Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

218 gasten online

Voorbeschouwing FC Groningen - ajax

We zien al sinds de bekerloting ongelofelijk uit naar het bekerduel tegen ajax, een wedstrijd waaraan spelers en supporters bij voorbaat tot op het bot geladen beginnen en die de Euroborg in een echte, zinderende Groene Hel zal omtoveren. Het feit dat we nu al wekenlang door scheidsrechters worden belazerd (Higler, Liesveld en Gözübüyük konden er stuk voor stuk he-le-maal niets van; laatstgenoemde moraalploert is meteen van het programma van komend weekeind afgehaald en wordt zelfs geen onbeduidend potje in België gegund) en het nu als klap op de vuurpijl met Poedel Wiedemeijer moeten stellen zal bijdragen aan de feestvreugde, en na de pre-party van de fanatieke aanhang zal het dak er vanaf minuut één afgaan.

 

Het is vanwege de besloten training van dinsdag gissen naar de opstelling, maar wie weet wordt het de avond van Henkie Bos, die maandag wellicht met voorbedachte rade buiten de selectie van de pot van Jong FC Groningen werd gehouden. Het maakt ons echter niks uit wie donderdag de held van de avond wordt. Doorstoten naar de kwartfinales is het motto, en het feit dat dit ten koste van de hoofdstedelijke arrogantie moet en zal gebeuren maakt het gebalde vuist-gehalte alleen maar intenser. Op naar een formidabele bekeravond!

 

Eregast Erik Nevland heeft er zin in: "Back in the Euroborg tomorrow to watch Groningen-Ajax..Gonna be a great atmosphere, and hopefully FCG will win #trotsvanhetnoorden", zo twitterde hij strijdlustig!

 

Training woensdag 19 december 2012: Henk Bos vervangt Andraz Kirm; Maikel Kieftenbeld terug in de ploeg ten koste van Paco van Moorsel 

 

Lees onderaan de voorbeschouwing meer over de afsluitende training van woensdagochtend en de vermoedelijke opstelling van FC Groningen!

Toen we onderstaande afbeelding onder ogen kregen, ja toen was het voor ons helemaal duidelijk - donderdag gaan we een wedstrijd beleven om nooit te vergeten. Eindelijk zal Robert Maaskant de reuring en de zinderende spanning en emotie op de tribunes voelen en meemaken waar hij zo van houdt, en wij met hem.

 

 

Als we kijken naar de bekerloting voor de achtstefinales, dan zag deze er als volgt uit:

 

 

Er kan inmiddels een streep door de namen van SC Cambuur (jammer, een tripje naar Leeuwarden in de kwartfinales had ons wel wat geleken), Rijnsburgse Boys en FC Dordrecht, en vanavond worden alle overige duels gespeeld. Op die ene kraker na dan.

 

En die kraker heeft het toch echt helemaal in zich. In de jaren 80 troffen we de gehate Amsterdammers driemaal in het Oosterpark, en de resultaten waren, met dank aan FCG Stats, 1-1 (in 1981), 0-3 (1987) en de onvergetelijke 3-0 van de 15e maart 1989. FC Groningen TV heeft van deze pot nog wat beelden verzameld en we willen jullie het spektakelstuk, met doelpunten van René Eijkelkamp en Henny Meijer, niet onthouden! Echter ... ook liefhebbers van onze Argentijnse slager, Matías Cahais, komen aan hun trekken:

 

 

Wij houden het in deze voorbeschouwing even kort. We gaan straks de afsluitende training met een bezoekje vereren, maar verwachten hier maar weinig wijzer te worden, anders zou de training van gisteren niet besloten zijn geweest. Hoewel ... Robert Maaskant heeft zijn ploeg gistermiddag in de verlaten Euroborg waarschijnlijk mentaal helemaal klaar gemaakt voor deze wedstrijd, en zijn mannen gewezen op het belang van dit duel. De trainer van de Trots van het Noorden wil de beker winnen, hij wil zijn steentje bijdragen aan het opnieuw bestormen van Europa door onze helden. En wie het volgende filmpje van de eerste tot de laatste seconde in zich verankert, die weet waarom spelers en supporters er donderdag helemaal voor moeten gaan. KIPPENVEL IN HET KWADRAAT!

