits hebben aangedurfd. Nu gunnen we die plek aan David Texeira, maar wie weet wat de afsluitende training van vrijdagochtend ons nog gaat brengen!

 

Overigens - kijk eens naar de andere ploeg, die vandaag op de training met 1-0 ten onder ging tegen de basiself door een doelpunt van Texeira.

 

Bos - Zeefuik - Schet

Sparv - Ben Moussa - Kieftenbeld

Burnet - Hiariej - Ivens - Magnasco

Bizot

 

We kunnen rustig stellen dat dit ook een verdomd aardig elftal is! En in de wetenschap dat we spelers als Filip Kostic, Richairo Zivkovic, Yoëll van Nieff, Matías Jones, Hyun Jun Suk, Emil Johansson - om er maar eens een willekeurig zestal te noemen - nog op de achterhand hebben en de conclusie lijkt meer dan gerechtvaardigd dat alleen het stallen van Jesse Renken en Robby Holder bij onze Veendamse vrienden nog niet genoeg is om de selectie noemenswaardig in te krimpen.

 

De hesjes waren dit keer iets minder geliefd, deze stukken textiel

waren nl. bestemd voor bank- of tribuneklanten (foto: Eric Smit)

 

Statistieken van eerder gespeelde editie tegen VVV-Venlo

We schreven het in onze aanhef al - FC Groningen wist de laatste zes thuiswedstrijden tegen onze Limburgse tegenstander winnend af te sluiten, zo weet FCG Stats feilloos op te hoesten. De eerlijkheid gebiedt ons echter wel om hierbij aan te tekenen dat de laatste vier uitvoeringen steeds met één doelpunt in Gronings voordeel eindigden. Dit mag voor de equipe van Robert Maaskant echter geen beletsel zijn om er zaterdag eens goed op los te gaan scoren, nu de vorige thuiswedstrijd, die tegen Heracles Almelo, voor het eerst in een zege voor de FC met meer dan één doelpunt verschil eindigde. De ban lijkt derhalve gebroken en onze gedachten gaan dan ook uit naar de onvergetelijke 5e maart van het jaar 1989, toen een furieus in het Oosterpark huishoudend FC Groningen de tegenstander uit Venlo met 7-3 verpletterde. Trefzeker namens de vrolijk scorende ploeg van trainer Hans Westerhof waren René Eijkelkamp (3x), Eric Groeleken, Wim Koevermans, Henny Meijer, Jos Roossien, en met plezier plaatsen we de volledige opstelling van de veegpartij van die dag:

 

Johan Tukker, Marco Koorman, John de Wolf, Wim Koevermans (Harry Sinkgraven), Claus Boekweg, Jos Roossien, Jan van Dijk, Theo ten Caat, Eric Groeleken, Henny Meijer, René Eijkelkamp

 

Als de 6-5 buitenlanders-regel toen al zou zijn ingevoerd, dan zou de keuze van Hans Westerhof glanzend door deze toets zijn gekomen, want in bovenstaand elftal begroeten we zeggen en schrijve nul allochtonen (als we voor het gemak geboren Zuid-Hollanders als Wim Koevermans en John de Wolf even voor autochtone Groningers laten doorgaan). Anno 2012 zijn het er ook maar vier (Luciano, Femi, Kirm, Texeira) - kortom, laat die regel maar komen!

 

Over John de Wolf gesproken: weinigen zullen uit hun blote hoofd weten op te lepelen dat deze gezonde ajax-hater voor zowel FC Groningen (1985-1989) als ook voor VVV-Venlo (1996-1997) speelde. Wij herinneren ons de langharige slager echter voornamelijk in de volgende outfit:

 

John de Wolf, 145 wedstrijden FC Groningen

 

Wij gaan ons prepareren op een lekker avondje Euroborg. Ons spoorboekje vermeldt een bezoekje aan de afsluitende training, morgenochtend op een ongetwijfeld snoeihard bevroren dan wel moerassig en dus bijkans onbespeelbaar TCN trainingsveld, alsmede het aanschuiven bij het immer interessante perspraatje met trainer Robert Maaskant. De dag wordt waardig afgesloten met een bezoekje aan VERA voor een onvervalst optreden van Nomeansno, maar deze opmerking kan gerust als offtopic worden beschouwd. Het lijkt ons wel een probaat middel om daags erna geladen tot op het bot en nog met nadreunende oren in het stadion te zitten. Luister en huiver mee:

 

 

Kortom, bezoek onze website ook op vrijdag de 14e december, doar word je nait minder van!