 

 

Bekerduels staan op zichzelf. Gelijke spelen tellen niet, er moet, desnoods gedurende 120 minuten, geknokt worden tot het gaatje. Ook verhandelingen over in het afgelopen weekeinde gespeelde wedstrijden en op scherp staande spelers zijn zinloos. Donderdag staan er 18 spelers op scherp, en de uitverkochte Hel van het Noorden zal zorgen voor de rest. De Euroborg barst voor het eerst in de historie uit z'n voegen tijdens een bekerduel, want nog nooit eerder was er hier tijdens een bekerduel geen kaart meer te krijgen.

 

Veel bekerpotten hebben we overigens niet mogen begroeten aan de Boumaboulevard, omdat we in de regel een uitwedstrijd loten. Zelfs de bekerwedstrijd tegen PSV die op 1 februari 2006 werd gespeeld (de allereerste nederlaag in onze onneembare vesting, de eerste zeperd voor de competitie leden we immers pas ruim een half jaar later, we hebben het over de sneue 2-5 tegen ADO Den Haag van 26 november 2006, waarmee een reeks van 22 (!) ongeslagen thuiswedstrijden in de competitie ten einde was) was niet uitverkocht, en dat gold ook voor de bekerpotten die we daarna in de Euroborg hebben gespeeld: TOP Oss, NAC, NEC en twee keer ADO Den Haag.

 

Donderdag wordt alles anders. De Groene Kathedraal barst uit z'n voegen, het krijt zal tot in de verre omtrek van de muren spatten, en er zal naar verluidt net even wat minder respect zijn dan anders. Op vrijdag zullen de kelen schor zijn en zal het alcoholpromillage in ons groen-witte bloed nog altijd niet tot nul zijn gereduceerd. Maar het is het allemaal waard. Op naar een fantastische bekerkraker!

 

 

Training woensdag 19 december 2012: Henk Bos vervangt Andraz Kirm; Maikel Kieftenbeld terug in de ploeg ten koste van Paco van Moorsel

Tijdens de afsluitende training werd niet in een grote partij van 11 tegen 11 gespeeld, maar afgaande op de groepsindeling heeft het er alle schijn van dat Robert Maaskant twee mutaties aanbrengt in de ploeg die tegen VVV-Venlo al na zes minuten werd gedecimeerd tot een tiental: Maikel Kieftenbeld lijkt terug te keren in de ploeg ten koste van Paco van Moorsel, en Henk Bos wordt vermoedelijk een basisplaats gegund. Andraz Kirm zal, als we de training goed hebben geïnterpreteerd, vanaf de bank moeten toekijken.

 

Beide mutaties lijken niet onlogisch. Dat Kieftenbeld terugkeert in de ploeg zal te maken hebben met een compactere strijdwijze dan tegen VVV-Venlo, en Andraz Kirm stak vorige week bepaald niet in een grootse vorm. Overigens is Leandro Bacuna al wat langer uit vorm; wij hadden ons ook een opstelling met Bos op links en Kirm op rechts kunnen voorstellen. Wellicht dat aan Bacuna de voorkeur wordt gegeven vanwege zijn fysieke kwaliteiten en energie.

 

Aanwezig op de training waren 23 van de 24 A-selectiespelers. Alleen de met IFK Göteborg in verband gebrachte Emil Johansson ontbrak. De groep werd aangevuld met vier beloften: Stefan van der Lei, Nick Bakker, Hilal Ben Moussa en Richairo Zivkovic. De overige spelers van de B-kern genieten inmiddels van hun welverdiende winterstop.

 

Zivkovic heeft afgelopen maandag ruim 80 minuten gespeeld met Jong FC Groningen en zal donderdag dus ongetwijfeld pas in een laat stadium in de ploeg worden gebracht, gesteld dat hij (1) bij de selectie zit en (2) invalt.

 

Wij zullen straks tijdens het perspraatje pogen meer over de strijdwijze van de clash van donderdagavond te weten te komen! Wat ons betreft zijn de ajacieden na deze pot verlost van hun bekeraspiraties en kunnen ze zich met hun hele ziel en zaligheid wijden aan hun muzikale ambities.

 

Vermoedelijke opstelling FC Groningen tegen ajax:

Luciano, Kappelhof, Van Dijk, Kwakman, Burnet, Kieftenbeld, De Leeuw, Femi, Bacuna, Zeefuik, Bos

 

ajax1.nl denkt dat ajax als volgt zal spelen:

 

Boerrigter - Hoesen - Lukoki

Eriksen - Poulsen - Schöne

Blind - Moisander  - Alderweireld - Van Rhijn
Cillessen

 

Vanavond plaatsen we nog fotoreportages van de woensdagtraining van Eric en Patrick!

 

Forza Grunn!

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.