 

Training vrijdag 14 december 2012: Richairo Zivkovic traint weer mee - morgen opnieuw bij selectie?

 

Haren mag dan iets zuidelijker liggen dan Groningen - het was er vanochtend niet noemenswaardig aangenamer qua temperatuur. Sterkter nog - 't was stervenskoud.

 

De aanwezige spelers werden aanvankelijk in vier groepen verdeeld, waaruit overigens geen enkele conclusie getrokken kan worden voor wat betreft de opstelling van morgenavond:

 

Gele hesjes ('VVV'): Sparv, Van Dijk, Burnet, Zivkovic, Bos, Kostic, Ben Moussa; keeper Luciano

Oranje hesjes ('ajax'): Kwakman, Batbay, Van Nieff, Letschert, Bacuna, Zeefuik, Kieftenbeld; Hesp

Blauwe Hesjes ('Feyenoord'): De Leeuw, Hiariej, Ivens, Schet, Texeira, Cristovao, Magnasco; Bizot

Geen hesjes ('FC Groningen'): Van Moorsel, Suk, Femi, Kirm, Kappelhof, Bakker, Jones; Van der Lei

 

De groepjes hadden van Robert Maaskant toepasselijke namen gekregen, nl. die van de FC en van de drie tegenstanders die dit kalenderjaar nog verslagen dienen te worden.

 

Afwezig waren Emil Johansson (ziek) en Paulo Francisco (al geruime tijd uit de roulatie), alsmede de bij SC Veendam actieve Joey Potveer, Robby Holder en Jesse Renken.

 

Género Zeefuik is net als gisteren erg goed bezig. We zien ernaar uit om hem weer te zien spelen!

 

Kees Kwakman moest de training vroegtijdig beëindigen. We zagen niet wat er gebeurde, maar hij vertrok met een verzorger naar binnen. Veel leek er overigens niet aan de hand. Dick Lukkien nam zijn plek in de partijtjes in. De oranje ploeg kreeg door de aanwezigheid van gastspelers Hesp en Lukkien een relatief hoge gemiddelde leeftijd ;-)

 

(Inmiddels weten we dat hij gisteren op de training iets heeft opgelopen waarvan hij nu nog een beetje last heeft. Hij is morgen echter zeker wel inzetbaar.)

 

Bovengenoemde groepjes speelden in partijtjes tegen elkaar. Aangezien er maar drie keepers aanwezig waren verdedigde keeperstrainer Ruud Hesp het doel van de oranje ploeg ;-)

 

De spelers hadden overigens een eigen manier bedacht om de selectie eens wat overzichtelijker te krijgen: ze komen op een ruige manier terzake. Zo moesten Paco van Moorsel en Stefano Magnasco ook even verzorgd worden.

 

Nick Bakker wekte op ons ook een uitstekende indruk.

 

Na een uurtje trainen zat het Siberische gebeuren erop. Spelers en aanwezige supporters kponden zich in allerijl naar de kachel spoeden! Op basis van de training van vanochtend is over de basisopstelling van morgen niets te zeggen. Gelukkig was de donderdagsessie wat dat betreft iets informatiever!

 

Fragment van de vrijdagtraining

 

Paco van Moorsel in gesprek met Henk Elderman van RTV Noord

 

Nick Bakker wordt door Stefan Bleeker van OOG ondervraagd

 

Forza Grunn!

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.